Klimastrejke Tag til international klimastrejke i nærheden af dig i dag

Foto: MEGA

Millioner unge verden over stimlede fredag den 20. september sammen for at kræve klimahandling. Fredag den 27. september bakker de voksne op og besvarer de unges opråb. 

Fredag den 20. september gjorde de unge Christiansborg opmærksomme på sig selv ved taler, musik og kreative indslag. De fik skudt bekymringerne godt ind igennem de ellers skudtætte ruder på den gamle slotsbygning og bevist, at de behøver handling nu. 

Læs også: Gucci er gået ind i miljøkampen og kompenserer sit CO2-udslip med 100 procent.

Klimastrejken fredag den 27. september fokuserer på at sætte en stopper for udvikling af fossile brændstoffer og går ind for en retning, der fokuserer sig 100 procent på vedvarende energi.

Derudover vil strejken især tage udgangspunkt i de lande, som er mest ramt af klimaændringerne.

Her på ELLE går vi ind for bæredygtighed, og vi synes selvfølgelig, det er en vigtig kamp, som flere modebrands er begyndt at kæmpe. Det italienske modehus Gucci har netop annonceret sin nye målsætning: At kompensere sit CO2-udslip med 100 procent. Også danske brands som Ganni og Mads Nørgaard er begyndt at anvende klimakvoter som et værktøj for at mindske deres aftryk.

Selv om produktion af tøj aldrig kommer til at blive klimavenligt - uanset hvor bæredygtigt det nu end er produceret - så er det den rette vej, flere brands er begyndt at gå. 

Psst! Har du lyst til at være en del af miljøstrejken? Så klik ind her og find en klimastrejke i nærheden af dig. 

Relaterede artikler