Ikoniske porcelænsmotiver forvandles til smukke frimærker

Royal Copenhagen
Foto: PR

Royal Copenhagens porcelæn er både en kæmpe succes i Danmark og internationalt, hvilket vi danskere kan være stolte af. Derfor har Post Danmark valgt at indgå samarbejde med Royal Copenhagen for at hylde dansk porcelæn.

Resultatet af samarbejdet er fem forskellige frimærker, der viser et udsnit af fem tallerkner med de klassiske porcelænsmotiver, som de fleste kender. Bl.a. pryder motiverne 'Flora Danica' og 'Musselmalet' de nye frimærker.

Læs også: Hay Vintage åbner ny butik i København

Royal Copenhagen blev grundlagt i 1775, og frimærkerne afspejler nogle af højdepunkterne i dansk porcelæns historie. De følgende fem motivber er at finde på de nye frimærker: Blå Blomst Svejfet (1779), Flora Danica (1790), Musselmalet Halvblonde (1888), Mågestellet (1892) og Sort Mega Riflet (2006).

Frimærker og porcelæn har, ifølge Niels Bastrup, der er kreativ direktør hos Royal Copenhagen, noget til fælles: både frimærker og porcelæn er bestandige og med til at fastholde traditioner. Frimærker er med til at sørge for, at der stadig skrives breve, og porcelænet bidrager til et flot dækket bord. 

Læs også: Kom på eksklusiv champagnetour med Möet & Chandon sommeren over

De fine frimærker kan købes på posthuse og i Royal Copenhagens Flagship Store i København. Herudover kan de købes i Post Danmarks netbutik og i Post Danmarks app. Frimærkerne koster alle 8 kr. stykket og kan købes fra den 23. juni 2016.

I galleriet kan du se de nye frimærker fra Post Danmark og Royal Copenhagen, der helt giver os helt lyst til at begynde at samle på frimærker!

Psst ... Klik eller øswipe' dig igennem galleriet.

Royal Copenhagen designer frimærker

Relaterede artikler