Coco O: "Lige pludselig kommer det, når man bare lever"

Foto: Katherine Mills Rymer

Efter seks år i Los Angeles er den danske sangerinde, Coco O., hjemme igen med bagagen fuld af oplevelser og erfaring. Og nu er hun ude med to nye singer, som viser en helt ny side af den mørkhårede kunstner.

Sangene, der går under den samlede og eksotiske titel ’Dolceaqua’, blev til under en rejse til Brasilien i efteråret, hvor mødet med lokale musikere og et knust hjerte blev første skridt mod sangerindens første solo-udgivelser. Og med de nye sange, der ulmer af sensuelle guitarroller og har tekster om hjertesorg helt i front, går den anerkendte sangerinde en travl sommer i møde.

Læs også: Soleima: "Tøj kan være en form for empowerment"

Hun skal nemlig både spille sin nye musik på Heartland Festival, i musikhuset i Aarhus og i DR Koncerthuset – men først og fremmest skal hun bare nyde duften af den danske sommer og ligge nøgen og spise jordbær på Charlottenlund Søbad.

Mød den smukke sangerinde til en snak om de nye sange, hendes inspirationskilder og hendes forhold til den danske sommer lige her...

Hvor finder du inspiration til din musik – og hvor har du fundet inspiration til dine to nye singler ’Bled For You’ og ’A Minor Detail’?

”Det er lidt forskelligt, hvor jeg finder inspiration, men jeg har erfaret, at der er noget liv, der skal leves. Lige pludselig kommer det, når man bare lever. Hvis der går lang tid mellem musikken, så tænker folk ’hvad laver du?’, men det er sådan, at jeg lige skal have nogle erfaringer, inden jeg har noget at skrive om. I det her tilfælde tog jeg til Brasilien, fordi jeg havde lyst til at undersøge, hvordan man laver akkorder, for jeg er ret vild med meget brasiliansk musik - og i Brasilien blev jeg rigtig forelsket i en mand, men så kom jeg hjem, og så dumpede han mig. Så jeg har fundet mest inspiration i vores break up”.

Det er din første solomusik. Hvordan har det været at arbejde med din musik alene?

”Jeg synes, det har været meget blandet. Det har egentlig været enormt fedt at prøve at kunne styre det hele selv – ikke fordi jeg er enormt kontrolfreak. Men bare det der med, at når der er et helt blankt billede, og det kun er mig, der kan bestemme, hvad der skal på, så kræver det noget mere af min hjerne. For når man har en sparringspartner, hvilket jeg også elsker, så skal vi blive enige om, hvornår det der godt. I modsætning til nu, hvor jeg bare kan vælge at indspille noget på min telefon lige nu og lægge det ud, hvis jeg har lyst - og det synes jeg, har været ret befriende - i hvert fald sjovt og legende. Men det har også taget mig lang tid at komme til det sted, hvor jeg er med det nu. I starten følte jeg mig lidt alene, fordi jeg troede, at jeg skulle have en, der kunne hjælpe mig. Jeg troede ikke, at jeg kunne alene. Men så har jeg prøvet en masse ting af, og fundet ud af, at jeg faktisk er okay alene. Det har været vildt vigtigt”.

Til sommer skal du selv spille på Heartland Festival på Fyn. Hvad er din egen bedste festivaloplevelse?

”Jeg tror helt klart, at mine bedste oplevelser har været, når jeg selv har spillet. Da jeg spillede på Roskilde var det ret overvældende lige pludselig at stå på scenen, når man har været til festivalen som yngre og været fan! Men jeg vil faktisk sige, at sidste år på Roskilde var første gang jeg, hvor jeg virkelig følte ’the orange feeling’. Jeg så nogen, hvor jeg ikke normalt tænkte, at det var fedt – men så havde jeg det sådan, ’Dét der, det er virkelig fedt!’. Jeg elsker at høre musik, som jeg ikke normalt bliver introduceret for. Men jeg kan også huske sidste år, hvor Icecube spillede, og solen endelig kom frem, og hele publikum jublede”.

"Jeg tror, at det er noget med, at man skal overgive sig til festivalens præmisser. Dér havde jeg det bare sådan: ’Nu er jeg her, og jeg er her uanset, hvordan vejret er’ – og så tog jeg hjem og sov. Men det var okay bare at være der og at have det lidt dovent og lidt slubsk, fordi jeg havde tømmermænd - det var en virkelig, virkelig god oplevelse".

Hvad skal du lave denne sommer?

”Jeg skal spille på nogle festivaler, og så har jeg en gæsteoptræden, som er hemmelig på nogle andre festivaler. Så jeg skal egentlig bare på festivaler, har jeg tænkt mig - og så har jeg faktisk en uge, hvor jeg skal til Grækenland med 17 medlemmer fra min familie. Det bliver rigtig hyggeligt. Men jeg elsker Danmark om sommeren. For mig handler det bare om at være her. Jeg rejser om vinteren, og så vil jeg gerne bare være her om sommeren”.

Du har boet i L.A. de sidste seks år, og er nu hjemme igen. Hvad glæder du dig mest til ved den danske sommer?

”Jamen jeg elsker, i modsætning til L.A. som jo er en ørken, at den danske sommer på en eller anden måde føles fersk. Duften af græs og smagen af jordbær. Og så elsker jeg at bade i Danmark, hvor vandet faktisk er fuldstændig stille. I L.A. er der kæmpe bølger, og jeg elsker at bade, men når der er så store bølger, så kan man ikke rigtig ligge derude og svømme rundt. Jeg elsker allermest at tage ud på Charlottenlund Søbad og ligge nøgen i dameafdelingen og kigge på læderhud og læse bøger og spise jordbær. Det er mit liv!”

Relaterede artikler