Ny udstilling af Signe Vilstrup portrætterer stærke skæbner i Kenyas slum

Foto: PR

Signe Vilstrup, den prisvindende modefotograf, som udover ELLE har skudt modeserier for blandt andet Vogue og Vanity Fair, fortæller gruopvækkende historier om en alligevel betagende skønhed i den nye fotoudstilling Transformation. 

Transformation er fortællingen om 13 af slummens kvinder i Kibera, Kenya, der alle er vokset op under barske vilkår med blandt andet voldtægt og omskæringer - men samtidig har undergået en udvikling - en transformation - og som på mange måder er kommet ud på den anden side af vold og undertrykkelse som stærkere individer. Signe Vilstrup sætter dermed fokus på et globalt problem, som tager millioner af ofre hver eneste dag.

Om billederne, der er dybt æstetiske og kontrastfulde, siger Signe Vilstrup: "Jeg vidste ikke, hvad jeg gik ind til, da jeg havde min første dag i Kibera, men jeg havde selvfølgelig en forestilling. Mit ønske var at skildre kvinderne på en mere utraditionel måde end den sædvanlige rå reportagestil, man tit ser fra slummen. Se skønheden i stedet for skraldet og fokusere på kvindernes styrke og stolthed". 

Læs også: ELLE update: Dét sker i april 

Udstillingen er blevet en realitet med hjælp fra Danmarks største udviklingsorganisation, Plan Børnefonden. Direktør Gwen Wisti forklarer, at projektet ønsker at sætte ansigt på de personlige historier, som så mange kvinder dagligt oplever i verdens fattigste lande. Som hun uddyber: "Vi vil vise de modige og stærke unge kvinder, som de er".

Udstillingen kan opleves fra d. 13. - 30. april hos Yume, Århusgade 138 A, 2150 København.

Relaterede artikler