USA Instagram er igen fyldt med ’Dear Ivanka’-posts. Men hvorfor?

Foto: All Over Press
Den amerikanske præsident Donald Trumps datter Ivana Marie Trump, bedre kendt som Ivanka Trump får disse dage et par gode råd hos indflydelsesrige amerikanske kvinder på det sociale medie Instagram, under bølgen ’Dear Ivanka’. Denne slags opslag så for første gang dagens lys tilbage i november 2017.
 
Her begyndte amerikanske celebritets, hvis profiler bliver fulgt af Ivanka Trump, at poste billeder med politiske opfordringer til den magtfulde 36-årige karrierekvinde, som nu også fungerer som senior rådgiver for sin far i Det Hvide Hus.
 
 
D. 7. august 2018 begyndte så anden runde af ’Dear Ivanka’, idet #GirlBoss-stifter Sophia Amoruso delte et opslag, der opfordrer Ivanka Trump til at reagere på den krise, der lige nu foregår i USA, hvor hundredvis af mexicanske immigrantfamilier skilles fra hinanden ved grænsen til USA.
 

A-listers som stilikon og designer Alexa Chung og skuespiller Amy Schumer var hurtige til at dele Amoursos opslag, og med deres kombinerede 10 millioner følgere kan man vist roligt sige, at Chung og Schumer får brugt deres magtfulde stemmer på det sociale medie.

 

 

@ivankatrump

Et opslag delt af Sophia Amoruso (@sophiaamoruso) den

6. Aug, 2018 kl. 5.32 PDT

 
 
Ivanka Trump, der desuden har en fortid som modedesigner og forfatter, har ikke reageret på kvindernes Instagramopslag, men brød for nyligt tavsheden i relation til den politiske krise, hvortil Trump udtalte, at perioden var et lavpunkt i hendes tid i Det Hvide Hus.
 
Ivanka Trump trækker i øvrigt på sin egen families fortid som immigranter, idet hendes mor, Ivana Trump, er vokset op i Tjekkiet.
 
 
Om Ivanka Trump vil reagere på kvindernes posts er endnu uvist, men mon ikke de 450.000 likes, som de tre kvinders opslag allerede har genereret, kan sætte tankerne i gang hos førstedatteren?
 

Relaterede artikler