Billedkunstneren Mie Olise Kjærgaard åbner sin første soloudstilling i København

Foto: PR
Du kender måske allerede den danske billedkunstner Mie Olise Kjærgaard, men ikke set noget til hende længe.
 
Det sidste årti har Mie Olise Kjærgaard fokuseret mest på udlandet, og det er derfor begrænset, hvad vi har set til hende herhjemme. 
 
 
Men nu er hun atter tilbage på dansk jord, denne gang i København, hvor hun den 3. august 2018 slår dørene op til sin første københavnske udstilling på Hans Alf Gallery.
 
 
Udstillingen hedder ”News from Nowhere", hvor Kjærgaard har tegnet et gigantisk kort over den fiktive by MOIRANIA, hvor babylonske mure omkranser et bylandskab. Her er gaderne kanaler, der løber ud og ind i hinanden og åbner for nye kanaler og nye gårde gennem vældige buer i et labyrintisk univers. Murene er udsmykket med heste, hunde og ornamenter, og op gennem vandet gror palmetræer og buske. Mennesker og dyr stager sig afsted i små både – de har oppakning med i designertasker.
 
"News from Nowhere" består af en række malerier, som kan ses som scenarier fra Moirania, samt en større trækonstruktion, der fungerer som møbel for en række skulpturer. Møblet er bygget af Kjærgaards egen opbevaringskonstruktion fra atelieret og nu samlet på en ny måde. Dette er en reference til overlevelsesstrategien i Moirania (og kunstnerens udstilling,Discontinued Monuments i Venezuela) hvor man bruger det forhåndenværende til at etablere det, der er nødvendigt.
 
Udstillingen "News from Nowhere" kan opleves i perioden fredag d. 3. august kl. 17 hos Hans Alf Gallery til og med 8. september 2018.
 
 

 

Relaterede artikler