Datingadfærd Er du også blevet udsat for 'pocketing', 'orbiting' eller 'phubbing'? Her er 7 nye datingtendenser, du skal kende

Foto: Friends

Du kender sikkert allerede til begrebet ’ghosting’, som betyder, at din flirt fra den ene dag til den anden stopper al kontakt med dig.

Faktisk viser en undersøgelse fra datingappen Happn, at ca. 8 ud af 10 danskere er blevet udsat for ’ghosting’ op til flere gange, og at hver anden har prøvet at ghoste nogle, hvor 17 procent har ghostet nogle bevidst, mens 38 procent har gjort det ubevidst.

Men ’ghosting’ er langt fra det eneste, du kan blive udsat for i søgen efter kærligheden. Happn har nemlig lavet en undersøgelse, hvor det viser sig, at der er 7 datingtendenser yderligere, som gør sig gældende i den danske datingverden.

Har du fx prøvet at være på date med en person, hvor din date pludselig flyttede sin opmærksomhed fra dig til telefonen? Så er du blevet udsat for, hvad Happn betegner som ’phubbing’.

Læs også: Her er danskernes datingadfærd fra år 2018

Bliv meget klogere på ’phubbing’ og seks andre datingtendenser nedenunder her, og måske du endda kan nikke genkendende til nogle af dem?

1. Pocketing

Datingen kører på skinner, og du er forelsket. Men hvordan kan det egentlig være, at du aldrig er blevet præsenteret for venner eller familie? Du er formodentlig blevet parkeret i lommen – også kaldet ”pocketing”.

2. Orbiting

Du er blevet ’ghostet’, men den pågældende person strejfer stadig rundt i dine sociale kanaler. Du får måske stadig likes og kommentarer, men bortset fra det er jeres personlige forhold helt dødt. Orbiting indebærer, at man kredser om noget, og den, du har datet, kredser ganske enkelt stadig om dig på de sociale medier, uden at I har anden kontakt.

3. Phubbing

Under en samtale mærker du, hvordan din date flytter din opmærksomhed fra dig til telefonen. Du er blevet udsat for Phubbing, som er et ord, der er sammensat af de engelske ord ’phone’ og ’snubbing’, der betyder ignorere.

4. Submarining

Et udtryk for, når nogen, du har haft kontakt med, lige pludselig afslutter al kontakt, hvorefter de genoptager den og lader som om, intet er sket. På samme måde som en ubåd, der forsvinder, hvorefter den dukker op til overfladen igen.

5. Monkeying

’Monkying’ indebærer en person, der kaster sig mellem forhold. Begrebet stammer fra aber, der svinger sig i lianer, og på nøjagtig samme måde svinger vedkommende sig fra forhold til forhold uden at blinke.

6. Spørgsmålsstrejke

’Spørgsmålsstrejke er et nyt ord fra 2016, der handler om at holde op med at stille spørgsmål til sin date. Stadigt flere kvinder har lagt mærke til, at de har en tendens til at være den aktive part i heteroseksuelle samtaler, og en løsning på dette er derfor at spørgsmålsstrejke.

7. Zombieing

’Zombieing’ er når en eks pludselig kontakter dig, og du kastes tilbage i en følelsesstorm, som en zombie.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Vi håber selvfølgelig ikke, at du har været udsat for dem alle sammen - eller for den sags skyld udsat andre for dem...

Så nu hvor du er opmærksom på de 7 nye datingtendenser, har vi også 7 gode tips i galleriet nedenunder til, når du skal møde dit nye crush på jeres første date, så du (forhåbentlig) ikke bliver udsat for 'zombieing' eller 'submarining' (igen). 

Dette skal du undgå på første date! – Her er de største brølere!

Relaterede artikler