DIY 3 kreative ideer til indendørs vinterhygge

Foto: Modström

Klip og klister, tegnegrej og spirituelle kort - hvad bedre at bruge sin vinterferie på?

I forbindelse med denne specielle tid, hvor vi er mere hjemme, har Modström samlet flere seje kvinder, der viser, hvordan de udfolder sig kreativt i hjemmet. Se med herunder og lad dig inspirere til kreativ udfoldelse inden døre.

 

Klip og klistre a la Hanni Gohr

Foto: Modström

Hanni Gohr fordriver de mange ekstra timer i hjemmet med en kunstnerisk omgang klip og klistre. Med udklip fra diverse magasiner og aviser, skaber hun små mesterværker, og du kan gøre hende kunsten efter med denne lille guide. Og husk: det er kun fantasien, der sætter grænser!

Sådan gør du: 

1. Hav noget rart omkring dig! Drik en kop kaffe eller te og sæt noget lækkert musik eller en podcast på.  

2. Start med at klippe en masse billeder ud med en god saks. Efterlad gerne et lille stykke med hvidt omkring billeder for at give det en tredimensionel dybde i collagen.

3. Når din hånd ikke længere kan klippe flere billeder, kan du begynde at samle collagen, så den behager dit øje. 

4. Brug tre forskellige elementer, det vil holde collagen enkel. 

5. Lim, lim, lim! Det er nok det mest stressende element, hvad hvis nu man limer forkert? Hvis du er nybegynder, lim i lag - start med det nederste og arbejd dig frem. 

6. For at undgå bobler, tør overfladen af med et viskestykke. 

Læs ogsåSådan laver du selv de snoede stearinlys, der hitter på Instagram

 

Akvarel og stregtegning a la Anne Stooker

Foto: Modström

Spørger du Anne Stooker, bruger hun Corona-pandemiens ekstra tid på at skabe tegninger og lytte til moderne klassisk musik - der for hende føles som et meditationsmoment.

Hendes fortrukne teknikker er akvarel og stregtegning. Lyder det godt? Så følg med her. 

Sådan gør du: 

1. Saml en masse kort, gerne postkort, find akvarelmalingen og basale ting som en blyant og pensel frem. 

2. Sæt dit yndlingsmusik på, det er key! 

3. Lad dit miljø inspirere dig, tænk på den person, som du vil sende postkortet til, og lad musikken lede dig. Tegn noget, der er personligt og tæt på den som du tegner til. 

4. Læg din fine tegning i en kurvert og send den på den gammeldags måde med en lille besked. Hop op på cyklen eller send den med posten. 

 

Meditation a la Ida Ravn 

Foto: Modström

Ida Ravn bruger den ekstra tid på at meditere. Hun mener ikke, at meditation behøver være andet end en kort stund med fokus på åndedrættet og opmærksomhed på kvaliteten af tankerne. Følg med herunder, når Ida deler sine absolut yndlingsteknikker, der kan hjælpe med at gå en smule dybere ned i meditationen. 

Sådan gør du: 

1.Vigtigt: sæt dig behageligt. Mærk din krops fundament, gulvet under dig og hvordan disse to smelter sammen og lader din krop hvile. Det fysisiske fokus vil give dig en grounding. 

2. Fokusér dit åndedræt gennem næsen. Fokuser på, hvordan luften fylder din mave på en indånding og tømmer den op en udånding. Mærk hvordan vejret bliver trukket gennem hele kroppen. 

3. Afspænd dit ansigt, fokuser på hver del - læber, tunge, kæbe, øjne og panden. Flyt nu dit fokus længere ned til skulderbladene og lad det blive blødt. Fortsæt denne metode gennem hele kroppen.  

4. Vær også opmærksom på dine tanker. Tanker vil dukke op, se dem komme, accepter at de er der og lad dem blidt flyde væk igen. 

5. Læg til sidst også mærke til, hvilke stemning dit sind er i. Hvordan har du det lige nu? Vend dig til nuet og resten af din dag. 

Held og lykke. 

Læs også10 uundværlige vinteritems

Relaterede artikler