Opskrift Her er bartendernes bud på de ultimative sommer-cocktails med Lillet – og opskriften på, hvordan du laver dem!

Annonce
Foto: PR

Sidste år var det Aperol’en, der stjal fokus og ikke mindst billedet, når vi scrollede gennem de mange posts af sommer-cocktails på Instagram. Men i år har den italienske cocktail fået kamp til stregen af den sydfranske vin-baserede aperitif, Lillet, som franskmændene ynder at nyde i den bagende eftermiddagssol ved et terrasso-bord med udsigt over bjergene i Provence og kig til det azurblå Middelhav… Man kan allerede forestille sig scenariet, ikke?

Og nu har den franske favorit-drink (endelig!) også fundet vej til vores breddegrader, og det er jo sandelig heldigt når nu sommeren for en gangs skyld viser sig fra sin allermest charmerende og semi-eksotiske side, hvor man med lidt god vilje godt kan genskabe den sydfranske stemning i sin egen have – eller på altanen midt i København.

Men selvom Lillet – der både fås i en ’blanc’ (hvid) version og i en delikat rosé-variant – sagtens kan nydes som den er, serveret over isterninger, så er den bestemt også et hit som primær-ingrediens i en rigtig sommer-cocktail.

… men her på ELLE går vi jo ikke på kompromis med kvaliteten, og for at finde den ultimativt bedste cocktail med Lillet allierede vi os med 12 af Danmarks bedste bartendere fra anerkendte barer over hele landet, for at få dem til at komme med hver deres bud på den bedste Lillet-cocktail. Og afgørelsen? Den faldt i de 150 deltagende ELLE-læseres magt – og smagsløg – for de smagte på alle de konkurrerende drinks og stemte på deres favoritter.

Psst...! Se videoen fra ELLE x Lillet sommerfesten nedenfor

Og nu kommer det: De tre Lillet-cocktails, der vandt læsernes hjerter, og som du nu kan imponere dine sommergæster med!

De tre vindercocktails blev:

Nr. 1: Lillet Cremaux lavet af Malte Bendtsen fra Salling Rooftop

Nr. 2: Summer in the City lavet af António Saldanha de Oliveira fra Nimb Rooftop

Nr. 3: French Tripper lavet af Michael Floridon fra Restaurant Bazaar

Opskrift på vindercocktailen, Lillet Cremaux

Foto: Malte Bendtsen, Salling Rooftop

  • 6cl Lillet Blanc
  • 3cl Pure Hindbær + 3 friske hindbær
  • 3cl Æblemost + 2 skriver grønt æble
  • 2cl Friskpresset citronsaft
  • 1cl Gomme
  • 2cl Æggehvider

Alle ingredienser shakes sammen, der tilsættes isterninger og inden cocktailen serveres i et coupe-glas.

Opskrift på Summer in the City

Foto: António Saldanha de Oliveira, Nimb Rooftop

  • 5 cl Lillet Rosé
  • 3 cl Rabarber & Haba Tonka sirup
  • 4 cl Birk & hyldeblomster vand
  • 2,5 cl Perrier Jouët Blason Rosé

Ingredienserne røres sammen over isterninger og serveres i vinglas

 

Opskrift på French Tripper

Foto: Michael Floridon, Restaurant Bazaar

  • 6 cl Lillet Rosé
  • 2 cl Harmonica Rose syrup
  • 2 cl Friskpresset limesaft
  • 3 dash orange bitter
  • 1 cl Æggehvide

Shakes og serveres i et coupe-glas med tørrede rosenblade som pynt

I galleriet nedenfor kan du se et udvalg af billeder fra ELLEs event med Lillet på Toldboden, hvor de tre vindercocktails blev fundet. Ud over cocktail-konkurrencen kunne de deltagende gæster spiller Petanque, få tegnet et fransk portræt af kunstneren Mette Boesgaard og ikke mindst købe sommerblomster med hjem fra Poppy Kalas, der i dagens anledning havde opstillet en pop-up blomsterbiks på Toldboden med udsigt over Københavns Havn. 

Hvis du var med, kan det være, at du kan spotte dig selv? 

Her er bartendernes bud på de ultimative sommer-cocktails med Lillet – og opskriften på, hvordan du laver dem!

 

Relaterede artikler