Moët Chandon Travel Guide Champagne
Foto: @byrosemaria
Annonce

Derfor smager champagne bedst i Champagne

Af annonce 11/07/2018
Champagne er ikke blot en delikat, mousserende vin. Det er et helt område i det nordøstlige Frankring, hvor stolthed, traditioner og velsignelser fra vejrguderne former de gyldne bobler år efter år. ELLE guider til alt du skal vide om Champagne - både området og den smukke vin!

ELLE var inviteret til Champagne af Moët & Chandon

Omtrent halvanden times kørsel nordvest for det pulserende, hektiske og travle Paris, hvor kunst, mode, finanser, studier, turister og kultur tilsammen danner en evigt dynamisk masse, findes en slående kontrast: Natur.

Og det er ikke blot en hvilken som helst natur. Det er vinmark efter vinmark efter vinmark, der smyger sig omkring det let kuperede landskab og indhyller horisonten i Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier - altså de tre druesorter, der bruges til at fremstille ægte champagne.

For lad os slå det fast med det samme: Champagne - ægte champagne - kan kun komme fra området Champagne i Frankrig. Champagne er altså ikke (modsat populær overbevisning) en mærkat, der kan sættes på alle typer af mousserende vin. Mousserende vine fra Italien kaldes Prosecco, Cremant fra andre regioner i Frankrig og den spanske variant kaldes Cava. Men champagne laves kun i Champagne.

Psst… Læs vores guide til hvordan du serverer champagne her, og hvilen retter der er det bedste match til de forskellige champagne typer.

Og nu til sagen: For Champagne er bestemt et sted, der er værd at sætte kurs mod! Særligt hvis man har hang til historie, traditioner, fransk finkultur og selvfølgelig champagne.

… og hvem er bedre til at fortælle om Champagnens ædle kunst, end moderskibet over alle champagnebrands, Moët & Chandon, der er det næstældste champagnehuse i Champagne, og blandt de mest anerkendte og udbredte champagnebrands verden over?

Swipe gennem galleriet, og tag med på en rejse gennem Moët & Chandons kældre, histoire og traditoner. Vi garanterer næsten, at din tur til Champagne er bestilt, når du er igennem:

Champagne er altså ikke ‘bare’ en mousserende vin. Det er et kunstværk og en videnskab, der bedst opleves ved selvsyn, og derfor er en tur til Champagne et must, for alle, der ikke kan få nok af de gyldne dråber - og hvem kan egentligt det.

For selvom lagringen og processen bag er yderst interessant, bliver det jo først rigtigt sjovt, når man kan tage al den bagvedliggende viden, man har opsnuset sig i de kølige kældre, og kombinere den med de indtryk, der melder sig, når man smager på champagnen eller lader champagnen spille hovedrollen i et måltid, hvor maden er matchet de mange smagsnoter, de findes i de forskellige champagne-typer.

Psst… Læs vores guide til hvordan du serverer champagne her, og hvilen retter der er det bedste match til de forskellige champagne typer.

ELLE var inviteret til Champagne af Moët & Chandon