Miniguide: 5 steder, du kan gå off-line i en weekend

Foto: Kokkedal Slot

Tjekker du Instagram med det samme, når du vågner om morgenen? Hvorefter du tager direkte på arbejde eller i skole for at sidde ved en computer hele dagen - naturligvis med en fane åben på Facebook, og telefonen lige ved hånden? For endeligt, når du kommer hjem at Skype med veninden, der er i USA, og lige tjekke mail, Instagram og sende en snap som det sidste inden du går i seng?

Læs også: Sundhedsredaktøren tester: Digital Detox i 3 dage

Hvis du kan nikke genkendende til overstående, er du - ja - ganske normal! I månedens ELLE-magasin har vi fokus på alle de digitale trends, der både fascinerer og fanger os - og så meget, at vi hurtigt kan spendere mange timer med en skærm foran os. Derfor kan det være sundt at koble helt fra nogle gange ved at slukke telefonen og sætte det digitale sociale liv på pause for en stund. Eksperter mener faktsik at det at gå 'offline' faktisk kan lette følelsen af stress, og bidrage til et øget fokus og nærvær og en bedre søvn.

Vælger du at tage en digital pause, er det ideelt at snuppe en forlænget weekend på et kur- og spahotel. Her kan du let sætte fra byens støj, emails, der tikker ind, og mobilen, der bipper på standby, og i stedet nyde naturen omkring - og måske forkæle dig selv med en tiltrængt massage, der løsner op for alle (computer-)spændingerne.

Se også: Er digital-detox den nye kur i 2017?

Og der er heldigvis mange forskellige at vælge mellem rundt omkring i landet. På Hotel Vejlefjord kan du eksempelvis starte dagen med gåtur langs fjorden, efterfulgt af yoga, saunagus og lækre wellnessbehandlinger, imens Kurhotel Skodsborg tilbyder en 3-dages ’De-strees Detox’, der er en dedikeret digital detox med blandt andet stresscoaching, wellness og kostvejledning.  

I galleriet har vi fundet fem bud på steder, hvor du kan forkæle dig selv ved at gå off-line i en weekend og nyde de lækre omgivelser, der gør, at du slet ikke har tid til at føle FOMO (Fear Of Missing Out, red.). Måske du endda bliver så afslappet at du finder frem til din ændre JOMO, der er det nye sort og dækker over betegnelsen 'The joy of missing out'. Det lyder egentligt ganske rart! 

Miniguide: 5 steder, du kan gå off-line i en weekend

Relaterede artikler