Her er hvad, du skal vide om rejserestriktioner
Foto: @aimeesong
Rejser

Her finder du alle svarene på de aktuelle rejserestriktioner

af Dina Saugman 17/11/2021
Trænger du til at komme lidt væk? Så er det væsentligt, at du har sat dig ind i alle rejserestriktioner inden afrejse. Her kan du læse nærmere om, hvor du kan finde alle forholdsregler og informationer inden din næste rejse.

Trods coronapassets genindførsel falder mundbindene så småt fra vores kinder, men derfor skal vi fortsat være opmærksomme på, at der er høj risiko for at smitte med COVID-19 verden over. Derfor er det væsentligt, at du sætter dig nøje ind i alle rejserestriktioner inden afrejse.

Drømmer du om at rejse mod varmere himmelstrøg, se kulturelle seværdigheder og sanse kulinariske oplevelser eller tage på weekendtur i et af vores nabolande, er det meget vigtigt, at du forstår alle landets rejserestriktioner.

Ja, det kan være en stor mundfuld at sætte sig ind i, hvilke lande du frit kan rejse til, og hvilke du bør holde dig fra. På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du nemt blive klogere på alt, du bør vide. Ministeriet guider dig nemlig videre til de enkelte landes forholdsregler og restriktioner.

Til højre på hjemmesidens forside finder du en rød knap med teksten: "liste over alle rejsevejledninger", der sender dig videre til hver destinations aktuelle rejserestriktioner.

Hvis du derudover foretrækker løbende at blive opdateret, kan du også vælge at abonnere på rejsevejledningerne. På den måde modtager du en mail, hver gang restriktionerne i et givent land ændrer sig.

Udenrigsministeriet opdaterer løbende deres hjemmeside med de nyeste rejsevejledninger og -restriktioner for de enkelte lande – for det er nemlig ikke de samme regler, der gør sig gældende i alle lande. Det er altså meget vigtigt, at du sætter dig ordentligt ind i alle forholdsregler og restriktioner, der gælder i det land, du ønsker at besøge.

Og når først der er styr på dét, ønsker vi dig en rigtig god rejse med en masse nye og gode oplevelser, du kan tage med dig hjem i bagagen.