hydra
Foto: Privat
Rejser

De bedste insider-tips til spisesteder, lokale delikatesser og must-sees på denne autentiske græske ø

Ellen & Maja Dixdotter 7/06/2024
De to søstre, Ellen og Maja Dixdotter, der står I spidsen for det danske modebrand By Malene Birger, er taget til den maleriske og bohemede, græske ø Hydra. Her deler de deres bedste tips samt anekdoter fra deres fotoskydning på øen med den parisbaserede stylist og art director Suzanne Koller samt den polske supermodel Malgosia Bela, der for få år siden var bosat på øen.
Foto: Privat

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hydra

Den lille, græske klippe-ø er 55 km2 og huser ca. 3.000 faste beboere. Øen er fredet, der kører ingen biler, scootere eller cykler, så det er æsler, der fragter gods rundt. Det er ikke muligt at flyve til Hydra, men du kan sejle fra Piræus, der ligger tæt på hovedstaden Athen.

Foto: Privat

MORGENMAD UNDER CITRONTRÆET
Vi boede i Kamini, som er en lille by ca. 15 minutters gang fra Hydra havn, og morgenmaden blev indtaget under et citrontræ i baghaven: tyk græsk yoghurt, figner direkte fra træet og sort, græsk kaffe. Drømmen! I dag var dog noget særligt, da vi havde sat uret til kl. 04.00 om morgenen for at få skudt billeder af så mange looks som muligt, før solen gjorde lyset for varmt i tonen. Før vi tog afsted, tog vi nogle koulourias med, som er græske kringler med sesamfrø på. De var fra det lille bageri To Staxi, som vi havde besøgt dagen før.

Foto: Privat

KAFFE VED HAVNEN
Solen er stået op, og vi har skudt både badetøj og et crispy bomuldssæt nede ved havnen og den stenede klippe, hvor sanger og forfatter Leonard Cohen og hans norske kæreste Marianne Ihlen fik taget deres ikoniske billede (parret boede på øen i omkring 10 år i 1960’erne, red.). Vi bevæger os længere ned af havnen for at få en kaffe på Pirate Bar, en lille familieejet bar som åbnede første gang i 1976. Var det ikke for en stram to-do-liste i dag, kan man sidde her eller på den lille kaffebar Tassos i flere timer og kigge på havnelivet og lytte til ekkoet fra kirkeklokker, vinden og æslerne.

Foto: Privat

LOKALE DELIKATESSER
Vi fortsætter op ad den snoede vej, som de lokale kalder Donkey Shit Lane, for at skyde et par looks og ja, vi mødte mange æsler. På toppen af bjerget, hvor fire veje møder hinanden, er der en lille købmand kaldet Four Corners. Butikken er fyldt med lokale råvarer fra gulv til loft, og vi har hørt at ejeren, Maria, har de bedste bivokslys. Vi køber mindst 100 hver, plus et par dåser Attiki-honning, som er den bedste, der er.

Foto: Privat

MINDER, MAN KAN TAGE MED HJEM
Vi skyder nogle flere looks inde i en sød, lille taverna kaldet Lulus, før vi tager en kort pause. Vi sniger os ind i den lille interiør- og designbutik Turquoise for at købe store bomuldshåndklæder med det typiske græske mønster. Perfekte til at tage med hjem og genskabe Hydra-viben i vores sommerhuse i Österlen, Skåne. Vi kommer også forbi Raphalias Apotek for at købe noget olivenoliesæbe og figue-parfume, der er lavet af ejeren selv, Vangelis, som er tredje generation af apotekere.

Foto: Privat

HOTEL MED HISTORIE
Suzanne Koller er ekspert, når det kommer til at finde steder, der indfanger den luksuriøse og tilbagelænede ånd, der ligger bag kollektionen, med afslappede set-ups og rustikke, lokale baggrunde. Inde i det lille chikke hotel Amaryllis med det sorte og hvide mosaikgulv, skød vi et billede af Malgosia, der læner sig op ad den mørkebrune hotelreception. Der er ikke mange hoteller på øen, og dem der er, har ikke mange værelser. Når vi kommer tilbage, hvilket vi helt sikkert skal, vil vi booke et par nætter på det ikoniske Bratsera, som er en gammel havsvampefabrik fra 1860.

Foto: Privat
Foto: Privat

LANG FROKOST
Snart frokost! Men først: det sidste look. Malgosia læner sig mod et træ ved en af de mest ikoniske tavernas på Hydra: Douskos. Det er det samme træ, hvor Leonard Cohen sad og sang med sine venner Charmian Clif, Henry Miller og Göran Tunström og andre litterære profiler. Douskos har været i den samme familie i snart 200 år, og det er den ældste restaurant på øen. Et vidunderligt sted, især hvis man er mange. Frisk stegt blæksprutte med citron, store øl og vin i små glas. Lækkert!

Foto: Privat

DYP I HAVET
Efter en lang frokost og mange skåle for et vellykket fotoshoot, tager vi en taxabåd tilbage til Kamini. Der kører ikke biler på Hydra, og derfor er den eneste mulighed for transport enten at gå, tage båd eller med æsel. Lige under den lille taverna Pefkaki, hvilket betyder “under fyrretræet”, tager vi et velfortjent dyp i det blå og salte hav. Havde vi haft mere tid, så havde vi fortsat med båden ned ad kystlinjen og taget en svømmetur ved den brostensbelagte strand Plakes. Her ligger også en god restaurant på Four Seasons med en fortryllende udsigt til solnedgangen.

Foto: Privat

SKJULT PERLE
Til aftensmad tager vi ned til den lokale, lille taverna Pirofani, som ligger ved et lille torv i Kamini. Det er ikke nemt at finde, men det er besværet værd. Menuen har ikke ændret sig de sidste 20 år, og der er helt klart nogle mærkelige retter imellem, men stemningen, ejeren Theo og beliggenheden er fantastisk! Prøv pirofani-salaten, den armenske pølse gigandes og Amaretto-isen.

Foto: Privat
Foto: Privat

TID TIL NOGET KULTUR
Udover fotoshootet, som vi er kommet til øen for, nogle badeture, lange gåture og lækre middage, har vi også haft tid til at klemme lidt kultur ind. Hydra er en kæmpe skat, når det kommer til kultur, og mange forfattere, musikere, poeter og kunstnere er blevet inspireret af øen. Efter en god middag på Pirofani, startede vi de mange skridt over bjerget og tilbage til havnen for at opleve bogsigneringen af Malgosia Belas bog, Wintergirl, hos Hydra Book Club. Hydra Book Club er en boghandel, der præsenterer litteratur, som på den ene eller anden måde har forbindelse til Hydra. Den ligger på øverste etage af Arkiv Museet og er grundlagt af amerikaneren Josh Hickey. Vi skålede for Malgosias bog, for Hydra og for nye og gamle.

Foto: Privat

INTERNATIONAL SAMTIDSKUNST PÅ ØEN
Besøg Deste Foundation Project Space, som ligger i det gamle slagtehus langs kysten. Hver sommer afholder organisationen en serie samtidskunstudstillinger med internationale berømte navne. For et par år tilbage blev Deste beriget med et stort værk med en Apollo-sol af Jeff Koons, som man kan se, når man nærmer sig øen med båd. Denne sommer vises en udstilling af den amerikanske visuelle kunstner George Condo.

Foto: Privat

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her