Emmy Awards 2019 Michelle Williams dedikerede sin Emmy-takketale til lige rettigheder i filmbranchen

Foto: MEGA

Søndag den 22. september 2019 løb det 71. Emmy Award-show af stablen.

Desværre var der ingen danskere iblandt vinderne, men der blev dog atter fyret op for festkjolerne og en debat om lighed for kvinderne i branchen.

Festlighederne blev afholdt i Microsoft Theater i Los Angeles, Californien, og selvom der ingen danske sejre var, kom der alligevel nogle overraskelser og historiske øjeblikke under aftenen.

Særligt gjorde den tidligere Dawson Creek-stjerne, Michelle Williams, sig bemærket, da hun i sin takketale, for Emmyen vundet for den bedste hovedrolle i en serie eller film, appellerede for mere lighed i branchen. Budskabet fra Emmy-vinderen var klart: lige løn til alle – også til kvinder med en anden hudfarve.

”Jeg vil gerne sige så meget tak til FX og til FOX 21 Studios for at have støttet mig fuldstændigt og for at have betalt mig ligeværdigt, fordi de forstod, at når du lægger værdi i en person, giver det denne person mulighed for at komme i kontakt med deres egen iboende værdi. Hvor sætter de den værdi? De sætter den i deres arbejde,” sagde Michelle Williams efter at have modtaget sin award.

Hun afsluttede sin tale med en opfordring til resten af branchen om at gøre det samme.

"Næste gang en kvinde, og især en farvet kvinde, fortæller dig, hvad hun har brug for til at gøre sig job, så lyt til hende. Tro på hende. For en skønne dag står hun måske foran dig og siger tak." 

Hør hele Michelle Williams takketale her. 

Williams gik efterfølgende viralt på Twitter, hvor hun fik virtuelle high fives fra verden over. The New York Times reporter, Kyle Buchanans, tweet fik i særdeleshed mange folk til tastaturet med sin kommentar: ”Vandt Michelle Williams lige en Emmy for at vinde en Emmy?”

De store awardshows er blevet stedet, hvor tv-stjerner ofte bruger deres stemme til at komme med et vigtigt budskab. Således har Lady Gaga ved årets Grammy Award dedikeret sin takketale til folk med psykiske problemer, og Beyoncé og Jay-Z hyldede til årets GLAAD Awards LGBTQR-miljøet.        

Psst! Er du nysgerrig efter at se nogle af de glamourøse kjoler fra aftenen? Se med her hvor vi har samlet nogle af kjolerne.

Emmy Awards 2019

Relaterede artikler