ELLE interviewer Av Av Av: Sådan var det at lukke NorthSide lørdag aften

Foto: PR

Trekløveret Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad udgør med deres fælles Av Av Av-projekt lidt af en supergruppe inden for dansk elektronisk musik. Lørdag nat rystede trioen det sene festivalpublikums organer med deres både massive og opfindsomme basproduktioner – badet i et sanseovervældende lysshow.

Hvordan var det at lukke Northside lørdag aften?

Det var vildt fedt. Vi er meget glade for hele vores nye setup, hvor der simpelthen er så meget lys, og så er det bare altid fedt at spille på festivaler. Folk kommer for at høre ny musik og er klar på at blive introduceret til noget, som de slet ikke havde regnet med at støde på. Og så var det alle tiders at spille nede i dalen på P6-scenen, hvor der var lidt varmere, for lørdag var jo simpelthen så pissekold. Jeg nåede aldrig til at få min sweater af.

I er alle dj’s og har ret forskellige baggrunde lydmæssigt. Hvordan mødes I om et fælles projekt i Av Av Av?

Når vi laver musik, tager vi i sommerhus med alt vores gear og bygger bare derudaf. Når vi vågner en morgen efter sådan en sommerhusaften, har vi måske lavet tre nye numre. Og vi er altid overraskene enige om, hvordan det skal lyde. Til at starte med måtte vi aftale, at Av Av Av ikke skulle lyde som nogen af vores soloprojekter, men det har aldrig været et issue. Det er, som om livet nogle gange bare viser vejen for, at den slags helt rigtige projekter kan falde på plads. Men vi er alle tre kæmpe lydnørder og stjæler med arme og ben i vores musik – vi kan blive inspireret af alt, om det så er noget synthesizer på et nummer fra 1970’erne eller lydsiden til et naturprogram. Sådan er det bare, når man har dj-baggrund. Derfor udvikler vores musik sig også hele tiden. Nu er vi begyndt at have nogle rigtige vokalspor med – blandt andet af Alex Vargas og Troels Abrahamsen.

Hvordan har jeres weekend på Northside ellers været?

Vi har været i gang siden tirsdag med at sætte op, så vi er ret smadrede. Men det har nok også noget at gøre med, at vi fredag aften var nede og uddele nyrehug til Chemical Brothers for derefter spontant at tage ind til Aarhus og highjacke dj-pulten på technoklubben Double Rainbow. Så blev klokken pludselig 5 om morgenen.

Relaterede artikler