Bo som Lady Gaga og Beyoncé: Stjernernes stylist designer kollektion til Ikea

Foto: PR

Du kender måske ikke den svenske stylist Bea Åkerlund, men du har uden tvivl set nogen af de ikoniske outfits hun står bag, som stylist for nogle af verdens absolut største stjerner - og nu kan hun også skrive designer for svenske Ikea på sit CV. 

Med stilikoner som Lady Gaga, Rihanna, Madonna og Beyoncé på garderobe-resumeet har Bea sat sit præg på nogle af stjernernes smukkeste, største og vildeste outfits – vi kan blandt andet nævne den misundelsesværdige, kanariegule Roberto Cavalli-kjole Beyoncé har på i musikvideoen til ’Hold Up’ fra hendes albummet ’Lemonade’.

via GIPHY

Nu har Bea Åkerlund kastet sig ud i interiørets verden, med lanceringen af et samarbejde med Sveriges møbelgigant Ikea – en kollektion, der tydeligt viser, at Bea har kendskab til en verden af storslåede shows, teatralsk mode og store personligheder.

Stilmæssigt ligger kollektionen, der har fået navnet ’Omedelbar’ et spring fra den skandinaviske stil du kender fra Ikea. ’Den er prangende og lægger op til kreativitet og leg, og så sender den et vigtigt budskab om at turde skille sig ud og stå ved den, man er’ fortæller Ikeas kreative leder, Karin Gustavsson.

Læs også: Ikea x Tom Dixon: se det længe ventede designsamarbejde her

Kollektionen byder på 35 unikke boligobjekter – en bøjlestang i guld, puder, vaser og tapet med sorte og hvide striber, forførende røde læber og finurlige detaljer. Tænk; Alice i eventyrland møder Moulin Rouge – det er dramatisk, finurligt og ’over the top’. Ifølge Bea selv, er tanken bag kollektionen en opfordring til ikke at tage livet så alvorligt, og udnytte muligheden for at personliggøre dit hjem. ’Jeg ønsker, at folk skal have lidt sjov i deres liv’, siger den svenske stylist.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Selvom der er langt til de 'Billy'-reoler og hvide sofaer vi normalt kender Ikea for, må man - hvad enten man kan lide kollektionen eller ej - rose Ikea for det kreative tiltag. Hvis du er blevet nysgerrig, kan du se et sneak-peak af kollektionen på Ikeas hjemmeside, og Beas egen Instagram, som du finder her. Kollektionen er limited-edition, og at finde i Ikeas butikker fra marts 2018.

Relaterede artikler