The Oscars Her er de 89 film, der har vundet en Oscar for "Bedste Film" fra 1927 til nu

Foto: All Over Press

Award-sæsonen er over os, og vi glæder os til når den 91. udgave af Oscar-uddelingen kaster sin glans over TV-signalet, med alt hvad det indebærer af smukke kendisser i fortryllende kjoler på den røde løber, rørende takketaler og underholdning i verdensklasse. Men selvom kjolerne og optakten ofte overstråler prisuddelingen, er det nu engang de nominerede film og skuespillere, der er anledning til hele det imponerende udstyrsstykke, der udgør den største prisfest i verden.

Derfor varmer vi op til årets Oscar-uddeling med et tilbageblik på alle de film, der har vundet hovedprisen "Bedste Film", lige fra den spæde start i 1927 og frem til sidste år. 

 

Læs også: De største Oscar-øjeblikke på den røde løber

Og der er mange udsøgte klassikere på listen, som bestemt godt kan klare et gensyn, inden vi natten til den 25. februar finder ud af, hvem der løber med årets prestigefulde pris. På listen findes blandt andre udødelige dramaer som Borte med Blæsten og Casablanca med den bedårende Ingrid Bergmann i hovedrollen. Vidste du at citaterne "Here's to looking at you, kid!" og "We'll always have Paris!" er fra Casablanca? Det i sig selv gør filmen værd at se!

På listen findes også hårdkogte film som The Deer Hunter, Godfather-trilogien, Gladiator og Braveheart, ligesom der også er plads til de film, der får os til at trække på smilebåndet som finurlige Forrest Gump og Rain Man med Tom Hanks og Dustin Hoffman i hovedrollerne. Og så er der selvfølgelig også guld på listen til dem, der går med hjertet helt uden på tøjet i form af storslåede og rørende tårepersere som Et Smukt Sind og naturligvis Titanic, der i 1997 gik over historien for at bringe flest statuetter hjem (den vandt 11). 

Se også: ELLE-redaktionen: De 9 bedste 'American Dream' film, du skal se

Se med i galleriet og find ud af, hvor mange af filmene på listen du har set, eller skal have tilføjet din must-see liste...

Oscar-vinderne for bedste film siden 1920'erne og frem til nu

Relaterede artikler