Sidsel og Lasse: "Northside en stærk festival, fordi teamet bag formår at tænke rigtig meget over den samlede oplevelse"

Nicklas Ingemann

Årets NorthSide Festival den 9.-11. juni 2017 nærmer sig, og med en næsten udsolgt festival og med internationale topnavne som Radiohead og Frank Ocean og danske stjerner som Mø, Tina Dickow, Phlake og Thomas Helmig, er der uden tvivl lagt op til en succesfuld festival. 

Det er syvende gang, at NorthSide Festival løber af stablen i Smilets By, Aarhus og en festival, som hvert år oplever en kæmpe interesse fra festival- og musikhungrende personer fra både Danmark og resten af verden.

Som optakt til årets udgave af NorthSide, har vi talt med to af de personer, der må siges at kende Aarhus og festivalen særligt godt: kæresteparret Lasse Ribergaard og Sidsel Hilding-Hamann, som sammen har mode- og livsstilbloggen sidseloglasse.com

Sidsel og Lasse er begge født og opvokset omkring Aarhus, ligesom de begge har studeret i Aarhus, hvor de nu også både bor og arbejder.

Derfor tager deres blog også ofte udgangspunkt i Aarhus som by, og med flere NorthSide-festivaler i bagagen, kunne vi ikke komme tanke om nogle bedre at spørge lidt ind til NorthSide 2017 og Aarhus som by, herunder tips til gode restauranter og hvor man skal shoppe...

Læs med nedenfor og bliv klogere på Sidsel og Lasses NorthSide 2017 og få deres bedste tips til Smilets By.

Hvorfor skal I på NorthSide i år? 

Northside er efterhånden gået hen og blevet en tradition for os, og vi ville simpelthen få en alt for stor FOMO-følelse, hvis vi ikke var med. Især når der er Radiohead og Frank Ocean på plakaten. Vi kan cykle til festivalen på 10 minutter, så der er ingen god undskyldning for ikke at tage af sted.

Hvordan skiller NorthSide sig ud fra andre danske festivaler?

I vores øjne er Northside en stærk festival, fordi teamet bag formår at tænke rigtig meget over den samlede oplevelse - ikke kun under koncerterne, men også før, under og efter festivalen på de forskellige områder, der tilsammen udgør eventet. Der tænkes altid innovativt og fremadskuende, hvilket er et kæmpe plus for den samlede festivaloplevelse.

Hvilke(n) kunstner(e) glæder I jer mest til at opleve på årets NorthSide-festival?

Ud over Frank Ocean og Radiohead glæder vi os til at feste til Run The Jewels og The Prodigy, drikke fadøl i solen til Folkeklubben og When Saints Go Machine og pleje tømmermændene om søndagen til Agnes Obel og James Blake. 

Hvad planlægger I at have på i år – og hvad har I altid med jer i tasken? 

Man vil jo altid gerne se lidt fashionabel ud, men påklædningen er også nødt til at være praktisk. Sneakers giver sig selv, og så må vi se, om det bliver varmt nok til bare ben, eller om det er de mørke jeans (så man ikke kan se pletter fra burgerdressing og shots), der skal på. I tasken har vi altid et kamera, strømbank til mobilen, læbepomade, solcreme og måske ekstra solbriller.

Hvor skal man spise i Aarhus, hvis man vil have et lille break fra festivalen?

Jægergårdsgade ligger ikke langt fra festivalpladsen, så har man lyst til en lidt sundere frokost i rolige omgivelser, kan vi anbefale FIKA, der også serverer morgenmad og enkle retter til aften. Skal der varmes op med en god brunch søndag morgen, serverer Klassisk 65 (også i Jægergårdsgade) én af Aarhus' vildeste brunches med alt inklusiv. For et lidt bredere udvalg anbefaler vi Aarhus Central Food Market på Sankt Knuds Torv, hvor du kan komme fra morgen til aften.

… Og når man så er kommer ind til Aarhus, hvilke butikker, må man så ikke misse et besøg i?

Skal du have et par friske sneakers til festivalen, er Rezet Store, NAKED eller Shoe Chapter bestemt et besøg værd. Derudover er Isabel Marant, STØY og Stylepaste meget anbefalelsesværdige - både grundet deres flotte butiksindretning, men også på grund af det venlige personale, der giver kyndig vejledning om udvalget.

Jeres all-time bedste festivalminde? 
 
Vi har to minder, der især står klart i hukommelsen. 2014 på Northside var et uovertruffent år, hvad koncerter angår. Vi husker især tilbage på en meget stemningsfuld Mew-koncert, hvor Johan Wohlert gjorde comeback og var med til at skabe en helt speciel følelse den aften, hvor koncerten blev spillet. En anden helt fantastisk musikoplevelse det år var Arcade Fire, som afsluttede med konfettibrag og caribiske toner, mens solen gik ned over Ådalen. Helt uforglemmeligt.
 
Foto: Sidsel og Lasse
 
Husk at følge med på @elledanmark under NorthSide 2017, hvor ELLEs Digital Editor, Emilie Bech Zerlang vil være til stede og selvfølgelig opdatere fra Smilets By og festivalen hele weekenden... 

Relaterede artikler