Særudstilling Oplev Cartiers ikoniske Panter helt tæt på

Foto: PR

Overdådigt, avanceret og det stik modsatte af underspillet. Den glitrende panter har været Cartiers signatur siden 1914, og nu får du mulighed for at lære meget mere om det franske smykkebrands signatursmykke. Cartier åbner nemlig for første gang en Panthère-udstilling i deres butik i København.

Læs også: Tør du prøve Tivolis uhyggelige Scaryhouse?

Panterens historie

Første gang panteren fik et ansigtsløft, var da den excentriske belgiskfødte juveler Jeanne Toussaint, der var veninde med Coco Chanel og elskerinde til den ene af de tre Cartier-brødre, i 1948 satte sit præg på kattedyret ved at give det hvide og gule diamanter, smaragder og onyx.

Det første af Toussaints Panthère-smykker var et panter-armbånd i guld, der blev specieldesignet til hertuginden af Windsor, Wallis Simpson. Armbåndet blev i 2015 solgt for 4,5 millioner pund til en anonym køber, der efter sigende skulle være divasangerinden Madonna.

Læs også: København får topplacering på attraktiv liste

Jeanne Toussaint fik hurtigt derefter tilnavnet 'Petite Panthére', og Louis Cartier, der ellers aldrig havde givet en kvinde en lederrolle, gjorde hende også til muse for panterarmbåndet, der den dag i dag stadig er et af de mest eftertragtede art deco-smykker i verden. 

Jeanne Toussaints succes med pantersmykket udløste en kædereaktion, hvilket gjorde hende til et ikon og et idol for mange kvinder og gjorde pantersmykkerne uhyggeligt populære.

Idéen med Cartiers La Panthère-univers har aldrig været at efterligne panteren, men derimod hylde naturen og puste liv og give det elegante dyr personlighed. 

Jeanne Toussant skabte altså et Cartier-ikon, hvorfor hun selvfølgelig har en helt særlig plads i smykkehistorien.

I hendes øjne var smykker et symbol på uafhængighed, og derfor var hun, og er stadig den dag i dag, en rollemodel for kvinder i hele verden.

Panthère de Cartier-udstillingen og den nye La Panthère-kollektion kan opleves fra den 31. maj til den 5. juni 2021 i Cartier-butikken på Østergade 3 i København.

Læs også: Gymnast udfører spring, der burde være fysisk umuligt

Herunder kan du i galleriet se et udpluk af de nye smykker og dufte fra den nye La Panthère-kollektion.

Cartier åbner særudstilling i Købnehavn

Læs også: Rørende afsløring: 'Friends'-stjerner var forelskede i virkeligheden

Relaterede artikler