Rejser

Byens bedste carbonara og 10 andre ting, du skal opleve i Rom

af Sidsel Alling 18/10/2022
Vi har besøgt Den Evige Stad, der er lidt som at gå rundt på et kæmpe museum, og fundet det bedste sted til at spise pasta, drikke kaffe og shoppe

Alle veje fører til Rom i øjeblikket. Den italienske hovedstad er ikke kun samlingspunkt for oldtidens monumenter, men byder også på smukke parker, overflod af pasta og masser af shopping.

Hotel og transport

The Hoxton
Rom er en af Europas mest turistbesøgte storbyer, så der er naturligvis et næsten uendeligt udvalg af hoteller, men nogle skiller sig mere ud end andre. Et godt bud er boutique hotelkæden The Hoxton, der for nyligt har åbnet i Rom i nærheden af den smukke park Villa Borghese. Deres lille cafe og bageri Cugino er et besøg værd, hvis du er i nærheden.

Sporvognen
Selvom byen er italiens største, er dens bymidte ikke større end du kan gå til det meste på 20 minutter. Hvis du er træt i benene, kan du tage sporvognen og få sightseeing for kun 1.5 euro per tur. Billetter købes i deres tabacaria, som ligger over hele byen og kan bruges i både bus, metro og sporvogn.

Foto: PR
The Hoxton Hotel.

Shopping

Italiensk lukus: Bottega Veneta
I gaderne omkring Den Spanske Trappe ligger luksusbutikker side om side. Her finder du blandt andet europas største Bottega Veneta-butik, som for nyligt er blevet renoveret. I den blander af bevaringsværdige vælvinger og hemmelige rum sig med klassisk Bottega-stil og masser af marmor. Svært ikke at blive fristet.

Foto: Sidsel Alling
Bottega Veneta-butikken.

Pyjamasparadis: Shostal
Schostal har lavet skjorter, pyjamaser og italienske strømper siden 1870. Her finder du blandt andet den perfekte lyseblå pyjamas eller stribede kashmirstrømper i de endeløse papæsker med italiensk konfektion.

Foto: Schostal
Schostal-butikken.

Loppesøndag: Porta Portese
Det store loppemarked er kun åbent om søndagen og strækker sig over flere glader i området omkring Porta Portese. Den første del af markedet kan let springes over, men når du kommer ned til Piazza Ippolito Nievo er der masser af smukke italiensk vintagefund som muranovaser, art decolamper, marmor og fint service. Husk kontanter.

Foto: Sidsel Alling
Der er guld at finde på Porta Portese.

Mad og drikke

Forrygende bagværk: Marigold
I det gamle arbejderkvarter Ostiense finder du cafeen Marigold, der blandt andet er ejet af danske Sofie Wochner, som er oplært som bager hos Rose Bakery i Paris. Her får du morgenmad og brunch, fantastisk kaffe og masser af bagværk, du kan tage med videre på tur.

Foto: Sidsel Alling
Bageriet Marigold.

Perfekt pasta: Alfredo alla Scrofa
Alfredo alla Scrofa er en turistet klassiker, men fortjener et besøg alene for deres berømte Fettuchini Alfredo. Selve restauranten er tapetseret med billeder af de mange berømtheder der har besøgt stedet gennem årene. Det er kitchet, men det holder, når pastaen bliver tilberedt ved dit bord.

Restaurant must: Enzo de 29
I Trasteverre ligger restaranten Enzo de 29 som udefra ikke ser ud af meget, men byder på fantatisk italiensk mad. Selve restauranten er lille, men der er stor udeservering i en af Trasteverres små gader. Du kan ikke bestille bord, og hver aften er der kø foran stedet hvor de serverer øl, vin og små starters mens du venter.

Foto: Sidsel Alling
Enzo de 29.

Byens bedste carbonara: Roscioli
Forklædt som en købmandsbutik med slagterdisk og stort delikatesseudvalg er restauranten Roscioli virkelig et besøg værd, ikke mindst for deres Spagthetti Carbonara som har vundet en pris som Roms bedste.

Franske lækkerier: Le Levain
I Trasteverre-kvarteret ligger det lille bageri Le Levain, der som navnet tyder har franske aner og bager blandt andet friske baguettes hele dagen, perfekt til en picnic i en af byens mange parker. Tag dit bagværk med ned på torvet Piazza di San Cosimato som huser et lille marked med frisk frugt og grønt og en lokal legeplads med masser af bænke i solen.

Cool kaffe tip
Storbyferie kræver mange små pauser i løbet af dagen. Især når det er varmt og skridttælleren nærmer sig 20.000 skridt om dagen. Kaffe er uhyre billigt i Rom og de fleste caffeer tager ikke mere end 1-2 euro for en cappucino. Husk at man i Italien ikke drikker kaffe med mælk efter frokost, og det er klart mest italiensk at holde sig til en espresso.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her