sommerferie
Foto: HBO Max
Rejser

Har du booket sommerferien endnu? Her er 5 oplagte rejsemål til serieelskere

Af Daniel Lindekilde Engberg 29/06/2023
Vidste du, at hotellet Roy-familien besøger i Norge i fjerde sæson af 'Succession' faktisk findes?

Denne artikel blev første gang delt på vielskerserier.dk

Når en film- eller serieproduktion forlader settet i de store filmstudier i Hollywood, bliver der skudt på location ude i den virkelige verden. Det er vigtigt, at det valgte sted fanger tonen, fantasien og storheden eller intimiteten, som tillader seeren at blive transporteret væk fra virkeligheden og ind i historiernes verden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er altid interessant at se, hvordan disse steder tager sig ud i virkeligheden, og mange af dem kan du selv besøge. Vi har fundet fem lokationer fra serier, der absolut er et besøg værd. Drøm dig væk, eller book straks billetten til din kommende sommerferie.

Dubrovnik i Kroatien (Game of Thrones)
Hvis du er stor 'Game of Thrones'-fan, er der et sted i verden, der vægter højere end alle andre, og det er Dubrovnik i Kroatien. Byen blev brugt som kulisse for flere lokationer i den populære fantasy-serie. Den mest prominente er naturligvis som Westeros’ hovedstad, King’s Landing. I første sæson blev King's Landing-scenerne optaget på Malta, men i alle efterfølgende sæsoner er det Dubrovnik, man kan se.

En tur gennem byen tager dig forbi steder som House of the Undying, The Red Keep og Blackwater Bay. Der er også en god sjat tilbud om guidede ture, der tager dig igennem Dubrovnik forbi alle de kendte steder fra serien, så du ikke misser noget.

Men når du er der, kan du lige så godt få indsigt i selve byens spændende historie og prøve kræfter med den lokale gastronomi.

'Game of Thrones' kan ses på HBO Max.

Foto: Unsplash
Dubrovnik i Kroatien blev brugt som kulisse til Kings Landing i 'Game of Thrones'

Juvet Landscape Hotel i Norge (Succession)
Juvet Landscape Hotel i Norge kunne melde om alt udsolgt for sommeren kort tid efter, at afsnit fem i fjerde sæson af 'Succession' havde været vist. Roy-familien tager dertil for at forhandle om salget af Waystar Royco til Alexander Skarsgårds karakter, Lukas Mattson. Hotellet er også blevet brugt i sci-fi-thrilleren 'Ex Machina'.

Hotellet består af en masse hytter med unikt design, der er placeret ude midt i skoven. Det giver en fantastisk udsigt, der fuldt ud kan nydes på grund af de store vinduer, der indrammer hytterne. Hotellet ligger også kun 50 kilometer fra Geirangerfjorden, der er på UNESCO's verdensarvsliste.

Du behøver dog ikke at være så rig som Roy-familien for at bo på Juvet Landscape Hotel. Regn med 2.000-7.000 kroner for en overnatning, afhængig af værelsestype.

'Succession' kan ses på HBO Max.

Foto: HBO Max
Ja, du kan faktisk tjekke ind på samme hotel som Roy-familien i Norge.

Vimmerby i Sverige (Astrid Lindgrens univers)
Tag børnene med på opdagelse i Astrid Lindgrens forunderlige verden i området omkring Vimmerby i Sverige. For det meste tager serier ud til byer og natur for at filme, men her er serierne altså kommet til byen. Vimmerby har markeret sig ved at være Astrid Lindgrens fødested og har opbygget en hel turistindustri omkring det.

Størst af dem alle er naturligvis eventyrparken Astrid Lindgrens Verden. Her kan du og børnene møde en bred skare af de fantastiske karakterer, som Lindgren har skabt: Ronja Røverdatter, Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og mange flere.

Inden for 25 kilometer af centrum af Vimmerby ligger både Astrid Lindgrens barndomshjem, præstegården Näs, der nu er museum og åben for offentligheden. Eller man kan tage på en cykeltur til Sevedstorp, hvor Bulderby-filmene er optaget. Der er naturligvis også Katholt, hvor 'Emil fra Lønneberg' er filmet.

Der er masser af overnatningsmuligheder i og omkring i form af både hoteller, hytter og camping.

Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe, Alle vi børn i Bulderby, Ronja Røverdatter etc. kan ses på C More.

Foto: Ritzau/Scanpix
Drømmer ungerne om at møde Pippi og alle børnene fra Bulderby? Så er det måske Vimmerby, sommerferien skal holdes i.

North Bend i Washington, USA (Twin Peaks)
Lidt uden for Seattle i staten Washington finder du virkelighedens Twin Peaks, bare uden så mange af de mærkelige hændelser og spøjse karakterer.

Her skal du naturligvis besøge Double R Diner, eller Twede’s Cafe, som det nu hedder (der selvfølgelig serverer ’cherry pie, and a damn fine coffee’). Kort derfra ligger Fall City Roadhouse, der dannede rammen om The Roadhouse. Du går dog en mere familievenlig version i møde her end i serien. Du kan naturligvis også tage en tur ude i skovene, og prøve at finde indgangen til The Black Lodge … hvis du tør.

Hvis du vil tage turen som en ægte 'Twin Peaks'-fan, er det kun ét rigtigt sted at bo. The Great Northern Hotel, der dog i virkeligheden hedder Salish Lodge & Spa og ser noget mere moderne ud inden i end i 'Twin Peaks'. En overnatning koster fra 3.000 til 13.500 kroner pr. nat.

'Twin Peaks' kan ses på SkyShowtime.

Foto: Unsplash
Der er dømt rå omgivelser i den amerikanske stat, Washington, hvor 'Twin Peaks' er optaget.

Four Seasons Resort Maui (The White Lotus)
Hvis du virkelig vil flotte dig, skal du hele vejen til Hawaii ved Four Seasons Resort Maui, hvor første sæson af 'The White Lotus' er optaget. Forhåbentlig får du dog et bedre ophold end gæsterne i serien, hvis du skulle beslutte dig for at forkæle dig selv.

Som serien også viser, er der et væld af aktiviteter at vælge imellem. Alt fra helikopterture, dykning, sejlads, surfing, cykelture og meget mere. Nyd noget af det bedste mad, verden har at byde på i skønne omgivelser.

Det lyder lækkert, men det kræver nok, at du sparer lidt op eller måske vinder i Lotto, hvis du vil bo ligeså luksuriøst som Coolidge og co. En overnatning koster fra 10.000 til 200.000 kroner pr. nat. Til den pris må man håbe, at man i det mindste får en nat i den famøse Pineapple Suite.

'The White Lotus' kan ses på HBO Max.

Foto: HBO Max
Om personalet ligefrem vinker dig ind fra stranden ved ankomsten i båd til Four Seasons Resort Maui, som gæsterne oplevede det på deres skæbnesvangre besøg i 'The White Lotus' - men mon ikke de i hvert fald står på hænder og fødder for dig?

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her