Foto: Hanne Søgaard, Imaxtree m.fl.
Rejser

ELLE Rejser: Oplev smukke Goa

af Laura Marie Gotthardt 15/12/2015
ELLE Travel guider dig denne gang til den indiske delstat Goa, hvor hipfaktoren er på sit højeste, mens du samtidig kan finde zen og velvære - læs mere her!

Tekst: Hanne Søgaard

Hvis du troede, at Goa var færdig, kan du godt tro om igen. Den lille indiske stat er solferie plus meget mere, og stjernedesigner Jade Jagger har cementeret hipfaktoren med sin übercool strandbutik. Lej en scooter eller en sexet Bullet, og udforsk de smalle snoede veje, sandstrande, palmer, hellige køer, guruer, hippier, yoga og eksklusivt design. ELLE guider dig til de hotteste spots i nord, den absolut sjoveste del af Goa.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også:

SHOP

Highfashion Designer og Rolling Stones-datter Jade Jagger elsker Goa og bor der på deltid. Nu har hun også åbnet strandbutik i en bambushytte på det nordlige Goas mest trendy strand, Asvem Beach. Stilen er underspillet opulent med lilla råsilke til skiffergrå gulvfl iser. På bøjlerne hænger Jade Jaggers farvestrålende to die for-kjoler i de fi neste materialer, T-shirts med frække print og ekstravagante rockstar-smykker. Jade Jagger, Asvem Beach, Morjim/Mandrem Road (tæt ved La Plage).

Etnisk luksus Gå nordpå fra Jade Jagger, og tjek de næste strandshops med funky tøj og andre skønne småting. Spis frokost på den franske Saint Tropez-chikke toprestaurant La Plage to trin op fra stranden sammen med hele Goas in-crowd. Tuna wassabi og crêpe nutella er et hit. Bag La Plage finder du The Shop by Nana Ki med luksuriøse bohemeflor-lette etnisk-twistede toppe og kjoler i smukke stoffer og farver, cool tasker og Goas hotteste bikinier. The Shop by Nana Ki, Asvem Beach, Morjim/Mandrem Road (ved siden af La Plage).

Goa Livs-stil Powershop i Artjuna i en gammel portugisisk villa. Smykker, mode, børnetøj, eksklusive accessories og kunst. Beløn dig selv med en himmelsk salat og friskpresset juice i en hængeseng i den hyggelige cafehave i selskab med et laid-back Goa-smart publikum. Eller hop med på yoga/pilates-klasser i baghaven med eminente instruktører. Hold øje med kunstudstillinger og andre happenings. Artjuna, h. no 972 Monteiro Vaddo Anjuna (vejen mod the flea market).

Unikke smykker I Assagao inde i landet, som inderne kalder junglen, bor Cheshire Cat Jewellery Gallery i en portugisisk villa. Den hollandske designer Kees Van Andel gør kvinders indre prinsessedrømme til virkelighed med fortryllende detaljerede feminine guldsmykker. Små kunst-værker med sjæl, fine diamanter og smukke strålende ædelsten. Showroomet forhandler også de populære Buba-tasker. Cheshire Cat Jewellery Gal-lery, Hn. 136, Bairo Alto, Badem/Mapusa Road, Assagao.

Markeder Det nordlige Goa har flere ugentlige, eksotiske markeder. Det bedste lørdagsmarked er Ingos i Apora, og her kan du gøre utrolige kup. Antikke silkesarier, sandaler, tæpper, krydderier, lædervarer, tasker og smykker. Prut om prisen, det er en del af gamet. Og husk, at de smilende indere mener ja, når de ryster på hovedet. Åbner ved 18-tiden og fortsætter ud på natten. Madboderne lokker med lækkerier, og på øverste terrasse kan du chille til trance og drinks. Ingos Saturday Night Market, Arpora. Hver onsdag fra ca. 12 til 18 er der marked i Anjuna ved stranden. Her hænger en del af de gamle hippiere ud på cafeerne. Wednesday Market, Anjuna. Det mest autentiske marked er fredagsmarkedet i Mapusa, hvor de lokale selv handler. Friday Market, Mapusa.

