guide paris london amsterdam
Foto: Unsplash
Rejser

Går turen til Paris, London eller Amsterdam? Her er byernes bedste hemmeligheder

Af Redaktionen 8/06/2023
Hvor skal du bo, hvad skal du spise, hvor skal du shoppe og hvilke oplevelser må du ikke gå glip af? Her får du en anderledes guide til Europas bedste storbyer: Paris, Amsterdam og London.

Aaah, ferie! De tre rejsedestinationer kan du læse meget mere om herunder, men først får du et par gode tips, der vil kunne gøre din ferie lettere og sjovere.

Paris

Foto: Unsplash

Åh Paris… Det er bare lige meget, hvor mange gange man har besøgt den franske hovedstad, så er der altid nye ting og steder at opdage. Hvad med en krabbesalat med udsigt til både Chanel og Christian Dior?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad end om du aldrig har været i Paris før eller om du er en trofast gæst i den romantiske by, så vil der helt garanteret være et tip eller to, som du kan bruge.

Her skal du bo i Paris

Castille Paris
Hotel Castille Paris, der ligger i 1. arrondissement, er et smukt boutique hotel, som er perfekt lokaliseret tæt på Rue Saint-Honore. Det er et meget smagfuldt og luksuriøst hotel, med virkelig god service.

Le Chat Noir
Le Chat Noir-designhotellet ligger i Monmartre-området. Det er virkelig et dejligt og moderne hotel. Og så er det tæt på Moulin Rouge og Sacre Coeur.

Hôtel d’Angleterre
Overnat på det lille charmerende Hôtel d’Angleterre, som kun huser 26 værelser. Hotellet har en skøn gårdhave, hvor du kan nyde en kop te og skrive alle dagens indtryk ned.

Her skal du spise i Paris

Elmer
Bistroen Elmer er blevet kåret som en af Paris’ 100 bedste – og siden som den bedste i tredje arrondissement af den engelsksprogede pariser-avis The Local – så den kommer med alligevel. Stedets unge kok, Simon Horwitz, er bl.a. uddannet på Septime og han byder på friske råvarer fra små franske producenter i smukke serveringer, til både frokost og aftensmad.

Plisson
Ost, paté, vin og alle de andre lækkerier, der gør Frankrig til en gastronomisk sværvægter, finder du hos det nyåbnede delikatesse-palads Plisson. Butikken er inddelt i afdelinger med hver sin specialitet, og derudover findes der også både restaurant og café på adressen, ligesom du kan købe takeaway-mad.

Le First
Søger man en middag i særklasse, skal man booke bord på Le First, som ligger på den eksklusive Rue de Rivoli. En gourmet-restaurant i elegante boudoir-omgivelser i form af velour-gardiner, dæmpet belysning og tunge møbler. Sublim service og fantastisk mad.

Her skal du shoppe i Paris

Commes des Garçons
Ikke nok med, at butikken er noget ganske særligt så er prisen på deres T-shirts og punge faktisk også en kende billigere i Paris end herhjemme. Så hvis du, ligesom os, er vilde med Commes des Garçons røde hjerter og farverige punge, er butikken helt sikkert et besøg værd.

Merci
Merci er en kending, som man ikke må gå glip af, når man alligevel vader byen tynd. Den lille butik og cafe er intet mindre end genial. Du kan få alt, hvad hjertet begærer, uanset om du leder efter noget til dig selv, din mand eller din bolig. Og så kan du endda også få en virkelig god kop kaffe og en lækker frokost.

Galeries Lafayette
Stormagasinet er nok det mest kendte stormagasin. Snyd ikke dig selv for et besøg i den store skønhedsafdeling, som er fyldt med eksklusive skønhedsprodukter og parfumer fra alverdens brands. Både den smukke bygning med det farvestrålende glasloft og alle de eventyrlige parfumeflakoner, der står på rad og række, tager pusten fra dig.

Det skal du opleve i Paris

Les Arts Décoratifs
Les Arts Décoratifs har løbende udstillinger om alverdens modeskabere – altid smukt sammensat.

