Bæredygtighed Sådan kan kaffe, genbrugspapir og planter være med til at nedsætte CO2-udslippet på din arbejdsplads

Foto: The Devil Wears Prada

Flere og flere er blevet bedre til at træffe de korrekte valg i forhold til klima og miljøet, når de går rundt derhjemme. Og derfor er vi nu klar til at tage skridtet videre og også tænke fornuftigt, når vi er på vores arbejdsplads.

ShopALike har endnu engang været på spidserne og lavet en dybdegående undersøgelse, der tager udgangspunkt i de små forandringer, vi alle kan gøre på arbejdspladsen for at blive mere klima- og miljøbevidste.

Kaffe

Vidste du godt, at tre kopper café latte om dagen kan udgøre det samme CO2-spild årligt, som en flyvetur halvvejs gennem Europa? Nej, vel? Det gjorde vi heller ikke. Faktisk er kaffe en alvorlig synder, når det kommer til negative effekter på klimaet. Men overraskende nok er det ikke kaffen i sig selv, der er den store klimadræber; det er mælken, du tilsætter din kaffe. Så er du en af dem, der bare elsker en god café latte, når timerne på arbejdet begynder at være lange? Hm, så skulle du måske starte med at skære ned fra tre til én kop om dagen. Og til sidst kan det være, at du slet ikke behøver mælken – eller måske bare en lille smule.

For at blive i kaffeverdenen, kan du også vælge vores elskede brune bønner med omtanke. Du kan for eksempel gå efter den økologiske eller fairtrade-kaffen, der er bæredygtigt fremstillet. Du kan samtidig skifte til biologisk nedbrydelige kaffekapsler eller bønnekaffe.  

Foto: The Devil Wears Prada

Papir

På vores kontorer er vi allerede blevet meget bedre til at skære ned for vores papirforbrug, men som altid er der stadig forbedringer at gøre sig.

En ganske simpel overvejelse, inden man trykker print på sin PowerPoint-præsentation til de adskillige deltagende til dagens møde, er, om der er et reelt behov. Hvis svaret runger ja – så vælg genanvendeligt papir og print eventuelt på begge sider.

Læs også: Gucci er gået ind i miljøkampen og kompenserer sit CO2-udslip med 100 procent. 

ShopALikes undersøgelse viser, at produktion af genbrugspapir ikke blot redder 17 træer sammenlignet med helt friskproduceret papir, men kræver også 70 procent mindre energi og vand at fremstille.

Planter

Vi elsker grønne planter, og det gør klimaet heldigvis også. Så du kan snildt fylde dit kontor op med alle dine yndlingsplanter med god samvittighed. Men hvorfor gør planter en forskel? Nu skal du høre – og hæng bare på.

Det er vigtigt for os, når vi arbejder, at der er gode luftforhold – og en ordentlig temperatur. Men fordi air condition og elektriske ventilatorer udgør 20 procent af den samlede elektricitet, der bruges i kontorbygninger verden over, er det vigtigt ikke at overforbruge disse apparater. Og faktisk findes der også klimavenlige modeller.

Og nu er det, at planterne kommer ind i billedet. Der er nemlig lavet undersøgelser om, at planter kan være med til at sænke rumtemperaturen med op til 10 procent. De er samtidig med til at opretholde en luftfugtighed mellem 30 og 60 procent, hvilket er de helt optimale forhold for mennesker. Og for at det ikke skal være løgn, så fungerer planter også som naturlige luftrensere, der kan være med til at øge produktiviteten på din arbejdsplads med op til 15 procent.

So! Go out and by plants, darlings.

Læs også: Her er danskernes 20 favoritserier i 2019.   

Er du – ligesom os – parat til at tænke over de miljøvalg, du træffer på din arbejdsplads, så kan du læse meget mere om ShopALikes undersøgelse lige her.

Relaterede artikler