Foto: Joakim Züger/Barsk Projects
Oplev

Chart Art Fair og 3 andre kunstbegivenheder, du skal opleve i weekenden

af Christoffer Mygind Juul 24/08/2022
Weekenden står for alvor i kunstens tegn i København, hvor både messer og udstillinger kan være med at forsøde din weekend. Få vores guide her.

Sommeren er som bekendt festivalernes tid, hvor det næsten virker som om, at ingen weekend går fri af en begivenhed hist og her i landet, hvad enten det drejer sig om musik, film eller sport. Og heldigvis for det.

Nu er turen så kommet til kunsten, for fra torsdag i denne uge kan du opleve hele to kunstmesser i København, der er nogle af de største i Europa. Men det er ikke det hele, du kan opleve af kunst i løbet af weekenden.

Vi har her samlet de begivenheder, der i denne weekend sikrer dig en masse kunstoplevelser - fra etablerede kunstnere og nye talenter til smukke og grænsesøgende værker.

Og bare rolig, du behøver ikke tage afsted for ruinere dig selv i unik kunst - der er nemlig masser af mulighed for at kigge med helt gratis gratis.

Enter Art Fair
Den internationale kunstmesse Enter Art Fair løber i år af stablen for fjerde gang. Her kan du opleve 78 danske og internationale gallerier og 350 kunstnere. Blandt andre etablerede navne som Von Bartha, Nils Stærk, Nicolai Wallner og KÖNIG Galerie, mens du også finder et helt område dedikeret til nye og upcoming gallerier.

Du kan blandt andet opleve årets gratis kunstprogram ‘Tales of Love and Fight’, der består af både lyd, skulpturer og kostumer og indeholder alt fra eksperimenterende performancekunst og musik til indlevelsesrige installationer og spændende talks.

Messen finder sted i Tunnelfabrikken i Nordhavn fra torsdag den 25. august til søndag den 28. august. Kunstprogrammet er gratis at opleve, men ønsker du adgang til hele messen, kan du få en partoutbillet til alle dage for 250 kroner eller en endagsbillet til 150 kroner.

Foto: David Stjernholm
Du kan blandt andet opleve skulpturer af Ava Samii til Enter Art Fair.

Chart Art Fair
Fra fredag den 26. august til søndag den 28. august kan du til den internationalt anerkendte kunstfestival og -messe Chart Art Fair opleve en bred kam af tidens mest progressive talenter med et stort program, der indeholder udstillinger, talks, film, performances, musik og en dedikeret bogmesse.

I anledning af festivalens 10 års jubilæum i år har de som noget nyt allieret sig med Tivoli, hvor 15 kunstnere har udsmykket parken med en række værker, som du kan opleve helt frem til den 25. september.

Chart holder til på Charlottenborg på Kongens Nytorv, som også huser Kunstakademiet, og her vil du både kunne opleve kunsten ude som inde med enten en endagsbillet til 135 kroner eller en partoutbillet til alle dage for 250 kroner.

Foto: Joakim Züger/Barsk Projects
I anledningen af Chart Art Fair har den finske kunstner Kaarina Kaikkonen udsmykket Charlottenborg med værket 'We Need Some Hope'.

SMK Fridays
Statens Museum for Kunst inviterer også indenfor til en helt særlig fredag. Det gør de med sommerens SMK Fridays i Skulpturgaden på museet under temaet mystik.

Her kan du blandt andet opleve installationen ‘Holotropia’ af kunstnerduoen Baum & Leahy og grafiker Heidi Maribut og en koncert med lydkunstner Sofie Birchs meditative og drømmende toner, der er udgangspunktet for førnævnte installation.

Du kan desuden også opleve art talks, DJs og et såkaldt drømmeværksted. Alt sammen med forfriskende drikkevarer lige ved hånden. Det finder sted fredag den 26. august kl. 16.00 til 22.00 og det er helt gratis at deltage.

Foto: Hanneke Wetzer
Oplev værket 'Holotropica' af kunstnerduoen Baum & Leahy til SMK Fridays.

Science-Lørdag på Copenhagen Contemporary
Københavns moderne kunstmuseum Copenhagen Contemporary, der siden 2016 har huset udstillinger med kunstnere som blandt andre Yoko Ono og David Shrigley, inviterer denne lørdag på en dag i nysgerrighedens tegn.

Det gør de under overskriften ‘Science & Samtidskunst’, hvor du kan bruge dine sanser til at gå opdagelse i mønstre, skygger og farver i lys og rum med udstillingen ‘Light & Space’, der løber frem til 4. september. Udover en entré på 120 kroner kræver det ikke tilmelding at være med på dagen.

Foto: Florian Holzherr
Se blandt andet værket 'Aftershock' af James Turell i installationen 'Light & Space' på Copenhagen Contemporary.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her