Kultur

Michael Maze

af Maja Rosasco 9/03/2009
Kronprinsesse Mary og Jessica Alba er to kvinder med god stil, hvis du spørger bordtennisstjernen Michael Maze.

Hvad er god stil hos en kvinde?
God stil hos en kvinde er, når man kan mærke, at hun føler sig tilpas i det tøj, hun har på. Når det passer til hendes personlighed. Jeg synes hurtigt, man kan se på folk, om de hviler i det tøj, de har på, eller om det er noget, de har villet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad er dårlig stil?
Jamen, når folk har noget på, som slet ikke passer til dem. Og så er jeg ikke den store tilhænger af punkerlooket med sort tøj, makeup i hele hovedet, piercinger og så videre - det vækker ikke lige en tiger i mig, som man siger.

Hvad kigger du efter hos en kvinde?
Selvfølgelig kigger man da på udseendet, det er jo det første, man lægger mærke til, når man ikke kender personen. Og tøjstilen - om det overhovedet er noget for én, og det kan man jo relativt hurtigt se. Hvis jeg taler med en pige, lægger jeg mærke til, om det er en pige med nogle holdninger, som ikke snakker én efter munden. Og så er det vigtigt for mig, at hun har en god selvironi.

Hvor meget betyder en kvindes stil?
Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det ikke betød noget, for selvfølgelig vil man da gerne have, at hun har god stil, men det er mere helhedsindtrykket, der betyder noget for mig - om hendes stil passer til hendes personlighed.

Hvilken dansk kvinde har en god stil?
Jeg synes, kronprinsesse Mary har rigtig god stil. Hun formår at fremstå elegant, men samtidig ikke for elegant. Hun er god til at klæde sig på (eller hvem, der nu klæder hende på) til de forskellige lejligheder - jeg synes i hvert fald altid, hun fremstår som en kvinde med stil. Det har han gjort godt, Frederik.

Hvilken international kvinde har en god stil?
Der er jo mange, men jeg synes, sådan én som Jessica Alba har en god stil. Det er nok også, fordi jeg synes, hun er meget pæn, men jeg synes, hun forstår at mikse det meget godt. Hun er udfordrende uden at være vulgær - stilet, men alligevel afslappet.

Hvornår er man udfordrende, og hvornår er man vulgær?
Jeg tror, det komme meget an på, hvilken krop kvinden har. Hvis man er overvægtig, er der måske noget, man skal fravælge, men omvendt så kan én med lidt ekstra kilo se rigtig godt ud i noget andet. Dér, hvor det bliver vulgært for mig, er, når det bliver meget kort og meget nedringet, makeup og læbestift i hele hovedet, falske øjenvipper … altså alt for kunstigt. Det, synes jeg, er vulgært.

Hvad er din holdning til skønhedsoperationer?
Hvis det er én, der er meget utilfreds med et eller andet, og hun kan få et større selvværd af det, så synes jeg, det er helt fint. Det vigtigste er jo trods alt, at personen selv er glad. Jeg synes bare, man har set mange eksempler på folk, som starter med at få lavet bryster, så får de lavet læber, og så får de lavet … og inden de får set sig om, så ligner de jo omvandrende dukker. Dér synes jeg, det er gået meget over stregen.

Hvilken stil håber du aldrig kommer tilbage?
Jeg synes jo et eller andet sted, at det er meget fascinerende og charmerende, at man nærmest kan lade tøjet hænge i klædeskabet, fordi man ved, at det på et eller andet tidspunkt kommer på mode igen. Men i forhold til min egen tid, så røg jeg da også med på de megastramme jeans, der nærmest skulle limes på mine ben, og når jeg ser billeder nu, så tænker jeg: 'hvad fanden havde jeg gang i dér?'. Dem kommer jeg aldrig nogensinde ned i igen, så for mit vedkommende kommer den stil i hvert fald ikke tilbage.

Hvad skal en kvinde helst holde sig fra at gå i?
Sådan nogen store mormortrusser, hvor man kan se kanten igennem bukserne - det er ikke så spændende, synes jeg.

Kan en kvinde være lækker i sportstøj?
Det skal jeg jo sige ja til, men ja, det synes jeg da. Et par tights og en eller anden tanktop, eller hvad det nu hedder på damesprog, det kan da godt være frækt.

Michael Maze er 27 år og kommer fra Fakse. Han har spillet bordtennis, siden han var syv år og har blandt andet boet otte år i Düsseldorf og to år i Paris. I dag bor han i København, og siden juli 2008 har han spillet for Roskilde Bordtennis Klub.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her