Eva Kruse og Anne Christine Persson siger farvel til Copenhagen Fashion Week

Dansk modes darlings Eva Kruse og Anne Christine Persson siger farver til Copenhagen Fashion Week
Foto: All Over Press

I Danish Fashion Institute ønsker man at tage globalt lederskab på bæredygtighed og samfundsansvar i modebranchen. Det bevirker, at Eva Kruse fra årsskiftet fuldt ud vil dedikere sin tid til projektet, og dermed går af som direktør for Copenhagen Fashion Week. I forbindelse med beslutningen stopper Copenhagen Fashion Weeks udviklingsdirektør Anne Christine Persson også.    

Læs også: ELLE interviewer... Modeuge-boss'en Anne Christine Persson

Forårets bæredygtighedskonference Copenhagen Fashion Summit oplevede et imponerende fremmøde af repræsentanter fra den internationale modebranche, og ovenpå succesen melder formand for Danish Fashion Institute Niels Eskildsen nu ud, at man i fremtiden vil arbejde på at gøre Copenhagen Fashion Summit til det førende globale forum for de væsentligste emner for fremtidens modebranche. Det betyder, at Eva Kruse fra årsskiftet udelukkende vil dedikere sin tid til at udvikle Summiten. Hun udtaler:

”Summit har potentialet til at blive Davos for modebranchen, hvis vi spiller vores kort rigtigt de næste par år. Ikke alene kan det medvirke til at skabe reel forandring i hele modebranchen, det kan også positionere København og dansk mode som global frontløber på området. Det er en opgave, jeg brænder for at løfte, og jeg glæder mig til at kunne lægge mit fokus ét sted – som administrerende direktør for DAFI. Samtidig ser jeg frem til at finde en dygtig arvtager til mit andet hjertebarn, Copenhagen Fashion Week,”

Se også: Eva Kruse: Jeg giver aldrig op

Efter 10 år forlader Eva Kruse altså sin post som direktør for Copenhagen Fashion Week, men bliver på posten som direktør for Copenhagen Fashion Institute. Hendes afløser i stillingen som direktør for modeugen er endnu ikke fundet, men i løbet af efteråret vil man søge efter vedkommende. I forbindelse med ændringerne fortæller Niels Eskildsen, at man i Danish Fashion Institute vil benytte situationen til at igangsætte en gennemgribende evaluering af Copenhagen Fashion Week. Danish Fashion Institute sender desuden en stor tak til Anne Christine Persson, for den indsats hun har gjort for Københavns modeuge. 

Relaterede artikler