Lige rettigheder Disse 15 lande har de bedste arbejdsvilkår for LGBTIQ+-personer

Foto: @pride

Juni er international Pride Month, og for os danskere er august ligeledes lig med Copenhagen Pride – derfor er sommeren også et særligt godt tidspunkt at sætte ekstra fokus på LGBTIQ+, diversitet og inklusion (selvom dette selvfølgelig ikke kun bør ske i sommermånederne).

Det britiske, digitale PR-firma, Reboot, har i den forbindelse valgt at sætte fokus på LGBTIQ+-personer ved at undersøge, hvilke europæiske lande, som har de bedste arbejdsvilkår, når det kommer til diversitet og inklusion – og nej, Danmark scorer desværre ikke højest …

Læs også: Mary-Kate & Ashley Olsen giver deres første magasin-interview i årevis

Landene er blevet vurderet ud fra fire kriterier: inklusion for LGBTIQ+-jobansøgere, repræsentation, lige vilkår og åbenhed på arbejdspladserne.

Undersøgelsens resultat er følgende:

Tjekkiet opnår en 15. plads med 4,6 point ud af 10 mulige. Tjekkiet vinder dog stadig over Malta, som på trods af deres anerkendelse for at være de mest progressive når det kommer til LGBTIQ+-rettigheder i Europa, stadig ikke har nået listens top 15.

Læs også: Ny film afslører mørkeside hos Balmain-designer

På en 14., 13., 12., fælles 11., og 10. plads finder vi Tyskland, Finland, Kroatien, England, Estland og Slovenien, der alle har scoret under 6 point.

På en 9. plads med en score på 6,1 finder vi Østrig, og lige over ligger Irland på en 8. plads med en score på 6,6.

Læs også: Det er slut med Victoria's Secrets ikoniske engle

Spanien opnår en 7. plads med 7,0 point, hvor de især vinder på åbenhed på arbejdspladsen med en score på hele 9,7 point. Lige før Spanien finder vi Holland og Frankrig på en delt 8. plads begge med en score på 7,2.

På en flot 5. plads med 7,3 point finder vi Malta, og med en takt højere score finder vi Sverige på en 4. plads med 8,0 point i alt.

På en 3. plads ligger Danmark med en score på 8,1 ud af 10 mulige point. På trods af at vi scorer højt på mange af kriterierne, halter vi en del efter, når det kommer til repræsentation på arbejdspladserne, og med en 30% lavere beskæftigelsesrate for LGBTIQ+-personer end ikke LGBTIQ+-personer har vi stadig en del arbejde foran os, før vi kan sige at være i mål, når det kommer til lige arbejdsvilkår for LGBTIQ+-personer.

Læs også: Her er de uhyggelige detaljer bag #FreeBritney

På en 2. plads finder vi Luxembourg med 8,3 point, og på en flot 1. plads ligger Belgien som det land i Europa med de bedste arbejdsvilkår for LGBTIQ+-personer. På trods af at Belgien har en forholdsvis lav beskæftigelsesrate med hele 17% færre LGBTIQ+-personer i job end ikke LGBTIQ+-personer, så scorer Belgien 10 ud af 10, når det kommer til repræsentation på arbejdspladsen.

Flot klaret Belgien! (selvom der også stadig her er noget vej endnu, før der opnås fuldstændig lige arbejdsvilkår for LGBTIQ+-personer).

Læs også: Dansk designfirma køber en hel skov for at blive klimaneutrale

I galleriet herunder kan du se den skønne regnbue af kærlighed, som opstod efter Jacquemus svarede tilbage på en ubehagelig hadbesked med søde billeder af sin forlovede og sig selv sammen med teksten ’get used to it’, hvilket skabte en regnbue af kærlighedsbilleder fra LGBTIQ+-fans fra hele verden.

Psst … Du kan læse hele historien HER.

LGBTIQ+ regnbue af kærlighed - Jacquemus

Læs også: Kate Winslet vil vise sin krop uredigeret i ny serie

Relaterede artikler