Se traileren for ’I Am Heath Ledger’: Dokumentaren, der bringer dig helt tæt på stjernens liv

Se traileren for ’I Am Heath Ledger’ – en dokumentar, hvor du kommer helt tæt på stjernens liv
Foto: I Am Heath Ledger

Hvis den ikoniske stjerne, Heath Ledger, havde levet i dag, ville han være fyldt 38 år den 4. april 2017. I den anledning har TV-mediet Spike netop offentliggjort en dokumentar, der skal ære den dygtige skuespiller - og ud fra traileren at dømme er der tale om dokumentar, der rører en dybt ind i hjertet. 

Læs også: It's all about love: Kendispar der blev forelskede på filmsettet

Dokumentaren får navnet ’I Am Heath Ledger’ og tager os helt tæt på Heath Ledgers liv, før hans tragiske død i januar 2008. I traileren møder vi både hans familie, nærmeste venner og tidligere kollegaer, der sammen deler minder om den talentfulde skuespiller. Her fortæller de blandt andet, hvordan Heath Ledger var som skuespiller, og hvordan han altid var omgivet af kameraer, fordi han selv filmede alt (han havde en drøm om at blive instruktør). 

Se også: Derfor er Michelle Williams et stilikon

Heathcliff Andrew Ledger blev født d. 4. april 1979 i Perth, Australien. Det var søsteren Kate, der inspirerede Heath Ledger til at spille skuespil, og allerede da han var blot 16 år, forlod han skolen for at følge sin drøm. Hans karriere startede med roller i mindre serier, indtil han fik rollen i 'Home and Away' (1997), som blev en af Australiens mest succesfulde serier.

Efterfølgende havde han utallige roller i spillefilm, der gang på gang indbragte ham nomineringer og prestigefyldte awards. Særligt blev han anerkendt for sin hovedrolle som homoseksuel cowboy i filmen 'Brokeback Mountain', hvor han spillede overfor Jake Gyllenhaal. Denne film indbragte ham en Oscar-nominering for ’Best Actor’ som den yngste skuespiller nogensinde. I sommeren 2008 spillede han rollen som Jokeren i 'Batman', hvilket han modtog en Oscar-statuette for i kategorien ”Best Supporting Actor", desværre først efter sin død. Heath Ledger fik i 2005 datteren, Mathilda Rose, sammen med skuespillerinden Michelle Williams. 

Heath Ledgers tragiske død fandt sted den 22. januar 2008 i hans lejlighed på Manhatten, New York. Her fandt hans husholderske, Teresa Soloman, og hans massøse, Diana Wolozin, ham livløs, hvorefter de ringede til hans veninde, designer Mary Kate Olsen. Hun ringede efter hjælp, men det var ikke muligt at få liv i skuespilleren. Det viste sig senere, at Heath Ledger døde af en overdosis af forskellige former for sovemedicin.

Dokumentaren, der belyser Heath Ledger liv, har premiere d. 26 april 2017 på Tribeca Film Festival i New York og i udvalgte biografer d. 3 maj.

Se den rørende trailer til dokumentaren og få et gensyn med nogle af hans bedste præsentationer i galleriet herunder.

Se traileren for ’I Am Heath Ledger’ – en dokumentar, der bringer dig helt tæt på stjernens liv

ELLEs nyhedsbrev

Relaterede artikler