Dokumentar Disse modedokumentarer skal du se lige nu

Foto: All Over Press

Fik du heller ikke nok af designere og kreationer under Copenhagen Fashion Week, så er der gode nyheder. Streamingtjenesterne er nemlig fyldt med fashion-dokumentarer.

Hvis du ikke kan komme til moden, må moden altså komme til dig. I det her tilfælde kommer den endda ud af dit fjernsyn, mens du kan ligge dig til rette. Perfekt, ikke?

Find vores anbefalinger nedenfor:

1. Modedokumentarer på DR

DR kører lige nu et tema lige efter vores hjerter: Glamour og Big business, kom inden for i modeverdenen. Her bliver du inviteret inden for hos Vogue, mens du også bliver tilbudt et kig ind hos nogle af de største modehuse som Dior, Givenchy og Yves Saint Laurent. Få desuden historien om den ikonske Chanel no. 5 og mød den italienske modeskribent Anna Piaggi i de to temaers respektive dokumentarer. Her ligger, med andre ord, timevis af fashionable underholdning. Det svære er bare at vælge, hvor man skal begynde.  

Hvor: Danmarks Radio.

Anna Piaggi Foto: All Over Press

Anna Piaggi

2. "The True Cost", "Iris Apfel", "Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards" 

Netflix er en klassiker, når det kommer til at finde binge-worthy TV, og dokumentarsektionen er ingen undtagelse.

Du kan blandt andet lade sig inspirere af denne måneds ELLEs fokus på bæredygtighed ved at se Andrew Morgans 2015-dokumentar om modens pris 'The True Cost'.  

Er du til noget mere opløftende og i den grad farverigt, så lad dig opsluge af dokumentaren om det snart 97-årige modeikon Iris Apfel.

Du kan også se mere til den verdensbesrømte skodesigner Manolo Blahnik, som inviterer indenfor i 2017-dokumenatren om rejsen fra dreng til modebrancens favorit skomager. 

Hvor: Netflix. 

Manolo Blahnik. Foto: All Over Press

Manolo Blahnik.

3. "In Vogue: The Editor’s Eye"

Er du til mode og styling på højt plan, har HBO lige noget for dig. Dokumentaren In Vogue: The Editor’s Eye præsenterer dig for nogle af Vogues legendariske redaktører. Mød blandt andre Grace Coddington, Carlyne Cerf de Dudzeele og Polly Allen Mellen. Dokumentaren fra 2012 blev til i forbindelse med 120-års jubilæet for Vogue.

Hvor: HBO

Grace Coddington og Anna Wintour fra In Vogue: The Editor's Eye.  Foto: All Over Press

Grace Coddington og Anna Wintour fra In Vogue: The Editor's Eye. 

Psst. Kan du genkende dele fra dokumentaren? Så har du garanteret været forbi Vogue Like a Painting-udstillingen på Kunstforeningen Gl. Strand. Her vises filmen nemlig i udstillingens biograf.  

4. "Dior and I", "First Monday in May", 'L'Amour Fou'
 
Raf Simons overtog i 2012 den kreative direktørstilling hos Dior. Dokumentaren "Dior and I" følger ham i ugerne op til præsentationen af haute couture-kollektionen, og følelserne sidder uden på tøjet hele vejen igennem. 
 
Dokumentaren 'First Monday in May' er bestemt også et kig værd, hvis du vil indenfor og bag om kulissen til verdens største modefest, The Met Gala, som altid finder sted den første mandag i maj.
 
Du kan også komme tæt på modeskaberen over dem alle Yves Saint Laurent i dokumentaren 'L'Amour Fou'.
 
HvorBlockbuster
 
Dokumentaren Den Store Kærlighed om Yves Saint Laurent og Pierre Bergé Foto: All Over Press

Dokumentaren Den Store Kærlighed om Yves Saint Laurent og Pierre Bergé

Relaterede artikler