Morgenmad på Kafeteria, Statens Museum for Kunst.
Annonce

Sightseeing søndag: Her er 5 steder, du (måske) ikke har besøgt i København

Af ELLE Native, Annonce for Volvo 18/01/2023
København er fyldt med charmerende restauranter, idylliske naturområder, kunstudstillinger og vintageshops. Hiv en søndag ud af kalenderen, og tag på opdagelse i alle de hyggelige kroge af vores hovedstad, du måske ikke har besøgt endnu. Vi har lagt programmet for den perfekte oplevelsesdag i byen.

Måske bor du allerede i København eller arbejder i byen, cykler på arbejde og mødes til en kop kaffe efter arbejde med dine gode venner. Men får du egentlig brugt de mange kulturelle tilbud og naturskønne oaser, vores smukke hovedstad har at byde på?

København er fyldt med farverige arrangementer, spændende museer, gastronomiske oplevelser og grønne områder til gåturen. I denne artikel guider vi til fem anderledes steder, som du måske ikke har besøgt endnu – og hvis du tager elbilen, kan du nå alle punkterne på én dag.

1. Morgenmad på museet

Man kan naturligvis ikke tage på oplevelsesrejse gennem byen på tom mave, og netop derfor starter turen med en morgenmadsanretning på det elegante Kafeteria på Statens Museum for Kunst. Stil først sulten med luftige pandekager og surdejsbrød med pisket smør, og gå derefter på opdagelse i kunsthistorien.

De senere år har Statens Museum for Kunst, SMK, haft en lang række spændende udstillinger fra nogle af verdens mest anerkendte kunstnere. Henri Matisses iøjnefaldende penselstrøg har netop udfyldt væggene i den majestætiske bygning på Sølvgade, og for tiden kan du blive forført af Carl Blochs interessante værker.

I Københavns Kommune parkerer I gratis med elbilen på alle offentlige parkeringspladser, så tag jer bare god tid.

Statens Museum for Kunst har både spændende udstillinger og en café, hvor I kan nyde en lækker morgenmad.

2. Fyld bagagerummet med vintagefund

Når I er mætte på både kunst og mad, er det tid til næste stop på turen. København er fyldt med gode genbrugsbutikker, og på Østerbro ligger Lidkøb, som er en stor genbrugsshop, hvor private personer sælger ud af deres garderobe.

Butikken er svær at gå tomhændet fra, og heldigvis har Volvo C40 Recharge et rummeligt bagagerum med plads til alle dagens genbrugsfund. Du kan parkere bilen lige uden for butikken eller i bygningens p-kælder, mens I går på rov.

Gør brug af det rummelige bagagerum i Volvo C40 Recharge.

Tag bilen til byen

Volvo C40 Recharge er en elbil, der opfylder alle dine behov. Med en elektrisk rækkevidde på op til 532 km* og en ladetid på 27 minutter fra 20-80%* bliver det nemt for dig at tage bilen til byen.

Volvo C40 Recharge har desuden et brugervenligt styresystem og Google Maps på skærmen, så du altid kan finde vej – og så parkerer man gratis på alle offentlige p-plader i hele København med elbil. Læs mere om bilen lige her.

IKKE OFFICIELLE FORBRUGSTAL*: 169-179 Wh/km. Rækkevidde*: 507-532 km. Opladningstid under optimale forhold: Normalopladning, 100%: 8 t v. max ladeeffekt (11 kW); Hurtig-/lynopladning, 10-80%: 27 m v. max ladeeffekt på 200 kW. * Påvirkes bl.a. af kørestil, hastighed, vejrforhold, ekstraudstyr. Endelig typegodkendelse og bilens officielle WLTP-tal forventes maj 2023 og afhænger af bilens konkrete konfigurationer. Se mere på volvocars.com/dk

3. Naturskønne omgivelser

Efter at have tilbragt formiddagen indenfor er det tiltrængt med sollys, frisk luft og rolige naturomgivelser. Heldigvis rummer byen det hele, og fordi du har elbilen med på tur, behøver I hverken bekymre jer om skæve busforbindelser eller tunge shoppingposer.

Pak alle de gode vintagefund i bagagerummet, og kør videre mod Utterslev Mose, der ligger på kanten af Københavns Nordvestkvarter. Den omfangsrige mose er god til en søndagsgåtur med kaffe to go, så hold gerne ind ved bageriet Flere Fugle på vejen. Her serveres en formidabel cappuccino – og luftige croissanter til den lille sult.

Utterslev Mose er stor, så kør eventuelt langs de høje træer ved vandkanten, indtil I spotter den perfekte strækning til gåturen.

På tur rundt om Utterslev Mose i Københavns Nordvestkvarter.

4. Solnedgang over Reffen

Ud på eftermiddagen, når solen så småt begynder at stå lavere på himlen, går turen retur mod bilens bløde sæder. Solnedgangen i København opleves bedst på Refshaleøen, hvor der er frit udsyn over vandet, landet og horisonten.

Volvo C40 Recharge holder længe på en opladning og har således rigeligt strøm på batteriet til at tage jer tværs igennem København endnu en gang. Turen tager cirka 30 minutter, så rul ned for det indbyggede panoramatag, og gør brug af bilens indbyggede Spotify-funktion til at sætte god musik på. Volvo C40 Recharge kan desuden fås med Harman Kardon Premium Sound System, så skru op for lyden, og syng med på velkendte hits.

Parker bilen ved den store p-plads på Refshalevej, der ligger lige ud til vandet. Her kan I besøge La Banchina, som er en kombineret café og sauna, der hver dag faciliterer badegæster, intime middage og uformelle morgenmøder. Bestil en alkoholfri drink, og sæt jer til rette i vinduet under lanternerne. I ankommer lige i tide til solnedgangen.

Solnedgangen er meget smuk fra La Banchinas vinduer.

5. Besøg byens nye bydel

Afslut jeres sightseeing søndag med et besøg i Københavns helt nye bydel, Carlsberg Byen. Her finder I det eksklusive spabad Aire Ancient Baths, det elegante bageri og café Cadence samt hotellet Ottilia, der er perfekt til en overnatning, hvis I kommer langvejs fra.

Selvom Carlsberg Byen knapt nok er færdigbygget endnu, er en lang række designbutikker, nicheshops og gastronomiske perler flyttet ind i området. Brug lidt tid på at vinduesshoppe, inden I afslutter søndagen med en middag. Her kan I eksempelvis besøge madanmeldernes nye favoritrestaurant, Kōnā, som byder på en japansk-inspireret madoplevelse med fokus på de gode råvarer.

Efter at have besøgt hele fem destinationer på én dag er det rart at kunne køre bilen direkte hjem. Er det blevet koldt, efter solen har trukket sig tilbage, kan du eventuelt tænde for sædevarmen, mens den indbyggede GPS viser vejen.

Hotel Ottilia i Carlsberg Byen.