Parc Floral de Paris
Parc Floral de Paris ligger i Vincennes i udkanten af Paris, men er bestemt turen værd, hvis vejret er godt. Det er et kæmpe område, hvor du kan nyde en is i græsset og føle dig som ægte parisisk livsnyder eller slippe ungerne løs på de mange legepladser. Vovepelse og barnlige sjæle kan også selv prøve kræfter med den enestående klatrebane, Evasion Verte.

Marché Dejean
Mange indbyggere i Paris har afrikanske rødder. I 1980erne og fremefter bosatte mange immigranter fra Senegal, Elfenbenskysten, Congo og Cameroun sig i arbejderkvarteret Goutte d’Or. Det er her, du finder det hemmelige madmarked Marché Dejean, som er fyldt med afrikanske ”vibes”. Du finder markedet her.

Det må du heller ikke gå glip af i Paris

La Mosquée
Hvis du vil forsvinde ind i en helt anden verden, som også er del af det, der gør Paris så enestående, så skal du smutte forbi La Mosquée. Det er, som navnet antyder, en moske med en tilhørende café. Bestil en ægte marokkansk mynte-te og nyd den smukke gårdhave og helt specielle stemning. Du kan læse mere om La Mosquée her.

Amsterdam

Foto: Unsplash

Amsterdam er den perfekte weekend-destination, som for mange er synonym med tulipaner og coffeeshops. Men går du lidt væk fra de mest befærdede gader, finder du skønne spisesteder, lækre designbutikker og fantastiske cocktails.

Med flere broer end Venedig, ikoniske bygninger fra det 17. århundrede og et helt museumskvarter, er Amsterdam meget mere end de sædvanlige turistattraktioner som det berygtede Red Light District og de mange coffeeshops.

Her skal du bo i Amsterdam

Pestana Amsterdam Riverside
Hotellet Pestana Amsterdam Riverside ligger i det hippe område De Pijp ud til floden Amstel, som byen er opkaldt efter. Værelsernes indretning er unik for hver af hotellets bygninger, hvilket gør hvert besøg på hotellet til en særlig oplevelse. Har du brug for at forkæle kroppen efter en lang dag i byen, er adgang til hotellets spaafdeling inkluderet.

Pulitzer Amsterdam
Hotellet Pulitzer Amsterdam, der er opkaldt efter den tidligere ejer Peter Pulitzer (Joseph Pulitzers barnebarn), består af intet mindre end 25 traditionelle kanalhuse fra det 17. og 18. århundrede. De mange bygninger er forbundet af skønne haver, og i hotellets bar serveres perfekt mixede drinks med stil.

Her skal du spise i Amsterdam

Coffee & Coconut
Med sine hawaiianske associationer og afslappede stemning er Coffee & Coconut et sandt paradis i De Pijp-kvarteret. Menukortet er spækket med både kolde og varme drikke samt mad, og særligt deres Coconut Coffee lavet på kokosmælk er anbefalelsesværdig.

IJscuypje
Der er ofte kø hos IJscuypje – og med god grund. Her får du nemlig silkeglatte, velsmagende is lavet på gode råvarer. Sortimentet består af 12 faste smagsoplevelser, og dertil vælger hver butik et særligt udvalg afhængigt af sæson, vejret og kvarterets favoritter.

Plantage
I et fantastisk, gammelt orangeri ved den zoologiske have finder du en af Amsterdams bedste restauranter - Plantage. Om aftenen tændes lyskæderne i platantræerne udenfor og skaber rammerne for et glas bobler eller en af deres mange forskellige gin & tonics på terrassen inden middagen. Deres terrine og deres østers er vidt berømmede og kan varmt anbefales.

Her skal du shoppe i Amsterdam

Skins
Skins er en kæde af lækre og velindrettede hudpleje- og parfumebutikker, og den bedste af dem alle findes i det smukke Het Conservatory Hotel. Her finder du kun nichemærker som Le Labo, Diptyque, Byredo og Laura Mercier i et uovertruffent udvalg.

