Nu lanceres den første Barbie-dukke med hijab

Nu lanceres den første Barbie-dukke med hijab
Foto: All Over Press
Som de første i verden lancerer den amerikanske legetøjsproducent Mattel, som blandt andet står bag de ikoniske Barbie-dukker, nu en Barbie med hijab, som er et tørklæde, der dækker håret, halsen og skuldrene, og som oftest bæres af muslimske kvinder.
 
 
Mattel lancerer årligt en dukke til deres Shero-program, som inkluderer dukker produceret for at hylde kvindelige forbilleder og deres heltebedrifter (heraf navnet Shero), og som tidligere har hyldet både ballet-atleten Misty Copeland såvel som filminstruktøren Ava DuVernay.
 
Læs også: Se den nyeste 'Carpool Karaoke' med popdronningen P!nk
 
Og i år fandt de så inspiration i den kvindelige, amerikanske fægter Ibtihaj Muhammad, som var den første muslimske kvinde, der iført hijab deltog i De Olympiske Lege, og som ovenikøbet løb afsted med en bronzemedalje samme år i Rio.
 
Derfor lancerer de nu en Barbie-dukke med hijab, som skal inspirere kvinder til at turde bryde grænser verden over, ligesom Muhammad gjorde det med sit banebrydende OL-look:
 
”Vi er så begejstrede over at ære Ibtihaj Muhammad med en one-of-a-kind Barbie-dukke! Ibtihaj fortsætter med at inspirere kvinder og piger i hele verden til at bryde grænser”, skriver Mattel i forbindelse med deres offentliggørelse på de sociale medier, som inkluderede et billede af Ibtihaj med den nye Barbie-dukke i hånden.
 
 

Et opslag delt af Barbie (@barbie) den

13. Nov 2017 kl. 9:02 PST

 
Som set på billedet er den Muhammad-inspirerede Barbie-dukke iklædt en hvid fægtedragt, mens dukken holder en hjelm under armen og har et hvidt tørklæde om hovedet.
 
Læs også: En ny sæson af Gilmore Girls er på vej!
 
Dukken ligner til forveksling Ibtihaj, da hun til OL 2016 kæmpede for at vinde en medalje, og den kvindelige fægter er da også stolt over, at Mattel nu har lanceret en Barbie til ære for hende:
 
”Jeg er så stolt af at vide, at små piger over hele verden kan lege med en Barbie med hijab. Det er en barndomsdrøm, der går i opfyldelse!” skriver hun på sin Instagram-profil.
 
 
Den nye Barbie-dukke med hijab, der er inspireret af Ibtihaj Muhammad, vil være at finde på markedet i 2018.
 
 

Relaterede artikler