Foto: The Devil Wears Prada, Mega Agency
ELLE guider

6 tips til networking, der skaber relationer

af Rose Maria Boelsmand 2/06/2021
For Alexa Bruun Rasmussen handler netværk om at skabe relationer. Det lykkes bedst, når mennesker drager nytte af deres fælles kompetencer og positioner på en måde, der styrker begge parter både personligt og professionelt.

Selv om det at netværke for man­ge er en muskel, der skal trænes, har Alexa Bruun Rasmussen en medfødt gave, som hun selv me­ner bunder i, at hun er oprigtigt interesseret og nærer omsorg for andre mennesker.

Læs også: København får topplacering på attraktiv liste

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hendes instinkt for netværk holder efter eget ud­sagn aldrig fri, og hun er altid op­mærksom på, hvem hun er i rum med, uanset om det er i privat eller fagligt regi. Hun kalder sine relationer for ’business friends’, og for hende er det er en drivkraft at bringe folk sammen og se dem lykkes:

”Andres succes glæder mig, og hvis jeg kan bidrage til det, er det i høj grad værdiskabende for mig,” siger hun.

Selv er hun med i flere professionelle netværk for virksomhedsledere, så som VL-gruppe og Røde Kors’ Klub 100, der er forankret i velgørenhed. Desuden er hun investor i iværk­sættermiljøet byFounders og medlem af flere kulturnetværk. Her deler hun sine seks bedste tips til at blive en mesterlig netværker.

alexas netværks råd

Alexa Julie Glavind Bruun Rasmussen
45 år og tredje generation af familievirksomheden Bruun Rasmussen Kunstauktioner. Ud over at være direktør for husets branding og frontfigur i auktionshusets velgøren­hedsarbejde er Alexa også sølvekspert – og en eminent netværker.

Læs også: Horoskop: Sådan bliver din juni måned

Alexas 6 tips til succesfuld networking

1. Vægt relationer højt både privat og i arbejdslivet. Det giver energi og viden at netværke med andre mennesker uanset sammenhæng. Hvis du skaber nye relationer for andre, giver det en enorm glæde – og kommer formentlig positivt retur i din retning.

2. Vær åben. For at opbygge et stærkt og mangfoldigt netværk, skal man være åben over for nye tankegange. Indimellem ligger der mulighed for et samarbejde eller en styrkelse af ens egen eller andres karriere i de mest uventede relationer.

3. Vær strategisk og tænk fremad. Når man netværker i profes­sionelle sammenhænge, er det vigtigt at løfte blikket og være fremsynet. En netværksrelation kan måske vise sig at blive relevant i fremtiden for din virksomhed.

4. Vær modig. Mod er nok en af de største styrker, hvis man skal være god til at netværke. Man skal turde sætte sig selv i spil og gå hen og tale med hvem som helst. De fleste bliver heldigvis positivt stemte over en uventet kontakt.

5. Find humoren frem. Al networ-king bliver nemmere, hvis man har en humoristisk tilgang i mødet med andre mennesker. Hvis man bidrager med energi, gåpåmod og godt humør, bliver det langt nemmere at skabe en god kontakt.

6. Følg altid op. For at vedligeholde et stærkt netværk skal man være opmærksom og altid følge op på henvendelser. Samtidig skal man pleje en relation ved indimel­lem at give lyd fra sig og sende en hilsen. Og selvfølgelig altid takke, hvis andre hjælper en til succes.

Læs også: Sådan får du et bedre indeklima

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her