10 powerkvinder der inspirerer os

Foto: All Over Press

Vi fejrer i dag den 8. marts 2018 Kvindernes Internationale Kampdag, også kaldet; Den Internationale Kvindedag. 

Nogen forbinder måske Kvindedagen med manglende BH'er og demonstrerende blomsterbørn, men der er altså løbet en hel del vand under broen, siden denne dato blev fastlagt i 1921 og 60'ernes hippiedage og kvindekampe fandt sted.  

I årenes løb har en lang række kvinder formået at påvirke vores kvindesyn, og ELLE-redaktionen har valgt 10 kvinder ud, som har gjort et særligt indtryk på os. 

Kvinder over hele verden kæmper for at skabe opmærksomhed omkring det kvindelige køn, men nogen inspirerer os ekstraordinært meget - af forskellige grunde.

Læs også: Her er Danmarks mest inspirerende kvinde

Opskriften på, hvad der gør en kvinde til en powerkvinde er i og for sig slet ikke så firkantet. Det handler ganske enkelt bare om at være kvinde og være stolt af det. Herefter kan der naturligvis tilføjes et par ekstra ingredienser.

En powerkvinde er en, der tør bruge sin taletid til at komme ud med vigtige budskaber og, hvad end, hun har på hjerte, og ikke er bange for at markere sig som stærk og stolt kvinde. 

I forbindelse med denne særlige mærkedag, har vi udarbejdet en liste med 10 kvinder, som især bruger den taletid og de muligheder, de har, for at støtte op om deres køn. 

Se listen over 10 powerkvinder, der inspirerer os i galleriet, samt en lille begrundelse til, hvorfor netop de er særlige inspirationskilder. 

Psst... klik eller 'swipe' dig igennem billederne. 

10 powerkvinder, der inspirerer os

Relaterede artikler