Ny udstilling 'København, kærlighed & candyfloss': Ny udstilling hylder Palads Teateret

Foto: @kitter

Da Nordisk Film i 2017 og senest 2020 præsenterede et forslag om at rive Palads Teatret med Poul Gernes' ikoniske facebygning i hjerte af København ned, blev det mødt af stor kritik. 

En af modreaktioner på forslaget kom til udtryk i en åben idé-konkurrence, hvor Gernes-Fonden og Contemporary Copenhagen inviterede kunstnere og arkitekter til at komme med et bud på udviklingen af området og gentænke pladsen omkring Palads Teatret.

Hensigten med idékonkurrencen og udstillingen på Copenhagen Contemporary var at starte en samtale og generere idéer til et nyt fælles byrum. 

Den 11. september 2021 afslører Copenhagen Contemporary og Gernes-Fonden vinderforslaget for fremtidens Palads Teatret til åbningen af udstilingen 'København, Kærlighed & Candyfloss'.

 

Her kan man gå på opdagelse i de knap 30 kreative projektforslag, der er kommet i forbindelse med konkurrencen, og til sidst få løftet sløret for, hvem der løber med prisen.

Vinderen hædres med en præmiesum på 50.000 kroner, som er sponsoreret af Mads Nørgaard og udgør overskuddet fra salget af 101-trøjen #paspaapalads, som blev lavet til støtte for Palads Teatret. T-shirten er farvesat af Poul Gernes' datter, Ulrikka Gernes, og kan ses i videoen herunder.

Ulrikka Gernes fortæller, at der har været positiv opbakning på konkurrencen og at tanken med udstillingen har været at sætte fokus på den enestående udsmykning, der findes midt i København.

Mads Nørgaard, ejer af Nørgaard på Strøget, ønsker ligeledes at værne om den ikoniske biograf: 

"Jeg er begejstret for, at der står noget så fantastisk som Palads, med den bemaling den har. Hvis Palads en dag ikke står her mere, kommer der aldrig noget, der ligner."

Udstillingen er åben fra den 11. september til den 10. oktober 2021. 

Læs også: Fotokunst, der vil bryde tabuet om vold mod kvinder

Relaterede artikler