Hotel Cecils nye 25-årige leder, Katrine Harder: "Det hedder vel 'at have nosser’ af en årsag"

Foto: Kirstine Juhl / ELLE

2018 er på mange måder kvindernes år. Det markerer ELLE i det aktuelle marts-magasin, hvor vi stiller skarpt på kvinder, der tør lidt mere. 

Katrine Harder, daglig leder af Københavns nye spillested, Hotel Cecil, er absolut ingen undtagelse når det kommer til at turde lidt mere. I en alder af blot 25 år søgte hun nemlig den nyopslåede stilling, selvom hun anså sig selv for at være alt for ung. Ikke desto mindre fik hun jobbet med det samme - og Katrine Harder er dermed på mange måder billedet på den kvinde, ELLE hylder; den kvinde, vi håber på at se meget mere til i resten af 2018.

På Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts, mødte ELLE den 25-årige power-kvinde på egen hjemmebane i Indre By. I jobbet som daglig leder i et felt, der stadig er stærkt mandsdomineret må man, ifølge Katrine, ruste sig med skarpe albuer og en god portion selvoverbevisning og sige til sig selv, at man altså er god nok, selvom man er yngre end lederstillingens gennemsnit. Men hvilke erfaringer gør man sig som ung, kvindelig leder i en mandsdomineret verden? Og hvad kan vi kvinder lære af mændenes måske mere direkte tilgang på arbejdsmarkedet?

Hvordan fik du jobbet på Hotel Cecil? 

"Jeg fik det ved at søge det gennem et regulært jobopslag, helt traditionelt. Jeg var i virkeligheden meget i tvivl om jeg kunne alt det, en stilling som denne indebærer, og jeg tænkte om der mon ikke var en derude, som var mere kvalificeret end mig? Min veninde påpegede så, at 'man jo ikke får noget, man ikke søger' - og det måtte jeg jo give hende ret i. Jeg fik stillingen med det samme. Så drak jeg et stort glas rødvin og kollapsede nærmest sidst på dagen, fordi jeg havde været så glad hele dagen".

Hvad kan du bedst lide ved dit arbejde?

"Når det hele kulminerer. Det, jeg laver i hverdagen, er jo altid forberedende til koncerter eller lignende. At se, at gæsterne hygger sig, baren kører og bandet fyrer den af, ja så går det hele op i en højere enhed. Energien, man mærker mellem menneskerne hernede, det er det absolut ultimative for mig".

Foto: Kirstine Juhl / ELLE

Hvad gør du for at holde gejsten og motivere dig selv i en travl hverdag?

"Jeg forsøger at være hellig omkring min fritid - selvom det er svært. Jeg bliver simpelthen nødt til at lade op, blandt andet med yoga, bøger og madlavning - ting, hvor man kun kan være i dét og intet andet".

Har du et råd til dem, som ikke tør springe ud i drømmestillingen på grund af eksempelvis deres alder?

"Da jeg søgte denne stilling, var jeg i tvivl om jeg kunne netop på grund af min alder. Og selvom der naturligvis er udfordringer i min stilling, så er problemerne alle nogen, jeg har mødt før. Jeg tænkte, der sikkert er en mand, midt-fyrrene, som kunne gøre arbejdet meget bedre end mig. Men jeg fik stillingen, og det giver på en måde også god mening at hende, der står i spidsen for den daglige drift, afspejler målgruppen, vi forsøger at ramme".

Foto: Kirstine Juhl / ELLE

Og Katrine er ikke så let at kue. Trods sin unge alder har hun udvist stor (mands)mod, som hjælper hende gennem en travl hverdag med møder, strategier og udvikling. Hotel Cecil genåbnede nemlig dørene for nyligt, den 22. februar 2018. Tidligere var stedet kendt som Jazzhouse, men nu lyder der altså nye toner fra de gamle lokaler på Niels Hemmingsens Gade i hjertet af København. Toner, som Katrine dirrigerer.

"Jeg har altid haft den indstilling, at man skal springe ud i det - jeg har før måtte springe ud i udfordringer i frit fald med åbne arme, og det har jeg meget sjældent haft en dårlig oplevelse med. I virkeligheden er det noget helt generelt, vi kvinder kan lære af mænd. De er gode til at kaste sig ud i noget, selvom de måske ikke føler, de kan 100%. Man kan måske 70% - de resterende 30% kan man altid lære! Det er et banalt råd, men det handler om at være modig - prøve ting af. Hvad er det værste, der kan ske? Det hedder vel at 'have nosser' af en årsag - det er der rigtig mange kvinder, der har, men generelt kan vi alle lære noget af den særlige tilgang. Omvendt bringer jeg noget kvindelig finesse til en arbejdsplads, hvor der er flest mænd. Det giver en god balance".

Hvad er dit bedste karriereråd?

"Giv tingene tid. Mange af mine venner har det svært, fordi de føler, de ikke har fundet deres rette karrierevej, og det er noget, jeg tror er et generelt problem for mange, der er i midt-tyverne som jeg. Det stresser dem, men jeg synes det er forkert at have travlt når man er i 20'erne. Stol på, at dine beslutninger fører dig derhen, hvor du hører til".

Du kan læse meget mere om seje kvinder, der tør, i ELLEs marts-magasin, der er på gaden netop nu. Her portrætteres nogle af Hollywoods mest prominente powerkvinder, Margot Robbie, Alicia Vikander og Claire Foy, gennem eksklusive interviews.

Relaterede artikler