To chicks bringer den franske rotisserikylling til Danmark

Foto: Chick by Chicks

Vi ELLEsker Frankrig og alt, hvad der er fransk... og fransk mad og delikatesser er selvfølgelig ikke undtagelse! Vi har længe gået og ventet på, at nogen ville bringe den velsmagende og lækre rotisserikylling herhjemt til Danmark og integrere den som en fast del af vores internationale delikatesse-udbud. Og nu ser det ud som om, at to danske chicks har hørt vores bøn. Vi takker ydmygt! 

Et nyt økologisk og bæredygtigt spisested har slået dørene op på Vesterbro Torv i København. ''Chicks by Chicks'', som er navnet på stedet, bygger et nose-to-tail-koncept, der består af økologisk kylling og økologiske salater af sæsonens grøntsager.

Når du besøger Chicks by Chicks kan du forkæle maven og få smagsløgene til at danse med velsmagende og lækker rotisserikylling, enten hel, halv eller kvart, samt fyldige salater, sprøde ovnbagte kartofler, skysause, kyllingesuppe og grillede sticks i form af blandt andet kyllingeboller og hjerter. Du kan helt selv vælge, om du vil spise maden på en af restaurantens 32 siderpladser eller tage den med hjem eller sågar med på farten. 

Læs også: Chanel holder cruise-party i Cubas gader

Om dette koncept siger ejerne, Sarah Sheikh og Mischa Jemer Price:

''Vi anvender hele kyllingen, hvilket er en afgørende del af økologi- og bæredygtighedstanken bagkonceptet. Vi bruger derfor skrog og overskydende grøntsagsrester til vores fonder, saucer og suppe.Det er utrolig, så meget man kan få ud af en kylling. Desuden er kylling det mest bæredygtige animalskprotein, man kan producere og dermed spise, hvilket betyder meget for os.'' 

Ejerne, Sarah Sheikh og Mischa Jemer Price, der begge har en fortid som grafiske designere, og desuden også er veninder og entreprenører, fik idéen til Chicks by Chicks, da de var på en tur i Frankrig og spiste rotisserikylling og nød en flaske naturvin. Her talte de om, hvilken skændsel det dog var, at man ikke kan få så lækkert og økologisk et måltid hjemme i Danmark, og der gik ikke meget mere end to timer efter denne samtale, og så planlægningen til Chicks by Chicks allerede i gang. 

Chicks by Chicks har åbent syv dage om ugen fra klokken 10.00-22-00, så tag et smut forbi de to chicks, om end det er til en kop kaffe, frokost, aftensmad, takeaway eller et glas vin efter fyraften. 

Psst... Hvis du, ligesom os, heller ikke kan få nok af Frankrig og fransk mad, så er der rigtig mange gode grunde til at få fingrene i det nyeste ELLE-magasin, ELLE Juni, for i det er der nemlig fransk tema! Du kan få et lille sneak peek på magasinet i galleriet. 

Klik eller 'swipe' dig gennem billederne.

ELLE Juni // Nyt magasin på gaden!

Relaterede artikler