Roskilde Festival 8 ting du skal lave, hvis du har Roskilde Festival-FOMO

Foto: Roskilde Festival

Starten af juli betyder for manges vedkommende Roskilde Festival. En uge fyldt med glæde, latter, ubekymrede tanker, (tit) masser af alkohol, kolde nætter - efterfulgt af hedebøglemorgener i teltet, krammede fremmede (yikes, hvor pre-corona-agtigt), koncerter, solopgange og meget, meget mere.

Åh, det er næsten som at være tilbage, ikk?

Men det kommer vi jo af gode grunde ikke i går. Corona har talt, og årets Roskilde Festival er som bekendt aflyst. Men hvad gør man så? Man bringer selvfølgelig ’that orange feeling’ hjem, for hvis du ikke kan komme til Roskilde, må Roskilde komme til dig.

ELLE har samlet 8 ting du skal lave, hvis du har Roskilde Festival-FOMO.

1. Drik varme øl

Stil en 6-pack direkte i solen – vent et par timet – og skyl så ned. Allerhelst via en ølbong, for alle ved jo, at en rigtig uge-27-øl skal drikkes varm og med en bismag af græs.

2. Sov i telt (fx i din gård)

Ahh, en dejlig nattesøvn på en luftmadras (der blev pumpet op for 5 dage siden) med din rejsetaske som hovedpude og en halvvåd sovepose. Lyder det ikke skønt? Glem ikke de lave nattetemperaturer, der gør at du klaprer tænder i et par timer - for dernæst at vågne op i et telt, der føles som Saharas ørken, når først morgen-julisolen har bagt derpå i et par timer. Tilsæt evt. en flercifret promille for ligesom at fuldende oplevelsen.

3. Spis noget greasy fastfood

Roskilde Festival er jo som bekendt fyldt med lækre madsteder, og selv om du i år må leve uden den velkendte spaghetti bolo og Dixie Burger, er der masser af RF-steder, der også lever resten af året ude i den virkelig verden. Du har garanteret aldrig været ”på Ros” uden at få en flæskestegssandwich fra Meyers, så saml dine venner og vend snuden mod den!

4. Hold hjemmekoncert 

En stor del af Roskilde-oplevelsen er selvfølgelig de legendariske koncerter, hvor du, arm i arm med dine bedste venner, foran Orange Scene skråler med på de største hits, mens I seriøst føler, at hele verden ligger for jeres fødder, og at præcis dén her nat kunne vare for altid (lidt ligesom toiletkøerne). I år skulle den amerikanske popprinsesse Taylor Swift som bekendt have gæstet Roskilde, så skrue op for Soundboksen og syng med.

Læs også: Alt, der kommer på Netflix i juli

5. Hop hovedspring på en strand

Altså PÅ stranden. Du skal jo helst være badet i snavs, skidt og sand for rigtig at føle, at dén er der.

6. Smid penge ud ad vinduet

Har du overhovedet været på festival, hvis ikke du er kommet hjem med en rippet bankkonto uden nogle anelser om, hvor pengene forsvandt hen? Nej vel. Så brug nogle penge! Men køb gerne noget vanvittig overpriced, for dit forbrug skal jo ikke give mening.

7. Tag et tykt armbånd om hånden

Det fede ved Roskilde Festival er jo, at den ikke slutter, når du (helt kvæstet) tager hjem søndag morgen. Minderne lever videre, og aftegningen om dit håndled, som du fik i løbet af ugen på grund af dit Roskilde-armbånd, fortæller jo det hele. Så skaf noget lignende (tag fx i Tivoli) og beundr det blege bevis.

8. Få nye venner

På Roskilde Festival hersker en fællesstemning, hvor alle er lige, seje og din potentielle nye ven (eller måske kæreste), og du har med garanti haft dybe, følelsesladede snakke med komplet fremmede på dyrskuepladsen. Så lav et lignende set-up in real life. Du kan fx spørge en fremmed, om han/hun vil dele håndklæde på havnebadet. Det må vel være ”the outside Roskilde equivalent” til at dele gaffatape?

Relaterede artikler