Wil Stewart
Do's and Don'ts:

Når du er på festival

af Rebecca Laudrup 17/07/2019
Festivalsæsonen er for alvor i gang, og ELLEs Writer Rebecca Laudrup er en af de heldige, som trasker rundt i strandkanten, spiser god mad og lytter til Nik & Jay de næste tre dage, når Musik i Lejet starter. Men hvad skal man gøre, huske, og tænke over når man er på festival? Og hvad skal man holde sig fra og lade hver med? Vi guider dig til årets festivaludgaven af Do’s and Don’ts.

Do’s

1. Have ja-hatten på – og behold den på! Det er nu, at du har muligheden for at være spontan, om det så er at bade klokken fire om morgen, eller invitere en anden pigegruppe over til din pigegruppe, så I kan drikke øl og spille spil sammen. Alt kan lade sig gøre hvis din selvtillid er i top ,og du har en ’det gør vi bare’ attitude kørende. Og hallo, du er på festival, det er nu at du har mulighed for at klæde dig festligt på, med glimmerkjole og gummistøvler og ingen vil kigge (måske et par, men de fleste vil nok synes, at du er mega cool) for det handler om at turde, være spontan og bare gi’ den gas!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Rent faktisk lytte til musikken! Det er da klart at der skal grines, snakkes og drikkes med vennerne – det er jo trodsalt et arrangement, som består af smil og fællesskab. Men lad det nu ikke gå udover musikken. For hvor heldige er vi lige, at der kommer så mange fantastiske kunstner på en og samme tid, som har gjort sig umage i at skabe en oplevelse, måske for livet. Nyd det nu, nyd dem og skrål så med på alle de sange du kender og elsker, sammen med dem du holder af – det bliver nærmest ikke mere rørende.

3. Snakke med andre! På en festival skal der være plads og overskud til alle typer. For når vi gør det, er der måske også mulighed for at snakke med andre, og lære hinanden at kende. Ville det ikke være skønt at møde en ny ven, veninde eller måske potentiel kæreste på en festival – det er i hvert fald hørt om før, og det er da en god historie! Åbenhed blandet op med overskud, er bare en lækker cocktail, og hvis vi nu allesammen snakkede pænt til hinanden (også til ham der er halvberuset og springer køen over), ja så vil det hele bare være en bedre oplevelse. Så på med smilet, skål med en fremmede og gi’ et kompliment til en som har en sej stil, cool udstråling eller gode danse moves.

4. Rydde op! Ja, denne her kan faktisk ikke blive understreget nok, for det er liiiidt besynderligt, at vi alle sammen går så meget op i klima og miljø, lige indtil Distortion og festivalerne går i gang. Det er som at alt det vi snakker om i hverdagen, blot bliver glemt fordi man har fri. Selvfølgelig skal du have fri for dine bekymringer, såsom arbejdsopgaver og rengøring i hjemmet, men det betyder ikke at du blot må kaste med øldåser og lade skraldet ligge. Den går sgu ikke kammerat, så husk nu at samle op efter dig selv og måske også efter de andre, som ikke har forstået vigtigheden i det. Vi skal passe på hinanden, og på vores jord.

Don’ts

1. Vær ikke en fulderik – og her mener vi på den der lidt ucharmerende måde, hvor du tisser for åbent skue, kaster op i græsset og ikke kan stave til Ib. For selvfølgelig skal du drikke, have det sjovt og skåle når ’All My Love’ fra Rocazino kommer på, men uden at blive for meget en klods om benene på dine venner, så det ender med at de må bære dig hjem. Det hele er en balancegang, for det skal være festligt og sjovt, uden at det bliver pinligt – og for den sags skyld farligt!

2. Ødelægge stemningen. Det værste er dem, som begynder at skubbe til andre, imens der bliver lyttet til de seje kunstnere, som står og skråle de sange, man har glædet sig til at høre. Om det er for sjov eller ej, så skal det stoppe, for det ødelægger stemningen for alle andre, som står og ryste hofterne fra side-til-side med en stor øl i hånden. Så til alle dem der skubber - bare stop!

3. Smule alkohol med ind! Dem der har fundet på, at smule alkohol ind i deres solcreme, burde få en kæmpe skideballe. Et er at det ikke lyder særlig lækkert, et andet er faktisk at der er rigtig mange boder, som har betalt for at kunne stå inde på festivalen, og levere lækker mad og drikke – og det er jo en del af festivaloplevelsen. Bevares det er ikke i den billige ende, men hvis du ikke har råd, burde du måske bare blive hjemme, det andet er nemlig dårlig stil.

4. Tage de hvide klæ’r på! Tja, denne her er kunne flere af os godt lære lidt af (host - jeg er en af dem), for de hvide Stan Smiths sneakers er altid gode til en løs sommerkjole, problemet er bare at de er ikke længere hvide, når du kommer hjem igen. Det samme med hvide jeans, der er altid nogen der spiller, eller sætter sig i en pommes frit med ketchup på, og det er oftest den person i hvide jeans der gør. Gør dig selv den tjeneste at undgå hvid, du får en bedre aften, når du ikke hele tiden tænker over om outfittet spiller.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her