Foto: MoMu Antwerp
Annonce

Modebyen, du må opleve

Af ELLE Native, Annonce for VISITFLANDERS 30/08/2021
Er du på udkig efter det nye Amsterdam med et touch af Paris, men uden storbystress? Så skal du til Antwerpen! Den belgiske modehovedstad er en pandoras æske af design, diamanter og ikke mindst et nyåbnet modemuseum, der er klar til at imponere dig.

Hvis du elsker mode, skal din næste byferie uden tvivl gå til Antwerpen. Den belgiske by er arnestedet for det uofficielle modekollektiv, der i 1980’erne blev kendt som The Antwerp Six. Gruppen bestod af seks designere, der tog afgangseksamen fra Antwerpens mode-universitet samtidig og gjorde fælles front mod udlandet. De mest kendte er Ann Demeulemeester, Dries van Noten og Martin Margiela, og derfor finder du også deres flagship-butikker i byen blandt utallige andre mode- og konceptbutikker på byens eksklusive gågade, Steenhouwersvest. Generelt fylder kunst, mode og arkitektur ekstremt meget i Antwerpen. Husfacaderne er smukt dekorerede, og nogle huse er helt tilbage fra 1400-tallet. Dries van Notens smukke flagskib ligger i en kunstfærdigt udsmykket art deco-bygning som en kile i et v-kryds, midt i Antwerpens eksklusive shoppedistrikt, der også rummer modemuseet MoMu.

Foto: www. woodmonkey.be

MoMu har været under omhyggelig renovering og genåbner den 4. september 2021. I genåbningsweekenden, den 4.-5. september og frem til januar 2022, kuraterer MoMu et fascinerende genåbningsprogram af udstillinger, udendørsprojekter, byvandringer og aktiviteter under et overordnet tema om den globale transition og de meningsfulde brydninger, der sker i moden netop nu. Programmets titel, Fashion/Conscious, kan tolkes på mange måder, men er ment som en inspiration for alle; fra de meget modebevidste til de miljøaktive aficionados. Det leder også tankerne hen på bæredygtighed og en mere (miljø-)bevidst tilgang til mode – ikke blot i økologisk forstand, men også med de hurtige omvæltninger og den tiltagende digitalisering af modeindustrien. MoMu har i forbindelse med åbningen også iværksat projektet ’Fashion 2.021’, der ud over det globale transitionelle tema også symboliserer den genstart, modebranchen oplevede, da verden gik i stå i starten af 2020.

Museets faste udstilling består af en unik samling tøj, beklædningsgenstande, accessoires og tekstiler, der ikke blot er til pynt, men også tager museets gæster et lag dybere og sætter tingene i perspektiv, så man får en forståelse af ordet mode i den bredeste forstand.

… og naturligvis har The Antwerp Six, der ud over Demeulemeester, van Noten og Margiela består af Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs og Marina Yee (ja, de er faktisk syv, da Margiela er ’æresmedlem’), også deres helt egen plads på museet.

Læs mere om MoMu her og øvrige oplevelser i Antwerpen og det nordlige Belgien her.