Foto: PR
Oplev

10 juleoplevelser til din december

af Dina Saugman & Emilie Østerby Bruun 7/12/2021
Årets hyggeligste højtid er her, og derfor har vi selvfølgelig samlet de bedste juleoplevelser i København, som du kan nyde med venner og familie i december.

Julen er hjerternes fest, og når tiden er til det, skal den hyggelige højtid nydes med familie og venner. Dét kan du gøre i vores smukke hovedstad, der på trods af restriktioner, byder på mange skønne juleoplevelser i december. Vi har samlet de 10 bedste lige her. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Københavns hyggelige skøjtebaner

Med sneen så småt dalende er det blevet tid til igen at finde skøjterne frem. For en meget positiv ting ved de kolde temperaturer er nemlig, at isen på søerne og skøjtebanerne rundt omkring i byen endelig er tilgængelige. Så på med skøjter, hue og vanter og afsted mod skøjtebanen! Du kan eksempelvis tage dine unger, din mor eller søster under armen og sætte kurs mod Broens Skøjtebane, hvor I kan lave piruetter på deres skøjtebane beliggende i hjertet af København. Udover Broens kan du også finde gode bud på skøjtebaner ved Frederiksberg runddel og i Enghaveparken.

Foto: @broensgadekoekken

2. Oplev julebordene i Royal Copenhagen 

Traditionen tro byder Royal Copenhagen indenfor til deres julebordsudstilling i flagskibsbutikken på Amgertorv 6 i hjertet af København. Dette års tema er 'Nye traditioner', der hylder mangfoldigheden hos hver families juletraditioner. Derfor har Royal Copenhagen indbudt syv stærke personlighede til at dække årets fem juleborde. Du kan blandt andet opleve borddækning af Oh Land, Cecilie Haugaard, Nikolaj Stokholm og Isabella Stokholm - så skynd dig afsted og få inspiration til dit julebord. 

Foto: PR

3. Æbleskiver fra Mirabelle 

Kan du heller ikke få nok æbleskiver i december? Så vil vi klart anbefale dig at besøge Mirabelle Bakery, der har den bedste hjemmelavede udgave af slagsen. Du kan mæske dig i godterne fredag-søndag mellem 14-17 – eller indtil de er udsolgte. Så det er formentlig en god idé at skynde sig.

Du kan nyde æbleskiverne hos Mirabelle, Bæst eller med en varm og dejlig gløgg på Den Sidste Dråbe.

Foto: @mirabelle_bakery

4. Jul hos La Glace

Hos La Glace kan du opleve overdådige konditorkager – og julen er bestemt ingen undtagelse. Midt i København ligger Danmarks ældste konditori og spreder sig over intet mindre end 4 etager. I julen har de specielt travlt med bestillinger på alt lige fra ekstravagante kreationer til store mængder julesmåkager, men der altid tid til deres mange besøgende. Så hvis du også drømmer om at mæske dig i lækre konditorkager, eller du derimod blot ønsker at lure på deres vinduesudstillinger ude fra gaden, så vil vi anbefale dig at slå vejen forbi La Glace, beliggende på Skoubogade 3, 1158 København.

Foto: @laglacedk

5. Jul på Hotel Sanders

Du kender måske Hotel Sanders fra tidligere artikler? Blandt var de på listen over ELLEs 10 udvalgte gløgg-steder i København. Hotel Sanders er en sand perle, der gemmer sig i den historiske del af København. Stedet har en skøn stemning, og specielt henover julen kan du opleve ægte, dansk hygge på en måde, du ikke kan opleve den andre steder. De tænder op i pejsen, folder deres skindtæpper ud og byder på en delikat gløgg, hvilken du kan få i både en hvid og rød udgave. Så hvis du trænger til lidt selvforkælelse, kan vi stærkt anbefale et besøg hos Hotel Sanders på Tordenskjoldsgade 15, 1055 København.

Foto: @hotelsanders

6. Juleudstillingen i Tivoli 

Tivoli er meget mere end bare forlystelser og candyfloss. I julen er det også menneskemylder, gløgg og klejner, kolde næser samt en have oplyst i alverdens julelys. Så mangler du en god idé at give dig til i selskab med en eller flere du holder af? Så tag en tur i Tivoli og nyd den fantastiske stemning, der er at føle i haven, alt imens jeres blikke tilfredsstilles af de mange lysende julehjerter og andre flotte kreationer i lys.

