Foto: Etienne Laurent/EPA/Ritzau Scanpix
Kultur

Oscars 2023: De mest rørende øjeblikke fra søndagens show

af Christoffer Mygind Juul 13/03/2023
Årets Oscar-uddeling bød som vanligt på rørende øjeblikke, der gjorde det svært at holde tårerne tilbage.

Ingen Oscars uden tårer. Om så det er på grund af en sjov punchline, en rørende takketale eller måske en syngende lussing.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I år var der dog ekstra mange af dem, da flere af aftenens øjeblikke skrev sig ind i Oscar-historien for sine mærkbare milepæle for både akademiet, der uddeler priserne og for de individuelle skuespillere.

Ke Huy Quan vinder årets mandlige birolle
Da skuespiller Ke Huu Quan vandt prisen for bedste mandlige birolle for sin rolle i ‘Everything Everywhere All at Once’, gjorde han det med en følelsesladet tale, der fik tårerne til at trille i både salen og gennem skærmen. 

For skuespilleren har været så godt som forsvundet fra Hollywood i flere årtier, fordi han oplevede en stor stigmatisering af særligt asiatiske skuespillere og filmfolk i branchen - fordi der simpelthen var så få med asiatisk baggrund, der fik skuespillerjobs. Netop derfor fortalte han også, at han var tæt på at opgive sin karriere. Men det gjorde han heldigvis ikke.

 

Foto: Patrick T. Fallon/AFP/Ritzau Scanpix

En rørt og stolt Ke Huy Quan  tager imod sin pris.

Jamie Lee Curtis vinder årets bedste kvindelige birolle 
Det var både ønsket og forudset af mange fans, at Jamie Lee Curtis endelig skulle modtage en Oscar. Derfor var det også en tydeligt rørt, men alligevel fattet, skuespiller, der tog imod prisen, da den 64-årige stjerne vandt ‘Bedste kvindelige birolle’ for sin skurkerolle i ‘Everything Everywhere All at Once’. 

Det gjorde hun ved på inspirerende vis at dedikere sin pris til hele hendes hold - fra kollegaer til familie - med orderne “Vi har ALLE vundet en pris.” Mest rørende var det dog, da hun spredte armene og kiggede opad for stolt at fortælle sine afdøde forældre, skuespillerne Janet Leigh og Tony Curtis, at hun havde vundet en Oscar. 

Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix

Rihannas optræden for Chadwick Boseman
Nok var mange fans lidt skuffede, da Rihanna i oktober sidste år udkom med sin første single i seks år med titlen ‘Lift Me Up’. For det var ikke just en ballade, de havde håbet på fra festdronningen, men snarere et festhit. Singlen blev udgivet som en del af soundtracket til filmen ‘Black Panther: Wakanda Forever’, hvilket også blev filmen, der sikrede sangerinden sin første Oscar-nominering i kategorien 'Bedste originale sang'. 

Derfor optrådte den gravide Fenty-skaber til uddelingen til ære for den afdøde skuespiller Chadwick Boseman, som i den første ‘Black Panther’-film spillede kong T’Challah. Og netop derfor kan hele den anden film ses som én stor hyldest til den højtelskede skuespiller. 

Michelle Yeoh vinder årets bedste kvindelige hovedrolle
Mange havde set det komme, men alligevel var øjeblikke stort, da skuespiller Michelle Yeoh vandt en af aftenens største priser. Hun modtog nemlig prisen som bedste kvindelige hovedrolle for filmen ‘Everything Everywhere All at Once’, og blev dermed den første asiatiske kvinde til at vinde i kategorien.

Det gjorde hun også klart i sin takketale, som bar tydeligt præg af en rørt vinder. Hun brugte dog også sin tale til smuk vis at gøre op med Hollywoods aldersdiskrimination mod særligt kvinder. Det gjorde hun med sætningen “Kvinder, lad aldrig nogen fortælle jer, at I nogensinde er passeret jeres storhedstid” med henvisning til de mange år, hun har gået under radaren af Oscars-akademiet.

Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix

Michelle Yeoh vinder prisen som årets bedste kvindelige hovedrolle.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-02-14/arket.png

Skjorte, Arket, 590 kr.

Køb her
/2023-02-14/corali.png

Øreringe, Corali, 2.900 kr.

Køb her
/2023-02-14/frama.png

Håndsæbe, Frama, 290 kr.

Køb her
/2023-02-14/other-stories.png

Bh, & Other Stories, 280 kr.

Køb her
/2023-02-14/ganni.jpg

Top, Ganni, 1.830 kr.

Køb her
/2023-02-14/h2o-fagerholt.jpg

Jeans, H2O Fagerholt, 1.800 kr.

Køb her
/2023-02-14/westman-atelier.png

Blush, Westman Atelier hos I Love Beauty, 380 kr.

Køb her
/2023-02-14/prada.png

Slippers, Prada, 6.500 kr.

Køb her
/2023-02-14/holzweiler.png

Blazer, Holzweiler hos Boozt, 3.400 kr.

Køb her
/2023-02-14/hay_0.png

Rispapirslampe, Hay hos Bahne, 460 kr.

Køb her
/2023-02-14/rowse.png

Serum, Rowse, 360 kr.

Køb her
/2023-02-14/loewe.jpg

Duftlys, Loewe, 620 kr.

Køb her
/2023-02-14/cos.png

Strik, Cos, 1.750 kr.

Køb her
/2023-02-14/damernes-magasin.png

Rose, Damernes Magasin, 350 kr.

Køb her
/2023-02-14/trine-tuxen.png

Keramikskål, Trine Tuxen hos Wood Wood, 2.500 kr.

Køb her