Rebecca Laudrup: "Min bog er skrevet ud fra, at jeg forhåbentlig kan få samtalen i gang hos andre kvinder og piger – især de yngre"
Foto: Asger Mortensen
Bogaktuel

Rebecca Laudrup: "Min bog er skrevet ud fra, at jeg forhåbentlig kan få samtalen i gang hos andre kvinder og piger – især de yngre"

af Emilie Bech Zerlang 16/05/2019
24-årige Rebecca Laudrup har boet 22 forskellige steder rundt omkring i verden, og nu er hun aktuel med sin første bog, hvor hun fortæller om at finde sig til rette i livet i flere lande, hjemve, livet som Michael Laudrups datter og kampen om selvtillid og sin nyfundne kærlighed.

Selvom Rebecca Laudrup kun er 24 år gammel, har hun boet i flere lande, end man kan tælle på to hænder - både med sin familie, sin kæreste og på egen hånd.

Dét at rejse og bo i andre lande er dog blot ét af emnerne i den 24-årige blogger og influencers nye bog 'Jeg finder altid hjem', som netop er udkommet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I bogen fortæller Rebecca Laudrup nemlig også om, hvordan det er at vokse op i en familie, hvis efternavn nok er et af de mest kendte i hele Danmark, og dét at finde sig til rette og gå sine helt egne veje, selvom barndomshjemmet ofte fik ny adresse i et nyt land.

Lysten til at rejse og bo i andre lande, er dog forsat som voksen for Rebecca - først ved at flytte til Paris og læse på universitetet, derefter at flytte til Hong Kong sammen med sin mand og for nyligt tage til London og forfølge drømmen om at blive stylist.

2019 blev dog året, hvor Rebecca atter satte sine ben i København og denne gang 'for good'. Sammen med sin mand, som hun blev gift med ved et stort bryllup i april 2019 på Holckenhavn Slot, har hun nemlig købt en lejlighed på Vesterbro samtidig med, at hun er blevet ansat som journalist her på ELLE-redaktionen.

Vi tog en snak den nyudklædte forfatterinde om hendes nye bog:

Tillykke med din bog. Fortæl os om den!

Den handler om mit liv, ja, ananas i egen juice. Men den er skrevet ud fra, at jeg forhåbentlig kan få samtalen i gang hos andre kvinder og piger – især de yngre. Jeg har flyttet hele mit liv, både grundet min fars arbejde, min mands arbejde og uddannelse. Og selvom jeg måske har et meget anerkendt efternavn, og har været enormt privilegeret og heldig, så har jeg også oplevet svære ting op gennem årene. Jeg har derfor skrevet om rejserne, normen, kampen om selvtillid, mobning, sociale medier, tonen, hjemve, drømme og masser af kærlighed. Jeg tror på, at der er en mening med det hele, så jeg vil derfor ikke være en eneste oplevelse foruden, og derfor tør jeg godt fortælle om dem. Især fordi, hvis der sidder en person derude og har følt bare en af de ovenstående ting, så skal de vide, at de ikke er alene om det.

Bogen handler jo rigtig meget om de mange steder i verden, du har boet. Hvordan var det for dig som barn at rykke teltpælene op så ofte, og hvad gjorde det for dine venskaber?

Det var da hårdt til tider, det skal jeg da være ærlig og sige. Men det er også den største gave mine forældre nogensinde har givet mig! Jeg har lært så utrolig meget om kulturer, forståelse for andre og dét at turde hoppe ud i det. Hvis jeg ikke var flyttet så meget som barn, så havde jeg måske heller ikke haft modet til at gøre det som voksen. Og jeg tror kun det er sundt at prøve og mærke de mange følelser i registeret, som man gør, når man rejser ud. Man bliver stærkere og mere følsom, for du vil både opleve ensomhed og savn, men samtidig også føle dig enormt privilegeret og heldig. Det er svært at forklare, men jeg håber alle kommer til at opleve det i deres liv. Og med hensyn til vennerne? Ja, så er det til tider svært som teenager at flytte rundt hvert eneste år. Heldigvis så oplever man også, at dem der gerne vil dig, bliver hængende, selvom man bor omme på den anden side af jorden!

