Powerkvinder i Hollywood: 13 skuespillerinder, der blev filminstruktører

Foto: All Over Press

ELLE hylder powerkvinden, der tør træde ved siden af sin sædvanlige karrierevej, tage kontrol og gøre tingene på sin helt egen måde.

Faktisk ELLEsker vi den modige kvinde så meget, at vi hyppigt dedikerer hele reportager i magasinet til hende. Dette har vi blandt andet senest gjort i det aktuelle februar magasin, hvor det store interview med skuespillerinden, stilikonet og nu produceren, Maggie Gyllenhaal, er fortællingen om netop den kvinde, der tør lidt mere. Interviewet kan du læse i magasinet, som er på gaden netop nu.

Den smukke Maggie Gyllenhaal er bestemt ikke et enkeltstående tilfælde. Faktisk er der netop nu hele 13 nævneværdige kvinder i Hollywood, der alle har revet sig løs fra den vante profession som skuespiller for at realisere den ambitiøse drøm om selv at instruere eller producere en film eller en tv-serie.

En anden skuespillerinde, der her er værd at nævne, er Margot Robbie. Den 27-årige skuespillerinde er ikke blot Oscar-nomineret men også producer på den nye film 'I, Tonya' – en film, hun desuden spiller hovedrollen i. 

Læs også: Oscar-nominerede Margot Robbie: ”Jeg har aldrig før været så nervøs for at vise noget til omverdenen”

Desværre er der knap så meget fokus på disse skuespillerinder som instruktører og producere, da offentligheden primært kender (og genkender) dem som skuespillerinder.

Det skal vi naturligvis lave om på, for talent må og skal hyldes – og du kan derfor swipe dig gennem galleriet nedenfor, for at se Maggie Gyllenhaal, Margot Robbie og 11 andre vaskeægte powerkvinder, der alle har valgt at gå fra skuespillerinde til filminstruktør; der har selvfølgelig også sneget sig en dansk skuespillerinde med på listen!

Psst… Glæd dig til ELLEs marts-magasin, som udkommer allerede den 22. februar 2018. Her får du nemlig et eksklusivt interview med film-aktuelle og Oscar-nominerede Margot Robbie om hendes rolle (både som skuespiller og producer) i filmen 'I, Tonya.'

Power-kvinder i Hollywood: 13 skuespillerinder, der blev filminstruktører.

Relaterede artikler