Hillary Clinton: "Som ung kvinde, var jeg nødt til at lære at kontrollere mine følelser."

Hillary Clinton: "Som ung kvinde, var jeg nødt til at lære at kontrollere mine følelser."
Foto: All Over Press

Hillary Clinton måtte for nylig forlade en mindeceromoni ved Ground Zero i New York, fordi hun havde fået et ildebefindende, og det er efterfølgende kommet frem, at den Demokratiske præsidentkandidat har lungebetændelse.

Donald Trump har flere gange forsøgt at få sået tvivl om Hillarys helbred, og stillet spørgsmålstegn ved, om hun nu er egnet til at tjene i Det Hvide Hus. 

Det er nyt og overraskende for vælgerne at se Hillary Clinton som fremstående "svag", og det er noget, der har gjort mange vælgere urolige, når de skal stemme d. 8. november 2016 til præsidentvalget. For Hillary Clinton har ellers altid virket stærk og endda haft et ry for at fremstå følelsesmæssig kold. 

Læs også: Censur af transkønnede? Modebranchen hylder diversitet, imens flere lande skærper censur 

Facebooksiden Humans of New York indeholder billeder og interviews med spændende New Yorkere, der giver et indblik i deres liv. Og den anden dag blev der lagt et interview ud af ingen ringere end den amerikanske præsidentkandidat, Hillary Clinton. 

Den kvindelige præsidentkandidat fortæller i interviewet om, hvordan hun allerede tidligt som jurastuderende blev udsat for sexisme, og hun giver derfor en forklaring på, hvorfor hun måske kan virke følelsesmæssigt afskåret som person og præsidentkandidat: 

"Jeg ved, at jeg kan blive opfattet som værende kold eller følelsesmæssig afskåret, men jeg var som ung kvinde nødt til at lære at kontrollere mine følelser. Og det var en hård vej at gå. For du er nødt til at beskytte dig selv, du er nødt til at holde dig stabil, men samtidig vil du heller ikke virke 'afskærmet'."

I interviewet genfortæller hun om den dag, hvor hun tog adgangstesten til Harvard Universitet, og hvordan mandlige studerende råbte efter hende og en veninde:

"I behøver ikke at være her" og "Der er er andre ting du kan studere", lød det fra de mandlige studerende. 

Se også: Så meget har Bridget Jones ændret sig.. og derfor elsker vi hende stadig! 

Hillary konkluderer, at hun, med sine ubehagelige og vanskelige situationer gennem hendes studieliv og karriere, er blevet tvunget til at lære at skjule og kontrollere hendes følelser for omverdenen: 

"Jeg ser hverken mig selv som kold eller emotionelt lukket. Og det gør mine venner og familie heller ikke. Men hvis det nogle gange er den opfattelse, jeg skaber, så kan jeg ikke bebrejde folk at tro det."

Relaterede artikler