DO

Hovedstaden Panjim Smalle gader, søjlegange, skrå tegltage, balkoner og mosaikdekorationer udgør det gamle charmerende portugisiske kvarter Sao Tomé i hovedstaden Panjim. Spis goanske fiskeretter på en fin balkon på byens hyggeligste restaurant: Venite Hospedaria, Rua 31 de Janeiro, Panjim. Rundt om hjørnet har fashionhuset SÕSA’S samlet nogle af Indiens førende designere under ét tag. Både dame- og herretøjet er exceptionelt. SÕSA’S, E 245 Rua de Qurem, Panjim. Tjek også Goas topdesigner, Wendell Rodricks, som har indrettet en fin gammel portugisisk villa i rå stil til sine cool design med få markante detaljer. Supercool. Wendell Rodricks Design Space, 158, Campal, Panjim (tæt på Luis Comes Garden).

Wellness Goa er himlen for yogaentusiaster. Toppen er Ashiyana. Et mageløst yogatempel for enden af en lang hængegangbro over Mandrem-floden væk fra biler og anden støj. Skab harmoni mellem krop og sjæl i dette æstetiske univers skabt af yogamester Chris Nelson inspireret af hans rejser verden over. Yogastilen er holistisk, massagerne og kropsbehandlingerne er vanedannende. Her kan du bo, spise og leve 100 procent organisk i pittoreske omgivelser. Ashiyana Tropical Retreat Centre, Junas Waddo, Mandrem. For Ashtanga-elskere er Purple Valley stedet. Drop ind på hold når som helst. Forkæl dig selv med professionelle ayurveda-massager og -behandlinger i de healende omgivelser. Purple Valley, 142 Bairo Alto, Assagao Bardez. Psykedelisk trance har rødder i Goa, og internationale top-dj’s spiller stadig, selv om tiderne med gigantiske ravefester er slut. Fredag aften rocks på Laguna Anjuna, hvor den tidligere UB40-stjerne Graeme dj’er. Chill til hans toner med et afslappet ultrahipt publikum over sublime indiske og goanske retter. Laguna Anjuna Sarontto Vado Anjuna.

EAT

Morgenmad Godt gemt væk fra hovedvejen for enden af en lang smal snoet vej i Apora bor den franske bager Baba Au Rhum. Hyg dig ved de rustikke langborde sammen med en total cool crowd, og nyd Goas bedste latte og sprødeste croissanter. Baba au Rhum, Apora (lukket søndag).

Aften Goas chikkeste solnedgang fås på den stilfulde græske restaurant Thalassa. Kom i god tid, hvis du vil have et bord i forreste række, og start med en forfriskende drink. Tzatzikien fås ikke bedre i Grækenland. De model-agtige tjenere og den græske indehaver, Mariketty, plejer de tjekkede gæster, som var de på besøg i hendes dagligstue. Thalassa, Little Vagator.

STAY

Ypperste luksus Tiden står stille på Pousada Tauma. Designhotellets 12 luksussuiter er indrettet med håndplukkede møbler i delikat portugisisk kolonistil og rustik rajasthanistil. Hvis du kan løsrive dig fra den svalende pool i den frodigste paradisagtige have, så prøv stedets magiske ayurvediske massager. Forståeligt nok indlogerer internationale verdensstjerner sig ofte her, men hotelejer Neville Proehca er en diskret herre, så vi nævner ingen navne. Servi-cen er skyhøj, og yes, personalet springer for dig dag og nat, men er aldrig i vejen. Pousada Tauma, Porba Vaddo, Calangute, Bardez.

Zen Idet du træder ind gennem den store træport til Casa Vagator, bliver alt zen. Atmosfæren er orientalsk. De poolvendte værelser er lækre og minimalistisk indrettet. Hotellet ligger på en klippeskrænt, og fra haven, med flere små træterrasser, er der den smukkeste udsigt over det arabiske hav og en trappe ned til stranden. Casa Vagator Boutique Hotel, 594/4, Vozran, Little Vagator (ved siden af Nine Bar).

Økosmart Et sjovt alternativ til ordinære hytter er Yab Yum, som sender tankerne til et hobbitunivers fra en eventyrfilm. Her bor du i økologiske igloer, der ligner gigantiske kokosnødder. Indretningen med cementgulv og bambuskuppelloft er helt enkel. Yab Yum, Asvem, Morjim/Man-drem Road.

Tjekket teltlejr Er din drøm en teltferie på den eksklusive måde, så tjek ind i Amarya-designteltene, der ligger lige bag La Plage. De fire rummelige telte er lækkert indrettede i forskellige farver med luksusseng og lounge-space samt en privat patio. Amarya, Asvem Beach, Morjim/Mandrem Road (bag La Plage).

Læs også:

Psst... tjek galleriet for smukke billeder og flere tips til den eksotiske destination!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her