Rebecca Laudrups 'Do's & Don'ts':

Når du skal til fest!

af Rebecca Laudrup 10/05/2019
Årets modefest, ELLE Style Awards, er i dag og derfor pre-starter vi festen med en Do's & Don'ts når du selv skal til fest, om det så er bryllup, rund fødselsdag, sommerfest eller noget helt fjerde. For behøver vi egentlig at detoxe et par dage før? Eller skal vi rent faktisk bare klæde sig i det der er bahageligt? ELLEs writer, Rebecca Laudrup, giver dig sine bedste tips!

Do's ...

... Find partyhatten frem. Og når vi siger partyhat, så mener vi en jahat! For der findes ikke noget værre end de typer som ligner nogen der ikke vil være der, og derfor står for sig selv henne i hjørnet. Det kan i den grad godt være grænseoverskridende at komme til en fest (især alene), hvor man næsten ikke kender nogen, men det er så her, at du må stå i baren og snakke med dem som skal op og have en drink! Så tag den usynlige jahat på, og hvis du allerede nu ved, at du ikke orker festen så meld det ud i god tid, at du ikke kommer. Du gør hverken dig selv eller værten glad ved at trappe lidt betuttet op til fest.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

... Tag danseskoene på! Ja, de der ti centimeter høje Valentino-sko er i den grad smukke at kigge på, men kan du gå i dem? Hvid du tvivler lidt på svaret, så er det måske bare bedst at hoppe i et par, der er en smule lavere. For det går bare ikke at du ender med at sidde og holde taskerne, mens de andre står ude på dansegulvet og skråler til det ene hit efter det andet. Der skal altså danses til en fest, om det så er derhjemme, i en partybus, på natklubben, eller et fjerde sted, så skal der danses. Og hvis du allerede ved, at efter halvdenden time begynder fødderne så småt at skrige over ømhed, så tag et par flade sko med som backup. Der er da heller ikke noget sejere end sneakers og en festkjole sammen!

... Vandfast, tak! De fleste makeupartister vil sige at man skal holde sig fra vandfast mascara, og det kan der godt være noget om snakken. Men, hvis du skal til stor fest, hvor der måske både grines, grædes og svedes, så er vandfast mascara nok din ven. Det ville i hvert fald være ærgeligt at ligne en pandabjørn fordi du er sort rundt om øjnene, efter en 12-timers lang fest.

... Ha' godter i tasken. Og når vi siger godter, så mener vi; tandtråd, læbepomade, vabelplaster, tyggegummi, deodorant og hånd sanitiser. Det kan redde en hel aften, eller andres, så gør dig selv den tjeneste at have tasken pakket med ting der kan pifte, hjælpe eller redde dit look. For der findes jo ikke noget værre end en vabel, dårlig ånde, eller lugten af sved, og især ikke til den fest, som du har ventet på i flere måneder.

... Føl dig godt tilpas! Hvis du så Kim Kardashian til the MET Ball for et par dage siden, så vil din første tanke måske være 'Sikke en talje'. Og ja, hendes talje var eller rettere er, vild. Men altså hun havde så også det strammeste korset på, som flere store mænd skulle hive ind, og hun kunne hverken sidde ned eller gå på toilettet. Er det det værd? Hvis du spørg Kim, så ja, hvis du spørg alle andre, så nej. Selvfølgelig skal du se lækker ud, og ligne den aller bedste version af dig selv når du skal til fest, men du skal altså også have lov til at føle dig godt tilpas. Du skal altså kunne sidde ned, uden at tænke på om andre kan se din delle, og du skal have lov til spise alt den mad du vil, uden at frygte at kjolen sprækker. Så, hop i den festligste kjole af slagsen, som altså samtidig er behagelig, og vupti, så skal du nok få den bedste aften!

Læs også: Fredagsklummen "vi har så travlt, med at have travlt"

Don'ts ...

... Ikke undlad at spise! Vi kender alle det der med, at gerne vil stå knivskarp lige inden en stor fest. Nogen af os ville endda ønske at vi måske havde droppet de fire croissanter som blev spist weekenden inden. Så i stedet for bare at ryste på skuldrerne, så holde man op med at spise et par dage inden. Men, den metode kan du ligeså godt droppe. For det er hverken sundt eller godt for kroppen, og det eneste det ender med er, at du besvimer, enten fordi at kroppen mangler næring, eller også slog to glas champagner dig helt ud. Så, husk at spis en masse til morgenmad, inden du skal til fest, det vil gøre underværker!

... Ikke bliv fuld til forretten. Selvfølgelig skal du drikke champagne, vin, lidt mere champagne og en farverig drink med et sugerør og en paraply. Men det skal nok bare sprædes lidt ud, så du ikke ender med at være 'hende den fulde' som ingen helt har lyst til at nærme sig, for hvad nu hvis hun bliver dårlig? I hvert fald, så husk denne regel; et glas alkohol, et glas vand, et glas vin, et glas vand ...

... Prøv ikke at ligne en anden! Det er måske ikke dagen inden, at du skal farve dit hår helt blond hvis du ikke har prøvet det før. Eller, impulsivt får dig en spraytan fordi du synes dine ben er for blege. Ja selvfølgelig, skal du da ligne en million, men så book tid til negle, vipper og spraytan en uge eller to inden, så du rent faktisk kan finde ud af om det er dig. For ville det ikke være ærgeligt, at lige den aften lignede du en hel anden og ingen rigtig kan genkende dig? Jo.

... Stop med at stresse! Der var en årsag til at du valgte det outfit. Dine sko skal nok passe til den taske. Og ja, du skal nok få en god aften. Vi stresser fordi vi bliver lidt små nervøse for om det nu bliver den fest som man håber på. Men bare rolig, det hele skal nok blive sjovt. Bare husk på, at trække vejret og nyd dagen, fra start til slut, for det hele løser dig og du ser knaldgodt ud!

... Ikke lav for mange aftaler dagen efter! Vi ved jo allesammen godt, at efter en stor fest, så vil man allerhelst bare ligger på sofaen, se en ligegyldig film, drikke cola og tygge på nogen saltede chips. Og ved du hvad? Det skal du have lov til. Så drop det der med at lave fire aftaler lørdag eller søndag morgen, det bliver alligevel ikke hyggeligt hvis du sidder og ynker dig over hovedpine og solen er for skarp. Nyd din sofa, og husk panodillerne!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her