Volvo EX30
Annonce

Skal du have bil i byen? Så skal du kende denne lille, men store bil

Af ELLE Native, Annonce for Volvo 15/06/2023
Synes du, det er svært at finde den helt perfekte bybil, som kan klemme sig ind på byens trange p-pladser, som samtidig kører så godt, at du har lyst til at tage på spontant roadtrip, når det bliver weekend? Say no more.

Kaffe to go, playlisten parat, solbrillerne i handskerummet og den æggende følelse af et eventyr in spe. Du genkender sikkert følelsen af at sætte dig ind i bilen, spænde sikkerhedsselen og begive dig på vej mod noget nyt.

Det kan være et roadtrip til Danmarks eventyrlige sights, det kan være til familiefesten i sommerhuset, og det kan i virkeligheden også være den velkendte rute til arbejde mandag morgen. Uanset hvorfor og hvornår du er på vej, er én ting sikker: Det giver en helt særlig frihed at tage bilen. Hvis du har besluttet dig for at investere i en bil, kan du derfor glæde dig til mobilitet og skøn kvalitetstid med dig selv eller med dem, du har kær.

Men én ting er at tage den store beslutning om at investere i bilens fleksibilitet; en helt anden ting er at finde den rigtige bilmodel. For hvordan i alverden kan man fusionere ønsket om en rummelig og rar køretur med byens smalle parkeringspladser – og kan du vise ansvar samtidig med din nyerhvervede titel som bilejer?

Svaret på begge spørgsmål finder du i én bilmodel, som opfylder alle de krav, du måtte have til en bybil. Lad os introducere dig for Volvo EX30: Den spritnye elbil fra det svenske bilbrand, som er kompakt nok til den trange parallelparkering, rummelig nok til den forlængede weekend og desuden tager titlen som den Volvo-bil med det laveste klimaaftryk nogensinde.

Lille, men stor

Noget af det helt særlige ved Volvo EX30 er, at bilen er kompakt, men rummelig. Konkret betyder det, at du har plads til at strække benene, men samtidig kan lave en parallelparkering på selv Indre Bys tætpakkede gadeparkering. Det er blandt andet muligt, fordi bilen er tænkt smartere.

Først og fremmest er bilen designet med en soundbar, der dækker instrumentbrættets bredde i stedet for at tage plads i dørene. Den mere kompakte løsning går på ingen måde på kompromis med lyden, så bare rolig: Du kan stadig skrue helt op for højttalerne og skråle med på dine yndlingssange. Handskerummet er desuden placeret under infoskærmen midt for i bilen, så du både kan nå solbrillerne, hvis du er chauffør og passager.

Genbrugsguld

Det er ikke alene benzin og brændsel, der bidrager til det høje CO2-aftryk; også produktionen samt materialer til bilen udgør en ressourcetung post. Det er blandt andet derfor, der er gjort en kunst ud af at bruge genanvendte materialer i produktionen af elbilen Volvo EX30.

Således er ca. 25% af alt bilens aluminium og 17% af bilens stål og plastik produceret af genanvendte materialer. Interiøret er også lavet med ansvarligere principper for øje. Således er tekstiler til sæder, instrumentbrættet og dørene lavet i materialer som denim af affaldsmaterialet fra produktionen af jeans, hør og uldblandinger med 70% genanvendt polyester.

Et skridt mod klimaneutralitet

Ud over bilens smarte design, som er både æstetisk og praktisk, har Volvo EX30 en anden og kæmpestor fordel: Bilen har det laveste CO2-aftryk set hos Volvo nogensinde. Det skyldes blandt andet, at bilen kører op til 480 km. på en opladning*, dens brug af genanvendte materialer i produktionen og bilens mindre størrelse. Dét – sammen med Volvos fokus på at sænke klimaaftrykket fra drift, råmaterialer og i forsyningskæden – har med Volvo EX30 resulteret i en reduktion på 25% sammenlignet med bilmærkets andre fuldelektriske modeller, Volvo C40 og XC40**.

Desuden er Volvo EX30 produceret med genanvendelighed for øje, så når den en dag om mange år har udtjent sit formål, kan 95% af bilen genudvindes. Mange af bilens materialer kan nemlig genbruges, og for de materialer, der ikke kan genbruges, kan energien genvindes.

"Vores nye Volvo EX30 er et vigtigt skridt i den rigtige retning mod vores ambitioner om klimaneutralitet. Inden 2025 sigter vi mod at reducere vores samlede CO2-udledninger per bil med 40 procent fra 2018. […] Det gør vi for at blive en klimaneutral virksomhed i 2040," siger Anders Kärrberg, Global Head of Sustainability hos Volvo Cars.


* Ikke-officielle forbrugstal. Påvirkes af bl.a. kørestil, hastighed, vejrforhold og ekstraudstyr.
**
Volvo EX30 har det laveste CO2-aftryk for en Volvo-bil sammenlignet med globalt tilgængelige Volvo-produkter, der har kørt 200.000 kilometer.

Det sikre valg

Volvo er kendt for sikkerhed, og hos det svenske bilbrand har filosofien altid været safety first. Volvos nye EX30 er ingen undtagelse fra reglen. Den kompakte SUV tager sikkerheden til nye højder og har et særligt fokus på at beskytte mennesker både i bilen og uden for bilen i travle bymiljøer.

Således har Volvo EX30 både en indbygget døråbningsalarm, som skal beskytte byens cyklister, indvendige sideairbags og et styrket sikkerhedsbur. Desuden har Volvo som standard implementeret et nyt advarselssystem, som er med til at vurdere, om chaufføren er døsig eller distraheret, ligesom bilen har Volvos autobremsefunktion. Det betyder blandt andet, at bilen bremser af sig selv, hvis en anden bil uventet krydser ind foran dig – en funktion, der kan vise sig ganske fordelagtig i tætpakkede byer, eller blot hvis uheldet er ude.

Volvo EX30 blev afsløret d. 7. juni, og bilen forventes at blive tilgængelig i Danmark i første halvdel af 2024. Den kan forudbestilles allerede nu til priser fra 274.000 kr. Læs meget mere lige her.

Volvo Cars

Med sit ry for at skabe biler i bedste kvalitet, der holder mange år, fusionerer æstetik og funktionalitet og desuden lægger i den absolutte top, når det kommer til sikkerhed, er Volvo blandt verdens førende bilbrands. Volvo er særligt kendt for sine ikoniske el- og hybridbiler, og i dag sælger Volvo udelukkende el- og hybridbiler i Danmark. Læs mere på volvocars.com/dk.