De 9 Straatjes
Kvarteret ’De 9 Straatjes’ eller ’De 9 gader’ er nok Amsterdams mest velkendte hemmelighed, men det virker ikke turistet sammenlignet med byens centrum. Området pulserer af liv fra de mange hyggelige shops og caféer, og du kan finde alt fra små specialiserede forretninger, der kun forhandler tandbørster, til unikke vintagebutikker fyldt med gallakjoler og smokings.

X Bank
Er man på jagt efter det bedste i hollandsk mode, design, kunst og interiør, er X Bank stedet. Butikken, der ligger i det skønne W Hotel, byder på et bredt udvalg med farverigt tøj, smukke kunstbøger og en hudplejeklinik i stueetagen. Det er perfekt at gå på opdagelse her, og bliver du tørstig, kan du afslutte din shoppetur med en drink i hotelbaren.

Det skal du opleve i Amsterdam

De Hortus
Den botaniske have, De Hortus, er klart et besøg værd, hvis du er planteinteresseret eller bare længes efter et mere tropisk klima. Ikke nok med, at det store drivhus indeholder både ørken, subtropisk regnskov og jungle, den udendørs have er også et sandt paradis. Gå ikke glip af det smukke palmehus bagerst i haven, og afrund gerne besøget med en servering i Orangeriet.

A’DAM Lookout
Fra A’DAM Lookout kan du se Amsterdam fra oven og sågar tage en gyngetur ud over kanten i Europas højeste gynge. Ved siden af Lookout ligger Eye, som er byens filmmuseum.

Disse steder er også et besøg værd i Amsterdam

The Duchess
The Duchess finder du den mest overdådige afternoon tea i ægte Alice i Eventyrland-stil. Serveringen består af eksklusiv te fra Mariage Frères, boblende champagne, delikate kager, macaroons, trøfler og meget mere. The Duchess er desuden kendt for sit drinkskort og sit imponerende fransk/italiensk-inspirerede køkken.

OCCO
På hotellet The Dylan har den nye bar OCCO vundet de lokales hjerter med sine cocktails, der er en kunst i sig selv. Her er fokus på håndværket og kvaliteten, og på drinkskortet finder du blandt andet hjemmelavet spiritus og likør. The Dylan huser desuden den franskinspirerede Restaurant Vinkeles, der siden 2009 har haft en Michelinstjerne.

London

Foto: Unsplash

Her skal du bo i London

The Hoxton
The Hoxton er stilfuldt, centralt og ikke for dyrt. Første hotel åbnede i Shoreditch, og senest er kæden, der hylder god stemning i baren, enkelhed og legende stil, rykket mod Holborn tæt på Covent Garden.

Ace Hotel
I London har Ace Hotel cementeret, at et hotel kan give gæsterne en følelse af at være med, hvor det sker. Ikke bare ligger det midt i Shoreditch tæt på et væld af barer, gode spisesteder, små butikker, kreative studier med mere, men på selve værelset kan man smide en skive vinyl på pladespilleren. I lobbyen sidder kreative hoveder begravet i deres macbooks og en cocktailbar med dj, juice- og kaffebar, suppebar, blomsterbutik og restaurant i tidløs elegance bidrager til, at man faktisk næsten ikke har lyst til at forlade hotellet.

Chiltern Firehouse
Der er ofte garanti for at spotte kendte på Chiltern Firehouse. Kate Moss, Cara Delevingne, Kevin Spacey, Bill Clinton og David Beckham har alle været der. Den berømte newyorker-hotelmand André Balazs har skabt restauranten og hotellet, som har vundet status som en ny, charmerende klassiker. Det er femstjernet hotel, så det er ikke billigt at bo her.

Her skal du spise i London

The Breakfast Club
Morgenmad serveret hele dagen? Det kan du tro! Det bør næsten være en forbrydelse ikke at besøge The Breakfast Club, når man er i London. Deres pandekager er ren gudespise og bliver serveret høje med bær, bacon eller hvad du nu lige har lyst til på. Atmosfæren på The Breakfast Club er fantastisk!

