Oplev

ELLE tager med Diesel til Roskilde Festival

af Cindie Hiort 5/07/2010
ELLEs Cindie Hiort tog med Diesel på festival. Læs hér om hendes oplevelser

Efter en lidt hård torsdag og en virkelig hård fredag ( hvidvins-brandert, front row til Alice in Chains og endnu en hvidvinsbrandert på tom mave og hjem ved 2-tiden - behøver jeg at sige mere?), stod lørdagen i luksusens tegn.

Diesel havde inviteret en udvalgt skare på endags-tur til Roskilde og det hele startede klokken 10 med en virkelig lækker og tiltrængt brunch på Hotel Skt Petri i København. Desværre må jeg nok undlade at dokumenterer det med billeder, da det vist ikke vil være fair mod de af os med tømmermænd...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lidt over 11 stod den så på bustur ud til festival pladsen, selvfølgelig med masser af forsyninger, selvom et par af os ikke brugte tiden på dåseøl men istedet på at stabiliserer kroppen lidt.

Her er Malou, ELLEs redaktionschef, der var helt frisk og forventningsfuld - første tur på Roskilde siden 2001

Efter ankomsten kunne man gøre, hvad man havde lyst til, og min veninde og jeg smuttede forbi Odeon og så The Rumour Said Fire - perfekt formiddagsmusik. Men da der stadig var lidt tømmermænd i kroppen blev koncerten hørt på lidt afstand og i skyggen - det lykkedes os at gøre det umulige - vi fandt en forholdsvis rent stykke af vejen som vi kunne sidde på, tæt nok på grøften til ikke at blive trådt på hele tiden og langt nok fra grøften til at vi (næsten) ikke blev udsat for toilet-lugten! Og efter en times tid begyndte jeg at se lidt levende ud igen.

Det var helt perfekt og afslappet - og det er altid rart at få snakket med nogle af ens kolleger på de andre magasiner - og selvfølgelig Sofia, som er her på billedet. Hun har efterhånden sørget for en del gode musikoplevelser for mig.

Da klokken blev 14.30 og vi rimeligvis var i stand til at bevæge os, mødtes vi med Sofia fra Diesel og de andre der var med på turen til frokost på thai-restauranten inde i medie-byen - området bag ved Orange scene, hvor pladeselskaberne, journalisterne og selvfølgelig musikerne holder til (og hvor der er træk-og-slip toiletter - nærmest det vigtigste).

Som en del af Diesels Be Stupid kampagne, der kører nu, havde Diesel fundet frem til 12 forskellige jeans-elskere, af begge køn og fra 18 til 32 år, der mente at de kunne leve op til kampagnens slogan. De havde alle fået et par jeans og en Roskilde billet, mod at gå næsten hele tiden med jeansne på festivalen og lade fotografer følge dem. De måtte gøre lige hvad de havde lyst til - lave dem om til shorts, rulle sig i mudder eller udsmykke dem - og det fik vi at se ved Wonderlands Absolut Vodka bar lige ved siden af Orange scene, hvor de fleste af de udvalgte "Be Stupid" folk var mødt op. Det jeg blev mest imponeret over var faktisk ham, der så ud som om han og hans jeans var helt nyvaskede - lidt af en præstation på en støvet festivalplads!

Billederne af jeans'nes festivaloplvelser kommer i Wonderlands magasin snart - og de brugte jeans bliver samtidig udstillet, uden at have været vasket, selvfølgelig!

Endelig, endelig, endelig blev det tid til at se Patti Smith. Hun er i den grad et ikon inden for musikken - og en del af rock-chic looket må nok tillægges hende og hendes smalle jeans og grove støvler, så hun er også svær at komme uden om i mode-sammenhæng.

Koncerten var helt fantastisk, helt som jeg havde håbet det ville være. Hun spillede en del af hits'ne og fik også i den grad sat gang i en ægte festival-stemning, med politiske budskaber, der lige så godt kunne være råbt ud på den første Roskilde Festival i 1971. Koncerten blev sluttet af med sangen Gloria - et af mine absolut yndlingsnumre.

Der var lidt tid for vi skulle spise aftensmad, så vi besluttede os for at gå forbi H&M's Reboot Camp, et område hvor 1.000 mennesker havde haft mulighed for at købe en billet, der inkluderede telt og alt det der var brug for at have i det, morgenmad hver dag, et lækkert område med barer, musik, bade og alt hvad man ellers kunne ønske sig for at få en lidt mere luksuriøs festival-oplvelse. Vi fandt nogle madrasser i solen og købte friskpresset juice fra Joe & The Juice og lige pludselig føltes det mere som en ferie på et sydlandsk resort end en beskidt festival plads.

Og måske gik der lidt for meget ferie i den, vi endte nemlig med at tage en lille morfar!

Men NU var det tid til at komme igang - Diesel bød på aftensmad inde i mediebyens "pæne" restaurant - hvilket vil sige rigtige glas, bestik og stofservietter - og ikke mindst borde med duge på!

Og da først det første glas vin var blevet drukket og de store grillede bøffer kom på bordet var det som om energien kom op i et lidt andet gear.

Klokken 22.30 gik Muse på scenen og de er kendt for at leverer en virkelig god live-optræden og denne koncert var ingen undtagelse. Vi fik skrålet med og skålet med - og varmet godt op til den næste koncert, som var aftenens højdepunkt, nemlig Prodigy der gik på scenen kl. 1 om natten. Lige fra starten var der fuld knald på - britisk, aggressivt og umuligt at stå stille til! Selvom jeg har været virkelig mange gange på Roskilde, tror jeg aldrig jeg har oplevet at så mange mennesker er gået så meget i selvsving til en koncert - en virkelig god afslutning på en god lørdag!

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her