Foto: Rebecca Laudrup
Foto: Rebecca Laudrup
Billedet er taget i London, hvor Rebecca boede i forbindelse med sin uddannelse på London College of Style i efteråret 2018.

Du kommer også ind på din ”kamp” med selvtillid og i den forbindelse dit vægttab. Har du, her på den anden side, lært noget som du vil give videre til andre unge kvinder, som står i den situation, du har været i?

Hold dig væk fra slankekure og stop med at banke dig selv oveni hovedet hvis du falder i. Vi er alle mennesker, vi er bygget forskelligt og vores kroppe er ikke ens – og halleluja for det. Tro mig, jeg har selv stået i spejlet og grædt over, at jeg ikke lignede de tynde piger i klassen, men måske har nogen af de slanke piger også grædt over, at de ikke havde bryster, eller former som dem med lidt ekstra kilo på kroppen? Vi vil alle sammen godt have noget andet, end det vi har. Desværre. Men jeg vil dog understrege, at jeg ikke er ekspert i sundhed. Jeg var bare en overvægtig pige, som ikke var glad, og så gjorde jeg noget ved det. Og jeg blev ved, og ved, og ved. Der er desværre ikke nogen magisk pille, det er hårdt at træne og ændrer sin livsstil. Men hvis du virkelig vil, så bliver du også nødt til at kæmpe for det! Og hvis du har det tilpas i din krop, lige meget hvad der så står på vægten, så gi’ dig selv et ordentlig skulderklap, for det er sejt!

Kærlighed er et andet stort tema i din bog, og du er jo lige blevet gift. Hvad har kærlighed betydet for dig midt i al rodløsheden og rastløsheden?

Kærligheden har fået mig til at slappe mere af! Da jeg mødte Frederik, var jeg i en proces, hvor jeg var i gang med at finde kærligheden til mig selv. Jeg havde i alt for lang tid gået rundt og haft lavt selvtillid og selvværd, fordi jeg konstant sammenlignede mig med andre piger og kvinder, noget som jeg i dag stadig kan komme til, men ikke i så høj grad. Lige pludselig dukkede Frederik op, og sammen med ham fik jeg skabt ro og tryghed, men det skal også lige siges at Frederik altid har acceptereret at jeg til tider bliver rastløs. Han giver mig lov til at rejse, være spontan med veninderne, rykke rundt på møblerne i hjemmet og forstår at jeg ikke dur i et forhold hvor det hele er fastlåst. Derfor har vi sammen skabt et liv, hvor alt er muligt og hvor der skal være mere af en ja-hat og mindre af ordet ’nej’.

I april 2019 blev Rebecca Laurdrup gift med Frederik Svejborg på Holckenhavn Slot.

Kan vi glæde os til flere bøger fra din hånd i fremtiden? Eller måske andre spændende projekter?

Nu må vi se om denne her bog går godt! Men jeg håber da, at jeg kan få lov til at skrive flere bøger. En af mine store drømme er at lave en julebog. Jeg går meget op i jul, men især pynten, bordopdækningen, indpakningen og blomster(kransene) der høre med til den årstid. Det er jo lidt noget andet, end det jeg har skrevet om nu, men en mere kreativ bog af slagsen ville være sjovt. Ellers, så drømmer jeg om, at blive ved med at skrive, måske på et tidspunkt lave noget med indretningen, blomster eller kunst. Lige nu vil jeg dog nyde, at jeg er flyttet tilbage til København og ind i min nye lejlighed på Gammel Kongevej, at jeg arbejder her på ELLE, og at bogen forhåbentlig kommer til at gå godt!

Rebecca Laudrups nye bog 'Jeg finder altid hjem' koster 199.95 kroner og kan købes online og bogbutikker landet over.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her