Roast
Midt inde i Borough Market ligger Roast. Her serverer de traditionel britisk mad, som indebærer alt fra “Borough banger” til haggis. Indtag din frokost på Roast, og gå derefter på opdagelse i Londons lækreste madmarked. Husk dog at bestille bord inden, og gem gerne lidt appetit til de mange fristende smagsprøver fra Borough Market bagefter.

Jamie's Italian
En tur til London indebærer selvfølgelig også et besøg hos kokken Jamie Oliver. Jamie's Italian serverer simpel og rustik, italiensk mad - og med sin placering midt i det livlige Covent Garden-område, er det den perfekte restaurant at besøge, hvis du overvejer en tur i et af West Ends teatre. Efter maden kan du passende gå en tur mod Trafalgar Square, som er en af Londons hovedattraktioner.

Her skal du shoppe i London

Dover Street Market
Man kan faktisk godt komme til at springe et par vejrtrækninger over i Dover Street Market, som for nylig flyttede fra gaden af samme navn til mere overdådige lokaler på Haymarket. For wow, hvor er der meget udsøgt og avantgarde design i Comme des GarÇons’ ultracool varehus, der konstant udfordrer med kunstneriske installationer og skiftende stilindtryk – nærmest som på et eksperimenterende galleri.

Browns
Modemekkaet Browns er barn af 70’erne og faktisk etableret i Australien, men er blevet en moderne institution på den lille gågade Molton Street tæt på Oxford Street. Familieforetagendet breder sig over flere huse i gaden og er kendt for at have spottet nye talenter som John Galliano, Alexander McQueen og Christopher Kane. Hvis man er interesseret i håndplukkede kreationer fra både anerkendte navne som Chloé og Rick Owens og nyere talenter i den eksklusive ende af modespektret, er man i inspirerende og gode hænder hos Browns.

Det skal du opleve i London

Gratis museer
Har du en kærlighed til smukke udstillinger og fine gallerier, så er det værd at kigge forbi Hertford House, som ligger nord for Oxford Street. Oplev de 25 gallerier fyldt med kunstskatte, rustninger, våben og elegant indrettede værelser og se smukke værker af blandt andet Rembrandt, Tizian og Van Dyck. Besøg også museet på Trafalgar Square, der rummer 2.000 værker af vestlige europæiske mestre som Van Gogh, Renoir, Leonardo da Vinci og Michelangelo.

Andre gratis museer i London: Somerset House, Sir John Soane Museum, Hunterian Museum, Wallace Collection, British Museum, Tate Modern, National Portrait Gallery og Victoria & Albert Museum.

Londons hyggelige parker
London rummer mange smukke parker – grønne oaser, hvor det er perfekt at slappe af og nyde lækker street food. De mest berømte er Hyde Park, Regents Park, Richmond Park, St. James Park og Hampstead Heat.

Markeder med god smag
De mange spændende markeder rundt omkring i London er et besøg værd. Det koster ikke noget at slentre rundt, men det kan være svært at modstå fristelsen til at købe nogle af de mange specialiteter. Borough Market er et paradis for madelskere, men tjek også Camden Lock marked i det nordlige London, Portobello Road Market i det fashionable Notting Hill-kvarter, Brick Lane Market og Columbia Road Market.

Besøg også disse steder i London

Te, te, te
London (og England) er lig med te i massevis. Derfor skal du da prøve et af byens bedste te-steder:

  • Algerian Coffee Store er en af Londons ældste tebutikker fra 1887 med over 200 slags te fra hele verden.
  • Fortnum & Mason er det fine gamle stormagasin fra 1707 er genialt for teelskere. Har alt fra te over lækkert tilbehør til porcelæn.
  • The Tea Council lister alle de testeder, der er medlemmer af The Tea Guild, der tjekker kvalitet og standard.

Genvej til nattelivet
Guiden TimeOut og Smirnoff har lavet en gratis app, der tjekker din position og udpeger de nærmeste Top 10-restauranter, udstillinger, hippe cocktailbarer, klubber og koncerter. Appen opdateres dagligt med 'The latest thrills and spills in London'.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her