Foto: Isabella Lenshardt
Bryllup

Rebecca Laudrup: Disse 7 ting skal du ikke gøre som brud - eller som gæst

af Rebecca Laudrup 6/06/2019
ELLEs Rebecca Laudrup har tidligere skrevet om alt det, hun synes en brud skal gøre og huske på, når hun skal giftes. Denne gang giver hun så sine bedste tips til alt det, man ikke skal som brud - og gæst for den sags skyld.

1. Du skal ikke være for hemmelighedsfuld

Der er rigtig mange brude, som ikke vil fortælle noget omkring brylluppet - lige fra dagen, til kjolen, maden og festen. Og selvfølgelig skal du have lov til at holde diverse ting hemmeligt, og ja, der skal da også være overraskelser for gæsterne, men husk på, at hvis du intet siger, så holder folk også op med at spørge. Og er det ikke lidt ærgerligt, at man ikke kan dele glæden omkring sin store dag med andre end sin kæreste? Din kommende mand (eller kone) må alligevel ikke vide noget om dit outfit, så måske vil det altså være lidt hyggeligt, hvis din mor og/eller kommende svigermor gjorde? Et af de største øjeblikke for mig, var da min egen svigermor var med ude og til min prøvefitting. Hun blev så rørt og beæret over at være med, og da hun så sin søn, altså min mand, sagde hun: ”Du kan godt glæde dig … Din kommende hustru er så smuk”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Foto: Isabella Lenshardt

2. Du skal ikke lave en tro kopi

Selvfølgelig, skal vi blive inspireret af andres bryllupper, for det er da mere end skønt at tage noget med som enten kom fra en venindes, kollegas eller bloggers store dag. Men husk nu, at det er vigtigt at have dig selv med i det. Hvis det går hen og bliver en tro kopi af en andens bryllup, vil det hele nemlig lugte lidt af mangel på kreativitet. Så bliv endelig inspireret af en invitation, blomsterbuket, bryllupskage, bordkort eller kjole, men lad være med at kopiere fra top til tå. For det skal også afspejle jer som par, og ikke bare hvad der på mode lige nu.

3. Du skal ikke være ego

Jeg ved godt, at du sikkert synes, at det er dig, der har den mest kreative og finurlige hjerne i hjemmet. Men - det er ikke kun din dag – næ nej, der er også en partner her, en partner som har en mening og har lov til at have de meninger! Det kan også godt være, at du har en kæreste, som ikke går op i goodiebags, balloner og bordkort (host, mig). Men spørg nu alligevel om hans mening, og om han vil hjælpe dig med at købe tøjklemmer til bordkortene, helium til ballonerne og slikposer til jeres goodiebags. I er to. Ja, to mennesker, som elsker hinanden, men som til tider også ryster hovederne af hinanden, fordi han ikke forstår dig og din kærlighed til pynt, og du ikke forstår, at han ikke forstår dig. I må bare huske på at være enige om, at det er en fælles opgave, og at I er fælles om at holde det her bryllup!

Foto: Isabella Lenshardt

Læs også: Rebecca Laudrup: Mine 8 bedste råd til den kommende brud

4. Lyt til din og kun din – eller jeres – mavefornemmelse

Synes du ikke, at din venindes kæreste skal med af den simple årsag, at I kender ham så godt? Vil I gerne have fisk til hovedretten, selvom det altid er lidt risikabelt? Takker i nej tak til, at der er børn med? Og har I en bestemt dresscode til dagen? Jamen, så er det helt fair. Hvorfor? For det er jeres dag. I behøver ikke gøre alle andre glade, selvom det er nemmere sagt end gjort, men I må godt bestemme, hvordan rammerne skal være lige den dag. Det eneste I så skal huske på er, at I ikke kan tillade jer som brudepar at blive sure eller skuffet over dem, som ikke kommer, fordi de ikke kan få børnene passet. Eller synes det er penge ud ad vinduet, da flere ikke spiste op. Og I må også forstå, at når din veninde så skal giftes, ja så vil hun måske ikke have din partner med – og her har du så ikke ret til at blive pigefornærmet. Men det er jeres valg, og nogle gange er de ikke altid populære, men hvis det er bedst for jer, tja, så er den vel bare ikke længere!

Foto: Isabella Lenshardt

5. Du skal ikke blive alt for ked af det, når det er slut

’The Wedding Blues’ er noget de fleste brude vil opleve, når dagen er overstået, og man vågner op tænker ’jeg har brugt et år på den dag, og nu er det slut’. Men søde ven, her tager du fejl, for det er faktisk kun lige begyndt! I er nemlig blevet gift – og hvor stort er det lige? Jo, det niver lidt i hjertet, at man ikke skal have den hvide kjole på igen, men du og din partner skal nu lære at være et makkerpar for livet. Nyd, at du er nogens hustru, det er på mange måder det største (udover at blive mor – tænker jeg!). Du skal nok blive lidt ked af, at det hele er slut, men bare rolig, du flyver også på en lyserød sky og vil i et par måneder være nyforelsket igen…

Til gæsterne

6. Hvis du ikke er enig, så lad hver med at deltage?

Vi kender alle de typer, som har en mening om alt! Sådan en type, som synes, at de har ret til at sige præcis, hvad de mener, selvom de ikke er blevet spurgt! Vi kender også den type, som ikke lige kan se udover sin egen næsetip og som ikke forstår, at I har valgt at holde det på den måde, fordi det var det, I ville som brudepar. ”Ej, det er jo så besværligt at komme dertil – hvorfor holder I det der?” ”Kød er jo det de fleste kan lide, hvorfor skal I ikke have det?” ”I skal ikke have børn i kirken, det kan I vel ikke bestemme?”. Ja ja, der er mange meninger og som brud svare du bare stille tilbage med ”Fordi vi gerne vil have at folk overnatter. Fordi jeg ikke kan lide kød. Fordi kirken er meget lille og børn larmer”. Som gæst må du altså godt være lidt mere ydmyg og forstående, for bare vent - når det er din tur, vil du måske forstå den tidligere bruds argumenter for, hvorfor hun tænkte som hun gjorde. Og hvis du ikke gør, ja, så er du jo så heldig at skabe præcs dét bryllup, du synes er det rigtige. Men, husk at være lidt mere forstående, for det er ikke ondt ment.

Foto: Isabella Lenshardt

7. Det er gæsterne ansvar at hygge sig - det skal de nygifte ikke bekymre sig om

Bryllupper er som oftest helt magiske og de allerbedste fester! Men det kan også godt være nervepirrende at være med til et, hvis man faktisk kun kender dem, som skal giftes. Her, er det så dit ansvar som gæst at have ja-hatten på, være åben og snakke med en masse folk. Brudeparret har nemlig gjort sig umage med at gøre dagen helt eventyrlig, og det er nu dig og resten af selskabet, som skal være med til at skabe festen. Bruden skal nemlig nok være nervøs for om alle hygger sig, men det er ikke helt fair, for hun er også nervøs over hundrede andre ting. Så vær den gode gæst og hyg dig, for så hygger brudeparret sig også!

Foto: Isabella Lenshardt

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her