Klæd dig på til at spise i Københavns mest hemmelige perle

Der skyder mange skønne spisesteder op i København i disse år, men de allermest eksklusive er dem, der slet ikke behøver at åbne dørene – og derfor sjældent gør det.

Ikke desto mindre har du nu mulighed for at komme indenfor i familien Carlsbergs private gemakker. Bryggerfamilien Jacobsen, med hhv. faderen J.C. og sønnen Carl i spidsen, dominerede det danske kulturliv fra midten af det 19. århundrede og indtil Carl Jacobsens død i 1914. Bryggeriet Carlsberg blev grundlagt i 1847 baseret på en innovativ tilgang til, hvad øl var og kunne være, J.C. stod bag Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, Carl stod bag kunstsamlingen Ny Carlsberg Glyptotek (Glyptoteket), familien grundlagde op til flere kunstlegater, J.C. sad bl.a. i Folketinget, og Carl Jacobsen stod bl.a. bag flere store udstillinger – ligesom han en overgang ejede Hotel d’Angleterre.

 

Jo, det er svært at sige København uden at sige familien Jacobsen, og derfor er det da også ekstra sjovt at opleve deres private version af alt det, de donerede til byens offentlige liv. Det kan du nu bevidne ved selvsyn, fordi Visit Carlsberg afholder hele to middage i de historiske gemakker på Carlsberg – endda med en menu baseret på Laura Jacobsens, J.C.’s hustru, private opskrifter, som findes sirligt nedskrevne i en kogebog i Carlsbergs arkiver.

Glæd dig til at klæde dig på til at spise i de smukt indrettede rum (tænk en overdådighed af marmor og stuk) og med præcis det på tallerkenen, som den indflydelsesrige familie spiste – selvfølgelig med skøn øl til. Et arrangement, som, da Carlsberg havde premiere på det sidste efterår, animerede til sprudlende og kreative samtaler, alene pga. de vidunderlige omgivelser. Så selvfølgelig måtte de gentage succesen – ikke mindst, fordi billetterne blev revet væk…

Middagen foregår den 22. september 2018 klokken 18.00-22.00, og du kan sikre dig billetter her

Relaterede artikler