Foto: @tivolicph

7. Julemarked på Kongens Nytorv

Med D'Angleterre i baggrunden er det en selvfølge, at Kongens Nytorv må følge med på lysfronten. Du kan på pladsen opleve storslåede 3D-lysintallationer indtil den 22. december og rejse tilbage i tiden til julestunder fra dine bedsteforældres tid. De byder på juleboder, med salg af både lækkerier til ganen og pynt til stuen samt en julemand, der lytter til ungernes julegaveønsker.

Foto: Jul i København

8. Luciaoptog i Kajak

Den 13. december kan du opleve det alternative Luciaoptog i kajak. De deltagende sejler ud fra Kayak Republic og sejler gennem kanalerne i kajakker pyntet med julelys og dekorationer, alt imens de synger julesalmer på Højbro Plads, i Christianshavn og Nyhavn. Så tag familien under armen og nyd en smuk oplevelse fuld af lys på en kold og mørk luciadag.

Foto: @kayak_republic

9. Jul i København Zoo

I år kan du, udover den altid hyggelige stemning i zoo, opleve jul blandt dyrene på en helt ny måde i zoologisk haves rammer. I år forvandler de nemlig området, Verdenspladsen, til en stor skøjtebane. Derudover disker Zoo i år op med et væld af juleaktiviteter for store og små. Du kan blandt andet lave juledekorationer- og gaver i juleværkstedet, tag på tur med rensdyrene, syng julen ind med Popsi & Krelle, mød julemanden og gå på opdagelse i mange andre sjove juleoverraskelser. 

 

Foto: @cbxphotodk

10. Jul i Det Kongelige Teater

Det er altid en stor oplevelse at være i Det Kongelige Teater, men særligt i juletiden byder teatret på magiske forestillinger. Du kan blandt andet opleve Julekoncert for hele familien med Sigurd Barrett som vært eller den populære ballet, Nøddeknækkeren. Du kan købe din billet her, og så er det bare om at få varmet stemmerne op. 

Foto: @kglteater

ELLE ønsker dig en rigtig god fornøjelse og en glædelig jul!

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2022-05-17/arket-.png

Arket, 490 kr.

Køb her
/2022-05-17/gannishorts.png

Ganni, 1.400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/costop.png

Cos, 320 kr. 

Køb her
/2022-05-17/arket.jpg

Arket, 490 kr. 

Køb her
/2022-05-17/guccimiinto.jpg

Gucci, Boozt, 2.090 kr. 

Køb her
/2022-05-17/esteelaudersephora.png

Estée Lauder, Sephora, 280 kr. 

Køb her
/2022-05-17/coskjole.png

Cos, 790 kr. 

Køb her
/2022-05-17/andotherstoriesballerina.png

And Other Stories, 650 kr. 

Køb her
/2022-05-17/ganniblazer.png

Ganni, 2.500 kr. 

Køb her
/2022-05-17/chanelmatas.jpg

Chanel, Matas, 380 kr. 

Køb her
/2022-05-17/ecooking.png

Ecooking, 240kr. 

Køb her
/2022-05-17/ginatricotbukser.png

Gina Tricot, 250 kr. 

Køb her
/2022-05-17/junabahne.png

Juna, Bahne, 750 kr. 

Køb her
/2022-05-17/hmtop.png

H&M, 180 kr. 

Køb her
/2022-05-17/framacareofcarl.png

Frama, Care Of Carl, 280 kr. 

Køb her
/2022-05-17/remainboozt.png

Remain Birger Christensen, 900 kr. 

Køb her
/2022-05-17/weekdayjeans.png

Weekday, 400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/pernillecorydon.jpg

Pernille Corydon, 400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/haykitchenone.jpg

Hay, Kitchenone, 400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/hmtaske.png

H&M, 350 kr. 

Køb her
/2022-05-17/weekendbymaxmaraboozt.png

Weekend By Max Mara, Boozt, 1.700 kr. 

Køb her